• berlin'in merkezinde yapılmak istenen bir ortak tapınak, semavi dinlerin buluşma noktası.

    evangelist rahip gregor hohberg tarafından düşünülen, birçok hristiyan ve bazı müslümanlar tarafından destek gören bu projeye aynı zamanda eğitim faaliyetleri de dahil. binanın tasarımında dikkat çeken nokta; parçaların boyutunun eşit olmaması ve yahudilik > müslümanlık > hristiyanlık olarak alçaktan yükseğe bir basamak gibi çıkması. bu biraz sıkıntı.

    tarihte bir ilk olan bu bina, projenin kendisine göre sönük kalmış maalesef. daha şaşalı, tüm dünyanın dikkatini çekecek, tabir-i caizse kudüs gibi olmalıydı.
  • berlin'de kurulması planlanan ve tek tanrılı üç dini içinde barındıracak "house of one" projesine alman hükümetinin 10 milyon euroluk destek vereceğini açıkladı. içinde sinagog, cami ve kilisenin yer alacağı projenin islam ayağını gülen cemaatine bağlı "forum dialog" oluşturuyor.
  • temel atma töreni düzenlenmiş.
    dw
    türkiye dışişleri bakanlığı gülencilerin projenin ortağı olarak kabul edilmesine tepki göstermiş.
    mfa
    dışişleri bakanlığı açıklamasında "alman kamuoyunda da şaibeli ve şüpheli faaliyetleri dolayısıyla gerçek yüzü giderek daha iyi anlaşılmakta olan sözkonusu örgütün yerine müslümanların hakiki temsilcilerine yer verilmesinin sağlanmasıdır" demiş.
    başlık açılalı 5 yıl olmuş.
    o günden beri bir adım atılmamış anlaşılan. dışişleri için büyük bir yenilgi bu. türkiye'nin bunu durduracak gücü olmalıydı.
    ancak sosyal medyadaki yorumlara bakılınca ciddi bir kesim bu projenin kendisine karşı zaten.
    acaba dışişleri engelleyemedi mi yoksa almanya'daki müslümanlar ve türkiye böyle bir projede yer almak mı istemedi ?
    dışişleri beceriksiz davrandı diyelim oradaki diğer müslüman topluluklar neden dahil olmadı ?
    bilgisi olanlar yazsa da öğrensek
hesabın var mı? giriş yap