• mark twain tarafindan uydurulmus zat.
  • tom sawyer'ın evsiz, dışarılarda yaşayan arkadaşı.babası alkolizmin doruklarındadır, huckleberry de okula gitmez, tüm gününü balık tutup tütün çiğneyerek geçirir.olaylar onu kasabanın kahramanı yapınca, toplum bilinci huck'a sahip çıkar ve onu yaşlı bir teyzenin yanına verirler.huck, kravat takmaktan, saçlarını sürekli taramaktan, küfür edenmemekten, tütün çiğneyememekten, okula gitmekten nefret eder ve evden kaçar.toplum bilinci, daha uzlaşımcı bir tavırla onu yeniden kanatları altına alır.her gün kravat takmak zorunda değildir artık.

    bir nevi tom sawyer'ın tyler durden'i dir, ama sistem onu da yer ve vatana millete hayırlı bir evlat yapmak üzere kanatları altına alır.

    çocukluk idollerimdendi...
  • (bkz: tom sawyer)
  • (bkz: moon river)
  • tom sawyer'in asil kahramani... yuzuklerin efendisi'nin samwise gamgee'si gibi...
  • ocean colour scene in ayni isimli bir parcasi var
  • tom sawyer'ın haylaz yönünü ortaya çıkaran derbeder genç..gerçi huck olmasaydı tom sawyer başını yine belaya sokardı ama onu kahraman yapan kesinlikle huck finn'dir..
    normal yaşam tarzına alışmakta güçlük çeken ya da alışmak istemeyen bir çocuktur.. bidonlarda(ya da fıçı gibi bir şeydi sanırım) yatmayı sıcak bir yatakta yatmaya tercih etmiştir genelde, zaman zaman aile yaşamını özlemesine rağmen.. kendi yaşındakilerden olgun olmasına rağmen o da bir çocuktur..bütün köyün onları ölü sandığı bir zamanda joe harper ve tom ile bir adada kalıp korsancılık oynamalarından bu bellidir..oyun sırasında aldığı "kızıl pençe" ismi kendi adı kadar güzeldir..
    kitabın son bölümündeki şu kısım huckleberry finn'i anlatmaya yetmektedir:
    "huck, bn. douglas'ın koruması altında yaşıyordu. yıkanmak, tertemiz giyinmek, bembeyaz çarşaflar arasında yatmak onu çok tedirgin ediyordu. bütün bunlara üç hafta dayanabildi. bir gün ortadan kayboldu: bütün köy üzüntü içindeydi; iki gün boyunca aramadık yer bırakmadılar. üçüncü gün, tom onu eski mezbahanın yanındaki boş fıçılardan birinde buldu.
    -o yaşantı bana göre değil. kadıncağız çok iyi davranıyor ama, her sabah uyanmak, yıkanmak, giyinmek... o giysiler içinde bunalıyorum. kiliseye de gitmek gerekiyor."
  • en süper anti kahramandır.
hesabın var mı? giriş yap