• turkcell ve avea'larda satılan huawei'nin giriş/orta segment telefonu.
    (bkz: snapdragon 410)
  • pil ve genel performans gayet yeterli tam bir f/p telefonu. ama her f/p ürününde olduğu gibi kullanıcıları tarafından iphone killer ilan edilmiştir. birde snapdragon 410'nu 64 bitle beraber uçacağını düşünen kullanıcıları vardır. snapdragon 810'nun bile performans artıları (32 bite göre) tartışılırken low/mid level bir cpu olan sd 410'ndan daha fazlasını beklemek sadece saflıktır.
    qualcoom'um biraz sazan.avi olayıdır bu çipset. ha performansı çok üst düzey birşey beklemeyen kullanıcılar için yeterlidir tabi.
  • parayı çöpe atmadan özellikleri beni tatmin edecek, yani tam bir fiyat performans ürünü bir akıllı telefon arıyordum uzun zamandır. nihayetinde avea'nın reklamlarının etkisiyle bu telefonu farketmiş oldum.

    neyse telefonu bayide bir de elime alarak inceledik ve hemen orada satın aldım. merak edenler için 1 günlük sürede neleri beğendim neleri eksik buldum anlatayım.

    artıları: 3000 mh batarya. bitmek bilmiyor. resmen nokia 3310 nostaljisi yaşattı bana. 5.5 inç gayet büyük bir ekran. bence bir akıllı telefon için en ideal ekran boyutu. 4 çekirdek işlemcinin yanında 2 gb ram. kamerası gayet başarılı, çok seri kare yakalayabiliyor, iphone gibi. kasa tasarımı gayet şık, çelik kaplamalar güven veriyor. konuşma sesi berrak. telefonda gayet güçlü bir hoparlör var, müzik ve videolarda oldukça keyif verici oluyor. güç tuşu ve ses tuşlarının konumlaması güzel. haaa bir de dahili hafıza 16 gb, ancak micro sd desteğiyle 128 gb'a kadar kendinize alan yaratabilirsiniz.

    eksileri: telefon biraz ağır. heran elinizden kayıp düşecek hissi veriyor. ekran kalitesi biraz vasat. samsunglardaki o canlı ekran yok maalesef. ama çok da kötü değil. telefonda hdmı girişi yok. bu benim için çok önemli bir detaydı ama atlamışım. batarya çoğu yeni nesil telefondaki gibi çıkartılamayan batarya. son olarak da zil sesleri az ve çok kötü.

    1 aylık kullanım sonrası gelen edit: batarya hakkaten mükemmel. wi-fi sürekli açık halde tam 2 gün gidiyor, 3. günü bile görebiliyor. sadece alo desen 1 hafta gidecek sanırım şarj süresi. süper. kamerası muhteşem. aynı pikseldeki başka telefonla aynı anda resimler çekiyorum, huawei şov yapıyor resmen. ön kamerası ve selfie olayı da aşmış durumda. ama video çekiminde sıkıntı var. ortam sesleri çok düşük seviyede kaydediliyor. kızımı konuşurken yarım metreden videoya çekiyorum misal, videoyu izlerken hoparlörü kulağa dayamam gerekiyor. çok kısık tonda kayıt yapıyor. bir de güç tuşu ile ses tuşları yeri güzel demiştim. ama tuşlar birbirine çok yakın olduğundan sürekli yanlış tuşa basabiliyorsun. ses kısayım derken güç tuşuna basmak eziyet oluyor. bir de bu ram olayı beni deli ediyor. 1 gb rami olan tel kullanırken 500 mb boşluğum oluyordu en fazla. şimdi 2 gb tel aldım, dedim 1.5 gb boşluğum olur, ama yok yine %50'si olan 1 gb boş olabiliyor maks. sanırım diğer telefon jelly bean idi bu kit kat. sanırım daha fazla bellek yiyor. neyse. telefon süper demiş miydim:)

    edit 2: can sikan videodaki kısık ses kaydı olayini ufak bir temel ayarla çözebiliyoruz.

    telefon arama ekranına *#*#2846579#*#* yazıyoruz. bir ekran açılacak. ordaki satıra dokunuyoruz. daha kapsamli bir menü gelecek. oradan önce background settingse dokunuyoruz, yeni açılan menüden dualmic settingse gelip off seçeneğini seciyoruz. confirm deyince ayarlar işleniyor. telefon o sırada restart yapacak. ama telefon açıldığında yaptığımız ayar eskiye dönmüş olacak. az evvelki işlemi tekrar yineleyin, bu kez ayarlar kalıcı olarak sisteme işlenmiş olacak. test edildi, sorun yok.
  • batarya konusunda piyasadaki akıllı telefonlar arasında ön plana çıkan akılı telefondur. aktif kullanımla yaklaşık 7 saat ekran süresi almak mümkündür.
  • o mu bumu derken şarjı iyi gitsin, güncel olsun(güncelleme alabilsin), 2gb ram'i olsun, tipi de güzel olsun dedim elime bu geçti fiyat tabii ki önemli kıstas amk orta fiyat aralığı dedikleri 1400'e kadar varınca 1000liralık telefon abdurrahman çelebi oldu tabii.

    neyse aldım 3 gündür kullanıyorum şarjı çok iyi gidiyor. %100'den %5 e 40 saatte indirdim elimden düşürmememe rağmen. öyle çok performans delisi değilseniz marka takıntınız yoksa (ki bence huawei iyi marka) emsallerine 200-300 kağıt fazladan bayılmaktansa ya üstüne az ekleyip daha iyi bi cihaz alın ya da bunu alın. az daha alttan üstten kırpsalarmış tam süper olacakmış hali hazırda biraz büyük ama göz ardı edilebilecek bir kıstas.
  • yaklaşık bir aydır hastası olarak kullanmakta olduğum ve lollipop'unu görmek için deliren biriyim. teleservice'in garanti durumu malum, huawei yetkilisi bile "evet abi ya var öyle bi durum" diye üzülerek bahsetti garanti sıkıntısından. nette araştırırken "http://www.upgrade-lollipop.org/…scend-g7-6646.html" linkinde root'la lollipop'a geçilebileceğini gördüm, fakat yine de güvenemiyorum çünkü boh da çıkabilir. bir de huawei'nin emui 3.0 arayüzünü gördükten sonra saf android kullanmayı düşünür müyüm bilemiyorum, çünkü arayüz çok iyi. birkaç ay daha bekleyip lollipop & emui birleşimini görerek resmi bir güncellemenin gelmesini beklemek daha güvenli gibi duruyor. ama telefonu 64bit'le kullanabilmeyi de çılgınlar gibi istemiyor değilim. hayırlısı.

    silver'ını kullanmaktayım, arka tasarım efsane. ama yine de ön yüzü beyaz telefona hiç alışık olmadığım için "acaba gold mu alaydım" diye arada bir düşünmüyor değilim.
  • neredeyse 3 yıldır kullandığım samsung galaxy s3'ün ölmesi sonucunda geçiş yaptığım akıllı telefon. kendisiyle henüz 12 saat geçirmiş biri olarak; şimdiden çok beğendiğimi söyleyebilirim.
  • ideos x5, ascend g610 dan sonraki 3. huawei telefonum. aralarında en memnun kaldığım telefonum kesinlikle. küçüklüğümden beri hayalini kurduğum metal dokuya kavuştum bu meletle.. ara sıra kılıfından çıkarıp seviyorum sabiyi. kamerası neyim tatmin etti. hızı felanda iyi. şarjı zaten on numero.. alacaklara tasviye edilir!
  • öncelikle almayı düşündüğüm telefondur.zaten çok sık ihtiyaç duyduğum 3-4 uygulama var, onları da rahatlıkla kaldırabileceğini düşünüyorum.alma sebebim bu.yalnız herhangi bir kaynakta bu telefonun sar değeri var mı? manuelinde de, internet sitesinde de bulamadım.bilgisi olan suser?

    (bkz: sar değeri soruyorum silicem başlığı)
  • telefonda farklı iki panel bulunmakta. birisi boe isimli diğeri tianma isimli panel. telefonu alacak arkadaşlar cihazı aldıklarında, her şeyden önce arama-çağrı yapma yerine şu karakterleri girsinler:

    *#*# 2846579 #*#*

    yukardaki karakterleri telefon aramaya girip çıkan menüde sırayla:
    2. veener information
    2. apparatus type

    bu menüde "lcd type" yazan yerde panelin ismi yazmakta. eğer boe panel çıkarsa cihazı değiştirsinler. bayiden almaları daha uygun olur, kutuyu açıp baksınlar, tianma panel olandan alsınlar. tianma panel beyaz ve güçlü bir aydınlatma sağlıyor ekran parlaklığında, diğer boe panel sarı ve düşük aydınlatma sunuyor. huawei distribütörü teknoteks bu durumu biliyor ve umursamıyor. üretimde sorun yok diyor, sattığı cihazlardan kimisi olması gereken objektif kriterlere uygun ekran aydınlatması sunarken kimisi sarı ve düşük kalitede aydınlatma sunuyor- başka hiçbir cihazda olmayan sarımsı bir ışıkla. 3-4 senelik cihazlar bile daha iyi aydınlatmaya sahip bu panelden. huawei bu yaptığı rezilliğe ise normal diyor, satıcıya yaptığım iade sonrası cihazı değiştirmemiş. aynı marka model ürünü piyasaya sürüyorsun, aynı fiyatlara alıyor insanlar, uyarıda bulunmuyorsun, dandik panel ile kaliteli panel kullananlar eşit hizmet almamasına rağmen buna normal diyorsun. almayın bu firmadan ürün, alacaksanız da dikkat edin.
hesabın var mı? giriş yap