• satış fiyatı olarak 599 tl olmasına karar verilmiş android telefon.
  • mayısın son haftasında raflarda olacağı söyleniyor. cihazın teoride sunduğu özellikler pratikte de iyi işliyorsa kendi sınıfında bir patlama yaratması muhtemel telefon.
  • tek eksiği yurtdışı komünütesinin pek gelişmemiş olması. hiçbirşeyi kilitli olmadığı için abiler pek uğraşmıyor cihazla galiba. yine de huvey ekime doğru gingerbread çıkartacağım diyor. kimse port etmezse bile yıl sonuna kadar gelir yani. bunun dışında kamera gayet vasatmış. bir de yazılımla düzelen(?) bir wifi sorunu var diyorlar. bunlar dışında herşeyi iyi. ha bi de önü gorilla glass değilmiş ama onu bu fiyata bulmak zor zaten. ben de alıyorum sanırım bi tane.
  • yamulmuyorsam 0.34 ile en düşük sar değerine sahip telefonlardan birisi. üstelik fiyatı 560tl. düzgün işletim sistemi bulundurmayan ,sarjı 1 gün gitmeyen telefonlarla aynı fiyatta satıldığını düşünürsek inanılmaz bir fiyat.
    http://www.donanimhaber.com/…ali-video-inceleme.htm
    şöylede bir incelemesi var. incelemede flash video oynatırken takılma oluyor. fakat kullanıcı incelemelerinde böyle bi sorunla karşılaşılmamış. üstelik video oynatılan sayfanın ağır flash içerik barındırmasıda etkili bence bu durumda.

    edit: ayrıca videodaki takılma işletim sistemiylede alakalı olabilir. telefon şuan anroid 2.2'nin özelleştirilme yapılmamış halini kullanıyor. huawei bir anroid arayüz güncellemesi çıkarsa tadından yenmez.

    edit2: bahsettiğim sar değeri usa sar değeri imiş. bizim için geçerli olan eu değeri fakat o konuda bilgim yok.
  • fm radyosu yok*.**radyo hakkında

    edit: yine de sipariş verdim.

    edit: değerlendirme

    iki haftadır kullanıyorum ve genel olarak çok memnunum. bu telefonu almadan önce androidli telefonlar hakkında genel bir bilgi sahibiydim. hangi konfigürasyon yaklaşık kaç para eder biliyordum. benim için en önemli özellik ekran çözünürlüğü idi. ki bu da fiyatı direkt etkileyen bir unsurdu. 480 x 800 çözünürlüğündeki telefonlardan htc desire, desire s, samsung galaxy s, sonyericsson xperia x10 (480x854), ve benzeri telefonların fiyat aralığı 1100-1500 tl olduğundan da bir alt fiyat aralığındaki 320 x 480 çözünürlükte telefonlara yönelmiştim. samsung galaxy ace, gio, sonyericsson xperia x8, asus a10, acer s100 liquid gibi.

    sonra bu 480 x 800 ekran çözünürlüğündeki cihaz onlardan da aşağı bi fiyata* piyasaya çıkınca araştırmaya başladım. bu segmentteki diğer telefonlardan şu eksilerini gördüm:

    - ekranı amoled ya da super amoled değil. (olsaydı güzel olurdu ama onların da pil sarfiyatı fazla oluyormuş diye duydum.)
    - camı gorilla glass değil. (hiç gorilla glass görmedim farkını bilemem ama kesinlikle kötü değil)
    - 512 mb ram (galaxy s 512 mb, desire 576 mb, desire s 768 mb)
    - 800 mhz scorpion cpu (desire s 1000 mhz scorpion, galaxy s 1000 mhz arm cortex-a8, xperia x10 1000 mhz scorpion)
    - ön kamera yok.
    - fm radyo yok.

    şahsi değerlendirmeme ve şu ana kadarki kullanımıma bakarak bu eksilerden yalnızca fm radyo olmayışının kayda değer olduğunu söyleyebilirim. bunların dışında;

    - dokunmatik hassasiyeti ve dokunmatik tuşların hassasiyeti çok iyi.
    - swype çoook iyi.
    - ekran çevirme algılaması çok iyi.
    - malzeme kalitesi gayet iyi, htc wildfire ayarında.
    - aldığımdan beri bir kere takılma yaşadım, o da 2-3 saniye de normale döndü.
    - wi-fi nadiren de olsa bağlanmakta zorlanabiliyor. bu olay yeterli çekim gücünün olduğu ve -tabii ki- şifrenin doğru yazıldığı durumlarda olabiliyor. çekim mesafesi laptopum ile aynı gibi.
    - gps açık alanda ve arabada sorunsuz çalışıyor. ama en üst katta oturmama rağmen cama yaklaşmadan bağlanamıyor.
    - kamerası hakkındaki olumsuz yorumlar beklentimi bir hayli düşürmüştü, sanırım bundan dolayı kamerası ve kamera yazılımı da hiç fena gelmiyor. bence çok önemli bir özellik; kamerasında otofokus var.

    son olarak aslında bu yazıyı acikdeliye cevap olarak yazmaya başlamıştım ama kendimi kaptırınca bari entry olarak dursun da ahali de sebeplensin dedim.
  • fiyat / performans oranıyla piyasaya bomba gibi girmiş akıllı telefondur.
  • hakkındaki shiftdelete.net incelemesine http://www.youtube.com/watch?v=vqgdpclcfaa adresinden ulaşılabilen telefon.
  • gerçekten f/p oranı ile yardıran telefon. adreno 205gpu ve 800 mhz işlemcisi ile bu fiyata alınabilecek en iyisidir ve telefonlar için ağır sayılan flash desteğini vermektedir. "fiyat olarak" kendisine en yakın samsung galaxy gio varken giodan çok daha üstün donanımlara sahiptir. galaxy ace den ise 200 tl ucuz ve ondan bile iyidir. hatta quadrant ve neocore testlerinde aldığı sonuçlar htc wildfire s ve desire'dan yüksek. tek sıkıntısı marka konusunda. kullananlar da gayet memnun galiba bi tane de ben alabilirim ya da kardeşimin almasına salık verebilirim. kullanıp da sıkıntı yaşayan suserler marka olarak teknik servisinin nasıl olduğu hakkında bilgi verirlerse çok hayra geçerler.

    edit: telefonu kullanan biri olarak diyebilirim ki gerçekten harika. ufak tefek sorunlar var kanımca bi an önce güncelleme çıkmalı. çünkü yazılımı bence telefonun gerçek performansına az biraz engel teşkil ediyo diye düşünüyorum. android 2.3 gelmeli en kısa zamanda.
  • şimdilik tek sorunu pilinin biraz az gitmesi (gerçi e72'den geçtim buna, belki bütün dokunmatikler böyledir -her akşam şarj!) olan telefon. bir de dokunmatiği denediğim samsung'lara göre (fiyat olarak +800 liraydı ama onlar) biraz daha yavaş gibi. ama her şekilde 550 liraya daha iyi bir telefon bulunabileceğini sanmıyorum.

    ha bir de, aksesuarları daha piyasaya çıkmamış, sözlükteki kullanıcılar denk geldikçe diğerlerine haber etse ne süper olur değil mi sayın ideos'çular?
  • hdcrjacob sayesinde çok yakında android 2.3.5 li cm7'ye sahip olabilecek telefonumuz. http://twitter.com/#!/hcdrjacob adresinden ve http://twitpic.com/5xu3r2 adresinden heyecanlanmak için yeterli bilgiyi alabilirsiniz.
hesabın var mı? giriş yap