• 1932 yapimli bir marx kardesler filmidir, groucho (bkz: groucho marx) bir universitenin baskanini, harpo ve chico da futbol oyuncularini canlandirir.
  • 3 kişilik çok folk bir grup ismidir.
  • portland, oregon çıkışlı eşsiz bir indie folk grubu. 2 albümleri var. words are dead, house with no name. debut albümde grubun beyni justin ringle, o sırada portland'daki ekonomik krizden ve işsizliğin verdiği bunalımla yazmış şarkılarını, o yüzden pek iç açıcı şeyler beklememek lazım. ilk keşif için honest doubters oldukça güzel hatta çok güzel. ikinci albümlerinde biraz daha olayın içine girmişler. daha ailesel, bulunduğu yeri şehri kabullenen anlayış var. bir de justin ringle sözleri yazdığı dönemde oldukça flannery o'connor okumuş (esinlenmiş işte).

    npr mini konseri

    kadrajdakiler: sakallı olan justin ringle, diğerleri nathan crockett ve heather woods broderick (hi heather!)
    şarkılar sırasıyla: working poor, curs in the weeds, heathen's kiss.
  • (bkz: marx brothers)
  • kaykaycı tiplere hitap edecek bir tekstil firması
    http://www.horsefeathers.eu/
  • sahsen a night at the opera filmiyle tanidigim marx kardeslerin, 1932 yapimi, yonetmeni norman z.mcleod olan muzikal komedi filmi. biyiklariyla nevi sahsina munhasir olan groucho kardes filmde quincy adam wagstaff, yani okul baskani olarak karsimiza cikarken, diger kardesler ise darwin u.'ya karsi oynanan futboldaki oyuncular olarak karsimiza cikarlar. oyle ki, buyuk buhran (bkz: the great depression) bu filmde gayet genis capli ele alinir, marx kardesler filmde tasradan en ust tabakaya kadar egitim, toplumsal normlar ele alinmak uzere bircok konuyu hicvetmede basarili olmuslardir. filmin baslarinda ise anarsikligini agresif bicimde disavuran groucho("whatever it is, i'm against it ")bu hareketini futbol macinin sonuna kadar surdurur. dikkatimi ceken bir diger husus ise filmin basinda ise sigara icilmesinin yasak oldugu soylendiginde profesorun (groucho) "that's what you said" deyisi. sanirim kendisi evrilerek the office 'in "that's what she said" esprisine donusmus, belki de farkli bir aciklamasi olabilir. son olarak, her ne kadar muziklerden ve sarkilardan, ve donem farkliligi geregi yapilan gondermeleri anlamak kolay olmasa da, futbol macindaki kaos ortami icin bile gorulmeye deger bu marx kardesler filmi.
hesabın var mı? giriş yap