• seksenlerin makul amerikan rock ekiplerinden.. neyse ki big hair veya aor klasmaninda sayilmazlar.. donemin billboard fatihi sports ve fore albumleri bol bol hit singillar icerir.. the heart of rock n roll, heart and soul, the power of love, hip to be square vb..

    ayni zamanda patrick bateman'in de restorant rezervasyonlarindan, business card duellolarindan firsat buldukca dinledigi, yerlere goklere koyamadigi ekiplerden..
  • seksenlerin baslarinde sports albümüyle kasip kavurmuslardi.
  • huey, sphere'de, helikopterin pilotu olarak küçük bir rol almıştı.
  • ghostbusters yapımcıları, ekibin i want a new drug isimli parçalarını filmin tema müziği olarak kullanmak istemişler. grup teklife olumsuz cevap verince de yapımcılar gitmiş ray parker jr. ile anlaşmış ve demişler ki "biz i want a new drug'a bayılıyoruz, ona benzer bi şeyler attırıver." ray parker jr. da şarkının temel gitar riff'ini almış, süslemiş ve tanıdığımız, sevdiğimiz, hep bir ağızdan bağırarak söylediğimiz ghostbusters parçasını yapmış.
    grup şarkıyı duyunca "biz single'ımızı yeni çıkardık. bu adamlar hem bizim parçamızı çalıyorlar hem de müzik listelerindeki/piyasadaki yerimizle oynuyorlar." diyerek intihal * davası açmış. iki taraf karşılıklı oturmuş ve olayı yargıda çözmek yerine kendi aralarında halletmişler, her iki cephe de bu konu hakkında açıklama yapmamış.
    sessizlik 2001 yılında huey lewis tarafından bozulmuş. vh1'ın behind the scenes belgeseline verdiği röportajda "yapımcılar parçamızı istediler. bazı şeyler satılık değildir. bu yüzden vermek istemedik. ama sonunda ne oldu? demek ki onlar haklıymış. demek ki parçamız satılıkmış. çünkü bi şekilde, satın aldılar." diyerek hakkında senelerce konuşmadıkları anlaşmanın ne yönde olduğunu belli etmiş. ray parker jr. da huey lewis'in bu boşboğazlığından faydalanarak, anlaşmanın gizlilik ilkelerinin ihlali nedeniyle tekrar yargıya başvurmuş. bu son dava ise hala devam etmekte.

    (bu arada, intihal* iddiaları ile gündeme geldikleri dönemde (1984), back to the future yapımcıları filmin soundtrack'i için grubun kapısını çalmış. ekip bu sefer teklifi değerlendirmiş ve filme iki parça** yapmış. huey lewis yine seneler sonra bi yerlerde laflarken back to the future fırsatında, ghostbuster yapımcılarıyla yaşadıkları sürtüşmenin payı olabileceğini belirtmiş.)
  • back to the future serisinin birinci filminde, esas oğlanımız marty mcfly'ın pinheads adlı bir müzik grubu vardır ve bu grupla okuldaki seçmelere katılır. çalmaya başladıktan birkaç saniye sonra, elinde megafon olan jüri üyesi "gençler bu kadar yeter, korkarım fazla gürültü çıkarıyorsunuz" gibi birşey söyleyerek müziği durdurur. bu jüri üyesini canlandıran kişi huey lewis'tir.
  • hollywood'ta geleceğe dönüş'ten sonra radyoda çalan bi şarkıyla uyanıyorsa birisi çalan grup büyük ihtimalle kendileridir.

    (bkz: chuck) *
    (bkz: supernatural) *
hesabın var mı? giriş yap