• game of thrones'daki ailelerden birisi. mottoları hear me roar', sembolleri ise kırmızı üzerine sarı bir aslandır. aha işte galatasaraylı resmen bunlar. zaten şu tyrion lannister'a da pek kanım kaynadı kikikikikiki

    http://i.cdn.hbo.com/…/wallpaper-lannister-1600.jpg
  • isim olarak house lancaster ile benzerliği dikkat çekici. house stark ile de house york arasında benzerlik var gibi. ama asoiaf'taki taht savaşları ile lancaster-york arasında cereyan eden the war of the roses arasında baktığım kadarıyla makro boyutta herhangi bir bağlantı yok görünüyor, belki mikro boyutta incelendiğinde tarihsel figürler ile kitaptaki hayali karakterler arasında benzerlikler kurulabilir, meraklı biri incelemedikçe maalesef bilemeyeceğiz. george r. r. martin'in asoiaf'ta tüm o entrikaları, alavere dalavereleri tamamen kurgulamadığı, bunların zaten yaşanmış ve kaydedilmiş ama etkileri açısından yerel kaldığı için bilmediğimiz dayanakları olduğuna dair kuvvetli bir şüphem var, bunu not düşüp ingiliz tarihi uzmanlarının konuya er ya da geç el atacaklarına dair inancımı belirtmek istiyorum.
  • hayat felsefeleri "a lannister always pays his debts" olarak ozetlenebilir
  • bence house lannister ing bank. çünkü ikisinin de sembolü aslan. ing bank turuncu. lannisterlar sarı kırmızı. hem ing bank hollandalı o yüzden sarışın.
  • --- kitaptan çok ağır spoiler ---

    çok ağır güvenlik zafiyeti olan aile

    koskoca 7 krallığın imkanları elinin altında, insan bir istihbarat teşkilatı kurmaya ya da en azından varys gibi her şeyden haberi olan insanlardan bir kaç dost edinmeye çalışır ama yok.

    jaime ve cersei arasındaki hikayeden qarth'daki dilenci bile haberdar, demir tahtın görünüşte meşru sahibi olan aile bireyiniz* en güvendiğiniz bakanınız* ve kocakarının teki* tarafından zehirleniyor, casterly rock'ın tek varisi* önce savaşta esir düşüp sonrasında roose bolton gibi bir çapulcu tarafından kötürüm ediliyor, o kadar sevmeseniz de yine lannister kanından olan tyrion*, en büyük düşmanınız tarafından* kaçırılıyor ve ancak bin türlü dümenle kurtulabiliyor. ailenin şimdiye kadar gördüğü en büyük patriarch olan tywin lannister kendi odasında oğlu* tarafından şişleniyor; hayır bu adam 7 krallığın de facto hükümdarı, insan kapıya iki nöbetçi koyar, nöbetçi varsa bile; içerde bir kadın* boğazlanıp, kral eli şişlenirken uyuyan nöbetçinin ta amına koyayım. ailenin ondan sonra geriye kalan tek güç vadeden erkek üyesi de* yine kendi odasında şişlenerek öldürülüyor. bu son ikisi yine 7 krallığın en sinsi insanı olduğunu bildiğiniz, güvenmemenize rağmen ihtiyaç nedeniyle yanınızda tuttuğunuz biri* tarafından planlanıp uygulanıyor.
    yani bulundukları konum itibariyle çok düşman edinmeleri kaçınılmaz olan bu aile rahat tavırlarının bedelini ailenin geleceğini ve cersei'nin sinsiliği, tywin'in otoritesi, tyrion'un zekası ve jaime'nin kılıcında tezahür eden üstün yönetim yeteneğini sonunda demir tahta pamuk ipliğiyle bağlı bir çocuk kral*dan başka, emirlerindeki kaynağı akıllıca kullanacak diğer bütün figürlerini kaybederek ödüyor.
    --- kitaptan çok ağır spoiler ---
  • oğlanın dayıya çektiği bir başka güzide aile.
  • anladım ki bu aileyi tywin ile tyrion ayakta tutuyormuş. onlar gidince ailenin bütün görkemi yerle bir oldu, ortalık sümsüklere kaldı, ünal aysal sonrası dursun özbek gibi düşün yani, şeriatçı bir ihtiyarla bile baş edemediler. jaime'den bir hareket bekliyoruz ama daha çok bekleriz gibime geliyor. şaka maka sibel kekilli tek başına yıktı koca hanedanı. "hear me roar"muş, "bir aslan miyav dedi" de sen ona.

    edit: çok erken konuşmuşum.
  • --- spoiler ---

    cersei'ye birşey olursa nasıl devam edeceğini merak ettiğim house. şuan kraliçe olarak görevinden azad etme yetkisi var mı bilmiyorum gerçi.
    --- spoiler ---
  • birilerinin kurtlarla konuştuğu, birilerinin ölüp dirildiği, birilerinin dirilttiği ölülerden ordu yaptığı, birilerinin üç gözlü kuzgun olup zamanı seyrettiği, yanmaz yapışmaz birilerinin ejderhalara hükmettiği bir dünyada zekayla, akılla, stratejiyle, politikayla, ve hatta ar-ge ile ayakta kalıp alayına hükmedebilen çok kral sülale. sürrealist olayların havada uçuştuğu got ortamında materyalist materyalist takılıyorlar, takılmak ne kelime, materyalizmin bayrağını sallıyorlar resmen. ve hatta, somut durumun somut tahlili işini o kadar abartıyorlar ki, yenilip paspas oldukları bir savaşta, karşı takımın kumandanı embesilce bir hata yapıp yaralı ejderhayı savaşın göbeğine indirdiğinde, rakibi yenmek için ellerine geçen bu mini minnacık fırsatı sonuna kadar kovalamakta ve atını ejderha üzerine sürüp intihar saldırısı yapmakta bir an bile tereddüt etmiyorlar. house lannister olmasa got bildiğin harry potter olur.
  • dizide izlemekten zevk aldığım haysiyetsiz fakat taht oyunlarını en iyi oynayan hane.
hesabın var mı? giriş yap