• (bkz: gad elmaleh)'in başrolünde oynadığı, netflix yapımı olan 8 bölümlük komedi dizisi . bugün itibariyle yayında.
  • gad elmaleh’ı beğenmeme rağmen beğenemediğim yeni netflix dizisi.

    elmelah’ın nevi şahsına münhasır komedi tarzını neredeyse hiç dışavuramadığı tamamen netflix syntax’ıyla kurgulanmış sıfır fransız fakat aşırı amerikan bir dizi. aslında konsept olarak çok şey vaadediyordu fakat benim beklentilerimi hiç karşılayamadı. dizinin hikaye gidişatına biraz olsa fransız perspektifinden yaklaşılabilseydi ortaya neler neler çıkardı dedirtti. kesinlikle amerikan kitle hedef alınmış ve sonuç aynı ‘yeni dünya’ fabrikasıdan çıkan rastgele yapımlardan biri.

    ama binge watch ettim mi ettim tabii.

    --- spoiler ---

    john stamos cameo’su gülümsetti.

    stamos: my name is.... marco!
    --- spoiler ---
  • (bkz: big in japan)
  • fransa'nın jerry seinfeld'i god elmaleh'in başrolünde rol aldığı ve gerçek jerry seinfeld'in de konuk olarak bir sahnesinde oynadığı netflix dizisi.
  • bittiyse son sahnesini, bitmediyse ilk sezonun son sahnesini asla kabul etmiyorum. gerisi eğlenceli sürükleyici.
  • gad elmaleh reisin hatrina izledigim dizi.

    gad reisin kalitesini bilmesek, bu mu lan fransa'nin seinfeld'i derdim.
  • iki bölüm zor dayandım. ha ben depresif komedi sevmiyorum zaten ama bunu depresif komedi (louie, horace and pete ..) sevenin de beğeneceğini sanmam. feci manasız
  • boyle yapimlar oluyor ama 8 bolum iste. gad elmaleh’in sadece 1 special ini izledim ama cok basarili bulmustum. dizi de beni guldurdu. hicbir siki begenmeme timine qualify olacak kadar derin bilgim olmasa da yarattigi avrupa-amerika kontrasti uzerinden guzel vurmus. benim beynimi esnetti. ama louie gibi dizinin icinde de stand-up yapsaydi keske.
  • gad reyisin hatrı için başladığım ve hatta yine onun hatrı için zorlama senaryosu ve saçmalıklarına bir süre katlandığım ama 5. bölüm itibariyle pes ederek bıraktığım dizi.
  • orijininde bir komedyen olan woody allen abd-avrupa farkını amerikalıların gözünden yıllarca anlattı bize. ısrarla avrupa'nın güzelliğinden, rafine zevklerinden dem vurdu.

    öte yandan gad elmaleh bize tam ters yönden bir deneyim yaşatıyor. avrupa'dan gelince amerika'nın ne kadar umursamaz, kendinden başkasını önemsemeyen, yaptığı basit şeyleri abartan insanlarla dolup taştığını gösteriyor. tabi bir yandan da kendi oynadığı karakter üzerinden avrupalı özeleştirisi yapıyor.

    8 bölüm, tam 2-3 akşamda bitirmelik güzel bir dizi.

    --- spoiler ---

    gad'ın abd'de de insanları güldürmeyi başarmasıyla hikayenin yeni boyutları ortaya çıkıyor. tam aile çatışması ortaya çıkacak allen......ross ünlenecek derken dizi bitiyor.
    ucu açık birçok konu kalmış olmasından devamı da çekilsin istiyorum ama tam da dizide anlatılan sebeplerden dolayı amerikalılar diziyi beğenmeyebilirler. zaten imdb puanı da diziler için çok düşük bir oran olan 6.8'de kalmış.
    şaşırtmadın bizi self-centered amerikalı.

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap