• 27 mart 2018'de tanıtılan, huawei'nin p10'dan sonraki nesil flagship cihazı. özellikler şu şekilde:

    *kirin 970 işlemci (snapdragon 845 civarı bir performans, aı özellikleri)
    *4 gb ram, 128 gb rom
    *arkada dikey yerlesimli 2 leica kamera (monochrome 20mp, rgb 12 mp) 2x zoom, portre modu
    *24 mp ön kamera
    *5.8 inç 18:9 notchlu ips ekran
    *headphone jack yok.
    *parmakizi okuyucu ön kısımda.
    *3400 mah batarya
    *679 euro civarı bir başlangıç fiyatı.
  • pro modeli varken alınması anlamsız olan model. huawei neden çıkarmış anlam veremedim. geçmiş modellerden pek farkı yok.

    ama pro olanı dediğim gibi alınır.
  • 680 euro çıkış fiyatını bence haketmeyen telefon. pro olan versiyonu iphone x'i gerisinde bırakıyordu her yönden ama bu telefon rakiplerine nazaran sınıfta kalıyor.

    long story short; eğer p20 pro almayacaksanız bunu almayın. amoled ekran yok, kamera alternatiflerinin gerisinde, pili daha güçsüz, ve %80 body ratio oranı. her türlü sınıfta kalıyor. vivo, oppo vs daha iyi bir seçim.
  • büyük bir sukseyle çıkan bu telefonun gecen yil ki amiral gemisi telefonlardan ne sekilde ayirticiligi var 4 kameramidir 680 euro yapacak özelliği huawei şık telefon çıkarıyor ama yenilikçi değil telefonu kimse almaz xiaomi mi 7 ve one plus 6 yi bekleyelim bir zahmet
  • millet p20 pro'ya saldırırken bu telefonun çıktığından bi haber galiba ki burda kullanıcı yorumu falan yok. ben başlayayım o zaman. 2 haftadır kullandığım harikulade telefon.

    + ilk olarak huawei'in müşteri odaklı yaklaşımı müthiş. telefon almanın gazıyla direkt koruyucu kılıf aldım. telefonun paketini bir açtım adamlar içine transparan kılıf da koymuş, en azından kendi zevkine göre alana kadar kullanırsın diye. ekrana koruyucu cam yapıştırayım dedim folyonun altından koruyucu cam çıktı. çok telefon alan biri değilim ama ilk kez görüyorum bunu, çok memnun kaldım.
    + leica kameraları gerçekten muazzam, iphone'da hangi özellik varsa bunda da var galiba. özellikle portrait* fotoğrafları iphone ile aynı kalitede.
    + ekranı iphone 8 plus ile aynı büyüklükte ama telefon ondan daha küçük ve hafif. el çantası taşımayan erkek ve kadınlar için ideal. ekranı iphone x gibi infinity yapma opsiyonu var.
    + şarj baya baya uzun gidiyor. günde 7 saat tam kullanım, geri kalan gün içinde sıklıkla bir şeylere bakmalı kullanımda sabah 8'de 100% gece 11'de 45% falan kaldı. zamanla bu oran azalsa bile benim için tüm gün gitmesi alt limit olduğundan sorun olacağını sanmıyorum.

    - 3.5mm kulaklık girişi yeni iphone'da olduğu gibi bunda da yok, converter ara kablosu var eğer 3.5 mm kullanmak isteniliyorsa. bu demek aynı anda kablolu kulaklık ve şarj edilmiyor. ya da bunun gibi ara kablosu almak lazım.
    - telefona bildirim/mesaj geldiğinde yanan mavi/beyaz ışık nokta kadar küçük. telefon masanın üstündeyse ışık yanıyor mu yanmıyor mu diye baya dikkatlice bakmak gerek.
    - aplikasyonları ilk açarken ekran optimizasyonu (full display) yapayım mı diye soruyor. hepsine yap dedim ve olumlu etkisi oldu ama instagramda fazla zoom yapmış gibi ekranın kenarları hafiften görünmüyor. ayarlardan istediğin aplikasyonun full display olayını açıp kapatabiliyorsun ama instagram da o listede gözükmüyor bende. çözümü vardır kesin de uğraşmadım daha ve telefon yeni olduğundan forumları da taramadım. bilen varsa yeşillendirebilir.

    özet: şimdiye kadar fiyat/performans oranı muazzam, herkese önerebileceğim bir telefon. millet "daha büyük, daha pahalı, 3 kamera oyşş" diye huawei p20 pro'a saldırırken sessiz sedasız p20'nizi alın çıkın.
  • bir haftadır kullandığım ve oldulça memnun olduğum canavar.

    ......
    p20 modellerinden birinin sahibi iseniz bilmenizde fayda var. huawei bootloader kilidini açmayı 1 ay içinde kaldıracak, resim
    bundan sonra çıkacak modellerde de desteklemeyecek. bu ne demek; custom rom kurulmayı imkansız hale getirecek demek. şu an aktifken sitesinden unlock kodunuzu alın ve bir kenarda saklayın, 1ay içinde öyle bir şansınız kalmayacak. ileride bir noktada huawei güncelleme vermeyi kestiğinde başka romlara (lineage os, resurrection remix, openkirin romları vs.) geçme şansınız olur. kodu almanızın bir dezavantajı yok, kodu kullanarak bootloader kilidi kaldırırsanız garanti dışı kalıyor cihaz vsvs.(ki bunu yapmak biraz meşakatli) yani mümkünken alın kodunuzu.
  • bugün inceledim, gayet güzel telefonmuş. ancak anlamadığım nokta; eğer 4000 lira veriyorsak neden bunun yerine galaxy s9 falan almıyoruz? gidip niye bunu alıyoruz yani? tam olarak sıkıntımız nedir?

    onun için 4000 liraya telefon satmayı çok iyi bilen ama amiral gemisi bir telefonda amoled ekran kullanmaya tenezzül bile etmeyen huawei'ye şu anda sağ elimle bir işaret yapıyorum...
  • nefis kameralara sahip telefon.

    yıllardır amatör fotoğrafçılık yapıyorum böyle bir performansı herhangi bir telefonda görmedim hatta bir çok dslr makinadan bile daha iyi diyebilirim.

    (bkz: fiyat performans ürünleri)
  • son derece memnun olduğum telefonum. tam olarak 1 haftadır kullanıyorum. şuana kadar deneyimlediğim en iyi yüz tanıma ve parmak izi okuyucuya sahip telefon. içindeki donanımın da sonuna kadar hakkını veriyor.
hesabın var mı? giriş yap