• norvec mitolojisinde dusunce'yi simgeleyen kuzgun. odin'in diyarina hergun omuzuna konup kulagina, munin ile birlikte haberleri fisildamaya gelen kuzgun.

    (bkz: munin)
    (bkz: simetri)
  • (bkz: thought)
  • utanmasa abi sen zahmet etme fotoğrafları da ben çekerim diyecek başarılı panoramik fotoğraf oluşturma yazılımı. özgür ve çok platformlu olması da cabası.

    http://hugin.sourceforge.net/
  • linux'te zahmetsizce çalışan , diğer işletim sistemlerinde henüz test etme fırsatımın olmadığı ziyadesiyle hoş panaromik foto oluşturma aparatı.
  • dikey cekilen fotograflari birlestiremeyen(dikey kanvasa alt alta koyuyor) mal photoshoptan sonra imdada yetisen muhtesem program. bedava ve ozgur yazilim olmasina ragmen cok saglam ozellestirme seceneklerini bunyesinde barindiriyor...
  • bir olasılık grafiksel modelleme* yazılımıdır. bayes ağları* kullanır. ayrık* veya sürekli* rastsal değişkenleri* barındırır. bunlarla oluşturulmuş bir ağ üzerinde, değişken eleme* yöntemiyle çıkarım yapar ve olasılık dağılımını hesaplar. aynı zamanda kanıt da verilebilir ve böylece bazı değişkenlerin değerlerini sabitlemeye müsade eder. burada sayılan özellikler, değerlendirme sürümü için geçerlidir, esas sürümde daha fazla özellik olması muhtemeldir.

    şu adresten daha fazla bilgi ve yazılımın kendisi tedarik edilebilir.
  • panorama yapma şeysi. elinizde bu varsa başkasına gerek yok ...veya fotoğrafları yanlış çekmişsinizdir.

    boeing 747 kokpiti hesabı her bir tarafında bir ayarı olan pencereleri, birleştirmek için kullanılan kontrol noktalarını ve projeksiyonu belirleyebilmenizi sağlamakla beraber sokaktaki adam tarafından da kullanılabilen bir uygulamadır. yeter ki biraz araştırıp bir tutorial bulun ve okuyun*, o karışık arayüzü neresinden kurcalamanız gerektiğini öğrenin.
  • yazarkasa markası
    http://www.hugin.com.tr/
  • sarılmak istediğim program. 35lik lens ile yakın mesafeden el yordamıyla rastgele denebilecek bir biçimde çektiğim 28 fotoğraflık peleş kalesini birleştirmiş, gönlüme taht kurmuştur.

    üstelik bunu, lubuntu yüklü yaklaşık 7 yıllık core2duo laptopumda sistemi pek yormadan yapmış ve ikisi el ele verip açık kaynağın gücünü kanıtlaşımlardır. daha ne olsun?
  • yerli malı yazarkasa olarak biliyorum. tuş takımı ve menüleri tamamen türkçe.

    sevmediğim özellikleri, termal yazıcısının çok kötü olması, kilit olmaması, dahili bataryasının olmaması, rulosunun geniş olması, z ve x raporlarının uzun olması ve çok yavaş olması. sürekli elektrikle çalıştığı halde yazıları silik ve düzensiz oluyor.

    sevdiğim özellikleri ise kağıt değişiminin çok kolay olması, tek rulo kullanması, menülerinin anlaşılır ve kolay kullanımlı olması.

    bir önceki yazarkasamız sharp markaydı, rulosu inceydi, dahili bataryası vardı, kilitlenebiliyordu, zaten ve x raporları kısaydı, çift rulo kullanıyordu. yazısı elektrikle çalışırken çok iyiydi, bataryadayken biraz soluktu ama yine de hugin'den iyiydi.

    hugin'den bir kötü özelliği de zaman zaman kendi kendine servis modaya geçiyor. düzeltmek için müşteri hizmetlerini arayıp kasadaki kodu bildirmemiz ve onlardan servis şifresi almamız gerekiyor. bu kod ve şifre her hatada değiştiği için, servisi aramadan çözülmüyor. eğer müşteri hizmetleri cevap vermezse bozuk kasayla kalıyoruz.
hesabın var mı? giriş yap