• 1908 yılında kurulmuş köklü camia. evet efendim beni bilenler bilir, ingiltere mevzubahis olunca, kıblem liverpool, kâbe'm anfield road'dur. lakin... evet, bazı küçük camialar vardır ki kalbimde özel bir yer tahsis edilmiş olup canan statüsünde incelenirler. müsaadenizle mavi beyaz kırmızı pancurlarımı bir açayım...
    amiga günleri. yaşımız ufak. rahmetli babamız hayatta lakin durumu çok da parlak değil. kanser sarmış bedenini, tababet bir türlü adını koyamıyor. genelde beraberiz de bir soluk almak gerektiğinden arada açıyorum bilgisayarımı. huyum kurusun, yine menajerlik oynuyorum lakin bir sebat hikâyesinin yazılmasına daha yıllar var. işte öyle bir gün, babam odama geldi, ben yeni bir oyuna başlıyordum. bir takım seçmesini istedim, tercihi geldi: huddersfield town.
    ilk tepkim, "efendim" olmuştu. zira onca güzide camia arasından bizim rahmetli bula bula bunu bulmuştu. şimdi asıl kalbinin takımını söylese, bendeniz manchester united ile bir sezon bilgisayar oyunu oynamak için bile bayağı yüksek bir miktarda pay talep edeceğimden, böyle bir tercihte bulundu gibime geldi. hayır liverpool'umu da almamı istemediğinden diye düşündüm tabii. lakin o sırada başladı tarih sayfalarından yaprakları çevirmeye. rahmetli herbert chapman ile de ilk tanışmam amiga'daki boktan bir menajerlik oyunu sayesinde olmuştu dostlar. herbert komutasında üst üste üç sene şampiyon olan bu minik kasaba takımı, 1922'de fa cup bile kazanmıştı. o yılların tozunu atan camianın şah damarını kesmek arsenal'e nasip olacaktı. evet, chapman'ı alan arsenal wm ile destanlara koşmaya hazırlanırken, öndersiz kalmış camia sadece ikinci olabiliyordu ligde. geçen yıllar arsenal'i yüceltirken, huddersfield cepten yedi durdu.
    işte böyle tatlı bir camiadır kendisi. mavi beyaz asıl renkleri olmakla beraber, deplasmanlarda kırmızı bir formayla çıkarlar ki sahaya, benim gibi kırmızı severleri ayrıca mest ederler doğrusu. kasabasından bahsedilirken, kasabadab adını alan ve kasabayı adını yapıştıran bir camiadır benim için. babamdan torpilli olduğundan kelli çıkmaz, çıkamaz kalbimden.
  • ingiltere liglerinin 500.000. golünü atan gary taylor fletcher'ın top koşturduğu camia. liverpool'dan gelse gol, bu kadar sevinirdim ya neyse. bu arada liverpool'dan gelip golün adı robbie fowler veya steven gerrard olsa daha çok sevinirdim de, şimdi yengemle dayım arasındaki bıyık farkını anımsatmaya gerek yok. sıcak, hatta daha da sıcak olacak.
  • cm 99/00 oyununda ikinci sezon istisnasız premier lige yükselir ve direk şampiyonlar ligine katılırdı bu şanlı kulüp, engelleyemezdik. şimdilerde league two'da gördüm en son. vay be.
  • taraftar marşı "those were the days" olan futbol kulübü. ama eminim onlar "yarrağımı ye manu" gibi sözler söylemiyorlardır.
  • 1926 senesinde, ingiliz takımları arasında, 3 kez art arda şampiyon olan ilk takım olmayı başarmış olan takım.

    armalarında 3 yıldız taşıma nedenleri budur.
  • play off finalinde penaltı atışları sonucu sheffield united'i yenerek championship'e çıkan takım.
  • bir gün elbet premier league'de göreceğimiz futbol takımı, adadaki takımım.

    "there's a team that is dear to its followers
    their colours are bright blue and white,
    they're a team of renown, the pride of the town,
    and the game of football is their delight.

    all the while, upon the field of play,
    thousands loudly cheer them on their way.
    often you can hear them say, who can beat the town today?
    then the bells will ring so merrily
    every goal, shall be a memory
    so town play up, and bring the cup
    back to huddersfield"

    edit: hangi aşkla yazdım bilmiyorum da "maksimum 3 yıl içinde premier league" demişim, onu "bir gün elbet" yaptım.
  • altyapısının başında ünlü aktör patrick stewart vardır.
  • ingiltere'de üst üste 3 kez şampiyon olmayı başarmış olan takım.
    günümüzde oldukça uzakta durmaktadır bu başarıları.
  • 6-7 yıldır koyu bir taraftarı olduğum ingiliz futbol takımı.

    takım yönetimi ve bazı taraftar gruplarının liderleri ile iletişimim var. bu bağlamda resmi olarak türkiye taraftar topluluğunu kuruyor ve yanıma yoldaşlar arıyorum.

    geçtiğimiz hafta oynanan leeds derbisinde bir taraftar türk bayrağı açarak leeds taraftarlarını tahrik etti, 2000 yılında istanbul'da öldürülen iki leeds taraftarına göndermeydi bu. sonrasında gündemi meşgul ediyor bu durum. türk taraftarlar olarak bir logo ve bu logonun yer alacağı bir pankart tasarlayacağız. pankart statta yer alacak. aynı zamanda yaşanan talihsiz olayı desteklemediğimizi de duyurmuş olacağız türk taraftarlar olarak.

    yönetim ile görüşüyorum, ingiltere'deki taraftar gurubu liderleriyle görüşüyorum, ki bu görüşmeler arkadaşlık seviyesinde. en kısa zamanda türkiye taraftarlar topluluğu kurulmuş olacak. umarım ilgilenenler olur, bir mesaj uzağınızdayım.
hesabın var mı? giriş yap