• hoşlanılan veya hoşlanılabileceği öngörülüp yazılma çalışmalarına başlanan kızın, yazılan kişiye "abi" diye hitap ederek bütün eylem planını suya düşürmesi veya b planına geçişi zorunlu kılması durumudur.
    kızların, aralarında bir iki yaş fark olan erkeklere "abi" demesi genelde bir alışkanlık veya normal bir durum olmakla beraber, çoğu zaman da korunma içgüdüsüyle yapılan birşeydir. "bak asılma bana, ben senin kardeşin gibiyim" mesajı ince yollu verilir. peki gerçekten öyle midir? değildir. çünkü aynı kız, kendinen on yaş büyük bir adam görüp "üüff, çocuuaa bahk, ben zaten olgun erkeklerden hoşlanırım, şakakları bööle hafif karlı felan" diyebilmektedir.
    bu noktada er kişinin olayı iyi tartması ve eylem planını ona göre belirlemesi yerinde olacaktır. yanıtlanması gereken ilk ve en önemli soru "bu kızdan iş çıkar mı" sorusudur. eğer yanıt evet ise "çıkar ama çalışma yapmak lazım" düsturuyla hareket edilir ve aşılması gereken problemler belirlenir. sistemli ve analitik bir çalışma olabilmesi için duvarımızda bulunan bir adet mantar pano işimize yarayacaktır. (alalaa..abartıyoruz gibi sanki ama...)
    ilk denenecek yöntem "o kadar da fark yok aramızda" fikrinin benimsetilmesidir. bu amaçla "abi" konumunun ne olduğu, insanın abi sıfatını almasının yaşla ilgili değil, konum ve davranışlarla ilgili olduğu anlatılır satır aralarında sürekli. eski bir filmden veya toplumsal bir hatıradan bahsederken asla kızın hatırlamadığı bir dönem hatırlanmamalıdır ..aksi takdirde kız sizi , abi değil dede korkut olarak da algılayabilir.
    birinci yöntem işe yaramazsa yaş farklarının mutluluga engel olmadığı yolunda örnek hikayeler anlatılmaya başlanır ara ara..aralarında yirmi yaş fark olup gül gibi geçinen aşık çiftlerin hikayeleri anlatılır sık sık.."hocamdı kocam oldu" durumlarından örnek verilir.
    bunları da yemezse kız cin gibidir demektir. siz en iyisi kendinize başka bir "kardeş" bulunuz ve onun abisi olarak kalınız. arasıra el öpmeye uğrar en azından
  • (bkz: bana abi deme)
  • "ya kanka" yla başlayan tümceler gibi farklı versiyonlarıda hatun kısmının repertuarında mevcuttur.iğrençtir!
  • hoslanılan erkegın abla demesınden daha kotu olmayan lehe cevrılebılır tavır.
  • duyguların içine eden; böyle güzide hislere sahip kişiyi karşı konulamaz bir dumur silsilesine sokan devamında 'hay ben böle işin taaaa .mına koyyim be arkadaş' dedirten eylemin dile gelmiş hali.

    (bkz: sıçtık)
  • (bkz: sıçtın)
  • içses : ulan çok fena kapıldım ben ya. şuna bak dizlerim titriyor valla. nerden girsem konuya, nasıl açsam konuşmayı acaba. neyse dur bakalım.

    - merhaba zeynep nasılsın?
    - iyiyim mehmet abi sen nasılsın? nasıllar necmi amcayla hasibe teyze?
    - eksik olma şahane annemler de abi derken ...
    - büyüğüm değil misin mehmet abi? saygıdan yani.
    - rakı-peynir.
    - efendim?
    - yok bir şey zeynepçim. sadece susuzluk ve mide kazıntısı çekmekteyim.
hesabın var mı? giriş yap