• canan evcimen icöz ün ilk konulu filmi.
  • 1993 yapımı, başrollerini şerif sezer ve kürşat alnıaçık ın oynadığı filmdir. bu ikinci izleyişim lakin konu ne, insanlar ne yapıyor, hiçbir şey anlamadığım filmdir. garip saçma sapan ilişkiler alengirli olsun diye abartılıp götten uydurma replikler... bu ne lan diyor insan 2 dakikada bir. bir de dikkatimi çeken husus film müzikleri arasında seitkaliyev in waltz of the butterfly şarkısının olması çok garip geldi bana. 2007 de istiklal caddesinde her yerde çalıyordu bu müzik adamlar 93 de yaptıkları filmde koymuşlar müziği.
  • zamaninin ilerisinde bir film. filmde orta yasli bir kadinin kendinden genc bir solcuyla iliskisi anlatiliyor. utanmasam turkiye'nin all that heaven allows'u diyecegim.. ama diyemem, yuzum kizarir. o kadar kendimden gecmis degilim neyse ki.. solcu adam, kanun kacagi durumunda oldugu icin saklanmak zorunda. adam kadina siginiyor, kadinla adam yakinlasiyor.. bu arada filmde hakan haksun'un da kucuk bir rolu var, serif sezer'in ciragi rolunde..
  • bazı filmler, bazı romanlar vardır hani içinde, hikayesinden ve illa bi'yerinde kendinden bi'şeyler buldugun; o yüzden daha bi' yakın gelir, daha bi seversin o eseri.

    ayla kutlu'nun bu romanında insan kendinden bi'şey bulmanın ötesine geçiyor, romanın içine girip kah algüz oluyor, kah oruç..

    hoşça kal umut, kimseyi inciltmek istemeyen bir romandır.
  • tek kelimeyle şiirsel bir kitap. devrik cümlelerden geçilmiyor. ayla kutlu gibi bir tecrübeyi eleştirecek birikimde değilim lakin galiba beklentilerimin biraz altında bir üslup oldu. daha çok yusuf atılgan tarzı bir şey bekliyordum ama ayla kutlu aşırı şiirselliğiyle anlaşılamaz bir boyuta getirmiş eseri. daha iyi anlamak açısından bir kez daha okuyacağım okudukça fikrim değişir ve şiirselliğin arkasındaki şifreleri açabilirim umarım. kitabın finali acele göründü. sanki bir film izliyorum ama film 120 dakikasını doldurduğu için alel acele olayları bir sonuca bağlamış ne olduğunu anlamamışız bile. bu da o şekil.

    bir de sinemaya uyarlanmış şerif sezer ve altan gördüm oynuyor. lakin nasıl silik bir filmse internetin hiçbir köşesinde filme dair bir iz yok. harıl harıl link aramaktayım. varsa bilen mesaj kutumu yeşillendirirse baya mesut olurum.
  • izlediğim en güzel filmlerden biridir ayrıca ama bi türlü bulamıyorum.
  • yayımlandığı yıl "türk dilinin özgün ve güzel biçimde kullanılması ve insanımızın sorunlarının başarıyla irdelenmesi nedeniyle" rüştü koray ödülüne layık görülen, 1987 yılında yazılmış yine bilgi yayınlarından çıkan ayla kutlu romanı.

    romanı sabaha karşı başlayıp bir çırpıda bitirdim. 12 mart dönemi askeri darbesiyle ilgiliyseniz mutlaka okumanız gereken bir roman. bu arada sevgilinize özgün birşeyler yazmak istiyorsanız da ufkunuzu açacak mükemmel tamlama ve betimlemeler var. okurken neden kendimi onbeş yirmi kelimeye hapsediyorum ve bu kadar güzel düşünemiyorum diye hayiflandigim çok satır var.

    önerir miyim diye soracak olursanız, kesinlikle inanılmaz bir roman. özellikle burnumun direğini sızlatan güzel bir aşk izleği de var.
hesabın var mı? giriş yap