• 1926 yilinda yayinlamaya basladigi amazing stories isimli dergi ile science fiction(bkz: bilim kurgu) terimini gunluk ingilizceye kazandiran luksemburg asilli amerikali bilim kurgu yazari ve mucit. bilim kurgu edebiyatinin en prestijli odullerinden sayilan hugo odulu'ne de isim babaligi yapmaktadir. kendi romanlari edebi acidan cok basarili sayilmasa da bilim kurgu edebiyatina olan katkisi son derece onemlidir.
  • ralph 124c41+: a romance of the year 2660 adlı kitabın yazarıdır.
  • bilimkurgu terimini kullanan ilk insan, bilimkurgu dergiciliğinin en önemli ismi. her sene adına ödül verilmektedir. bu ödül tür için en önemli üç ödülden biridir. türkçe'ye çevrilmiş eserleri: ralph 124c41+ ve mükemmel dünya.
  • jules verne ve h. g. wells ile birlikte "bilim kurgunun babası" olarak adlandırılır.

    1926 yılında tamamamen bilimkurgu türüne ait yazıları içeren ilk dergi olan amazing stories'i yayınlamıştır. (dergiyi yayınlayan experimenter publishing'in sahibidir)

    https://youtu.be/2cns-znvrds

    ölmeden önce yayınlanmış tek romanı ralph 124c41+dır. öldükten 4 yıl sonra 1971'de the ultimate world adlı romanı yayınlanmıştır.

    isolator'un mucididir aynı zamanda.

    isolator

    özellikle masa başı işlerde, kendini dış dünyadan soyutlayarak düşüncelerini tek bir noktaya odaklamanın önemini anlatmak istemiş bize usta...
  • gernsbacher olan soyadını abd'ye yerleştikten sonra gernsback olarak anglosaksonlaştıran bir germenik lüksemburglu öncü bilimkurguculardan, edebiyatçı, dergi yayıncısı ve aynı zamanda bilime pek yakın duran tekniker mucit.

    (bkz: hugo gernsbacher)
  • evde kullanılabilecek amatör radyo cihazlarını ucuza üretip satarak ham radio* olayının yaygınlaşmasını mümkün kılmış vizyoner şahsiyet. ayrıca, amatör telsizcilere ve elektronik sevdalılarına yönelik modern electrics gibi dergileri çıkarak bu kitleyi daha da birleştirmiş, dergide isteyen okurların isim ve telefon numarası gibi bilgileri paylaşarak ortak ilgi alanlarına sahip bu insanların kaynaşmalarını sağlamış.

    aynısını bilimkurgu için çıkardığı amazing stories'de de yaparak bilimkurgu sevenleri buluşturmuş ve ileride comic-con gibi buluşmalarla taçlanacak geek kültürünün oluşmasına önemli ölçüde katkıda bulunmuştur.

    çıkardığı dergilerin okurları arasında isaac asimov, ursula k. le guin ve ray bradbury gibi müthiş yazarların yanısıra bilim, mühendislik hatta uzay çalışmaları alanında önemli rol üstlenmiş pek çok feyizli şahsiyet de bulunuyor imiş.

    yani adına ödül verilesi bir insan. ki veriliyor da.

    kaynak: neurotribes / steve silberman
  • "perhaps the most difficult thing that a human being is called upon to face is long, concentrated thinking."

    dikkatini dağıtan çok fazla unsur olduğu için, dış sesleri %95 engelleyen ahşap bir izolatör icat etmiş bilim kurgu yazarı.
    ciddi ciddi oksijen tüpü yerleştirilen bir bölümü var kaskın, bir de görmek için açıklıkları. neşeli adam izolatör hugo.
hesabın var mı? giriş yap