• sahalardan kağıt üzerine at yarışı olarak tercüme bir et savaşı.
  • sanıldığı gibi kötü olmayan müsabakalardır.
    15 dakikalık aralardan yapılmaktadır , aralara verilen isim "su" dur horozun kasları ıslatılır , su içirilir , gırtlağı temizlenir (kandan arındırılır) ve tekrar ringe bırakılır. horozlar dövüş sırasında kesinlikle acı çekmezler.
    kart dediğimiz horozlar yani 1 yaşını geçmiş olan horozlar asla beraber bir kümeste yaşayamazlar aksi halde birbirlerini öldürürler.hint horozları nın renkleri siyah , mavi , turuncu şeklinde değildir.kül rengi , arap , silme , tavuk tüylü , çilli olarak isimlendirilirler. müsabaka ; horozun ringden kaçması , bayılması , (bazen ölmesi) ve hakemler tarafından verilen puanlarla sonuçlanır.yıllardır horoz dövüşü izlemekteyim bir kere bile limon sıkarak gaza getirilen bir horoz görmedim.japonyada horoz dövüşleri , horozun mahmuzlarına jilet takılarak yapılmaktadır. detaya geçersem , horoz dövüşünde (eğer horoz ölmesse) horozun alabileceği en büyük zararlar kafasının açılması , gagasının kopması , ibiğinin kopması , kör olması dır. müsabakayı kaybeden horoz ölüme mahkumdur , kesilip bir güzel yenilebilir.*
  • sadece türkiye'de değil, tüm dünyada yaygın biçimde yapılan ve seyredilen bir eğlence(ya da vahşet) biçimidir. kökenleri baya eskiye gitmektedir, ilk kez hindistan, çin, iran gibi doğu ülkelerinde yapıldığı bilinmektedir. i.ö 6. yüzyılda antik yunan'a ve anadolu'ya girdiği sanılan horoz dövüşü, daha sonra roma imparatorluğu'nda(başta yunan eğlencesi diye küçümsenmiş olsa da) da gözde bir eğlence aracı ve kumar oyunu olmuştur. ortaçağ ve devamında, avrupa'da özellikle saray çevresinin ve kentli orta sınıfların eğlencesi olarak varlığını devam ettirmiş, sömürgecilikle, kuzey ve güney amerika''ya kadar ulaşmıştır. günümüzde, bir spor olarak kabul edilmese de, özellikle üzerinden yürütülen bahisler ve paralarla(genellikle de yasadışı yollardan) varlığını sürdürmektedir.
  • sanal ortamdada oynanabilen bir tür oyun.. http://www.chickenfight.com/ adresinden horozunuzu bağırararak yönetiyorsunuz gaza gelen horoz ortalığı yıkıyor. hoş sizde gaza geliyorsunuz boğaz moğaz kalmıyor insanda...
  • sadece amerika'da yılda 7 milyar tavugun oldurulup yendigini dusunecek olursak, vahsi olarak nitelendirmek zordur.
  • horoz dövüşü sahnesi barındıran , yeşilçamdan iki örnek :
    (bkz: anayurt oteli)
    (bkz: baldız)
  • elde bulunan 10 tavuğu paylaşamayan 2 horuzun, kümesi kapatmak için yaptıkları savaş. göğüs göğüse muhabere şeklinde geçer. kanatlarını açan horuz rakibe saldırır ve korkan horuz yere çömelir. "nolcak lan bu kavganın sonu, bitmez bu şimdi" derken biri erken pes eder. tavuklar ise o gece kazanana kalır. horozlardan biri kazana girene kadar bu kavga her gün devam eder.
  • horoz dövüşüne laf edenler boğa güreşi ne acaip bir gelenek wow ispanyol erkekleri oh yeah derken görülmüş insanlardır. horoz dövüşü 1-2 garibanın zararsız eğlencesidir.
  • (bkz: #23087084)
  • rahmetli amcamın dahil olduğu işe yaramaz (pehlivanlık, kumarbazlık. itlik, serserilik işte) meslek kollarından birisi. ömrünün son anlarında bile eksik kalmadı. yasadışı ilan edilmeden önce evinin bahçesinde sürüyle kümes, 3-4 tane de mavi brandadan dövüş arenası bulunuyordu. yasak olunca da devam etti. şimdi şu güzel ortamın tadını kaçırmış olacağım ama harbi zevkliydi horoz dövüşü izlemek. ailenin okumuş ispanyol paçalı solcusu babam elinden geldiği kadar beni uzak tutmaya çalışsa da küçükken amcamın yanına kaçıp dövüşleri izlemeye bayılırdım.
    daha sonra yasaklanınca amcam işi ciddiye alıp bildiri, dilekçe gibi şeyler yazmıştı gerekli yerlere postalanacak. birisinde geçen "o yasaklatan hayvanseverlere verin bakalım 3-5 tavuk, bir de dövüş horozu bakabilecekler mi? asıl biz hayvanları seviyoruz" tadındaki cümleyi hatırladıkça garip garip sırıtırım olur olmadık yerlerde.
hesabın var mı? giriş yap