• 1823 yılında lemmon, south dakota'nın güneyinde hugh glass arkadaşlarıyla beraber ava çıkar. tüfekler hazırlanmış, rota çizilmiştir, olasılığı arttırmak için ayrılırlar. bu sırada hugh glass'a bir bozayı saldırır. tüfeği ulaşamayacağı yerdedir ve dakikalarca sadece bir bıçak ile boğuşur. ayıyı öldürür fakat kendisi de ölümcül yaralar almıştır. bacağı kırılır, kaburgalarında, sırtında ve kafatasında yaralar vardır.

    bir süre sonra arkadaşları çığlığını duyup gelirler. yaraları kapatmaya çalışırlar ama en nihayetinde öleceğini düşünürler ve başında 2 kişi bırakıp yola devam ederler. geride kalan john fitzgerald ve jim bridger gönüllü olmuşlardır. görevleri hugh glass ölünce gömmek ve geri dönmek. mezar kazmaya başlar. aradan 3 gün geçer reyiz hala yaşıyordur. bulundukları bölge kızılderili bölgesidir ve onların da kendilerine yaklaştığını düşünürler. dönmeye karar verirler. hugh glass'ı mezara koyup üzerini bir ayı postuyla kapatırlar. tüfek, bıçak ne kadar malzeme varsa yanlarına alıp ölüme terkederler.

    bir süre sonra hugh glass'ın bilinci açılır. bulunduğu bölge kızılderili bölgesi, bozayıların yoğun yaşadığı alan ve kurtların görüldüğü bir arazidir. mezardan çıkar. yaraları enfeksiyon kapmış ve hatta kurtlanmaya başlamıştır. 100 km uzaktaki cheyenne nehrine doğru sürüklenerek ilerlemeye başlar. bu sürede yolda bulduğu otlarla beslenir. bir gün bilincini kaybettiği sırada uyandığında başında bir bozayı görür. efsaneye göre ayı hugh glass'ın yaralarını yalamıştır ve bu sayede enfeksiyon kapan bölgelerindeki kurtçuklar gitmiş ve daha fazla yaşamasını sağlamıştır. nehre varmadan önce yine bir gün bir yaban domuzu öldürmeyi başarmış ve beslenmiştir.

    nehre varması 2 ayını alır. kendine bir sandal yapar ve missouri'ye kadar gider. sonuç olarak en yakın yerleşim yeri olan fort kiowa'ya ulaşır. 320 km mesafe almıştır.

    bundan sonrası intikamdır. kendisini ölüme terkedenlerden hesap sormalıdır. iyileştikten sonra terkedenleri öldürmek için niyetlenir ama biri 19 yaşında olduğu için affeder diğeri de orduya katılmıştır. intikam alamaz fakat yıllarca anlatılacak bir hikayeye kahramanlık yapar.

    çekilecek filmi için: (bkz: the revenant)
  • the revenant filminde kendisini leonardo dicaprio canlandıracaktır...
  • aslinda hugh glass'in hikayesi hakkinda fi tarihinde yapilmis man in the wilderness adli bir film daha vardir. klasik sole survivor hikayesiydi, ancak cocukluk gunleri iste, buyulenmis gibi izlemistim.. yetmedi bugun dahi hatirliyorum.s.s

    her jack london okudugumda hugh glass'i hatirladim; kurtmus kopekmis, insanoglunun yoldasina yaptigi oruspucucuklugunun binde birini bile yapmaz...

    the revenant'i da ayni merakla bekliyecem:)
  • 1800'lerde yaşamış olan başarılı bir avcıdır.

    kendisi ava çıkar arkadaşlarıyla. bir bozayının saldırısı sonucu ağır yaralanır. yaraya müdahale edilmeye çalışılır ama enfekte olan yara daha da azar. bazıları geri dönerken hugh glass'ın yanında john fitzgerald ve jim bridger gibi avcı arkadaşları kalır.

    geri kalanı için :

    (bkz: the revenant)
  • shadehill'den fort kiowa'ya kadar 200 mil boyunca iki aydan fazla bir sürede sürüne sürüne giden amerikalı frontiersman. canını bağışladığı jim bridger daha sonradan ülke çapında bilinen, kansas city'e heykelini diktirecek kadar büyük bir frontiersman olacakken kendisi birkaç sene içinde yellowstone nehrinin kıyısında, iki arkadaşıyla birlikte yaşamına bir arika saldırısında veda edecektir.
  • "jean lafitte" tarafından yakalandığını ve kendisine zorla korsanlık yaptırıldığını anlatmıştır. 2 yıllık zorunlu korsan hayatı sonunda, teksas sahillerine yakın bir noktada gemiden kaçmış ve yüzerek kurtulmuştur… söylentilere göre, kurtulduktan sonra pawnee’ler tarafından yakalanmış ve 7 yıl da onlarla birlikte yaşamıştır. bu süreçte bir pawnee kadınıyla evlenmiş ve hatta 1821 yılında amerikalı yetkililerle görüşmek üzere st. louis’e giden bir pawnee delegasyonunda yer almıştır. "

    kaynak: doğayakaçış
hesabın var mı? giriş yap