• hukukla ilgili soruları olan insanlara, hukukçulara soru sorma fırsatı verme amacıyla kurulmuş bir site. lakin cevapların %85'i "bir avukat tutmanızda fayda var" ile bitiyor. bir benzeri için (bkz: sağlıkla ilgili siteler/@fair)
  • bu sitenin forum köşesinde rastladığım bir soru cevap şöyleydi:

    soru: firma kaşemiz muhasebecimizin ofisboyu tarafından kaybedildi... hukuki bir işlem yapmak gerekir mi ?
    cevap: yeni bir kaşe yaptırın.

    (bkz: http://www.hukuki.net/…howthread.php?threadid=44341)
  • hukuk fakültesinde okuyan öğrenciler için çok faydalı olan site. ders notları vs ilgili bölümlerde mevcut bulunur. ayrıca teorik bilgilerin pratikte nasıl uygulandığını öğrenebileceğiniz yegane sitelerdendir. bunların dışında yardıma ihtiyacı olan insanlara bilginiz dahilinde yardım edip şimdiden bir işe yaradığınızı hissedebilirsiniz.
  • kendisini rahatsız eden kuzenini öldürdüğü takdirde ne kadar ceza alacağını öğrenmek isteyeninden tutun, bahçesinde 141 kök hint keneviri bulunan, ve polise bunları çay olarak içtiğini söylediği için ceza indirimi alıp alamayacağını öğrenmek isteyenine kadar, bir çok olayı, tonlarca ağırlıktaki hayatı bünyesinde barındıran web sitesi.

    ibret ve ders vericidir, bir de insanımız "merak etme yeğenim, senin o davadan bişi çıkmaz" , "benim kaynımı aldılar öyle, iki gün sonra saldılar" , "allahın izniyle herşey hallolur, takma kafana." gibi instant çözümlerini buradan problem yaşayanlara dayatmasa.
  • bir süredir ulaşılamayan sitedir.
  • kolpa site. kendilerini çok önemli falan sanıyorlar, maval okumak güzel de gel gör ki adliye ekonomisi dendiğinde meslek etiği bilmem nesi hepsi yerlerde. ne lan bu ?! herkeste bir hava civa, pozlar falan. bilmiyoruz çünkü aslınızı (?) bırakın bu egoyu, artık alışın yerinize kardeşim.. ayrıca çok da süper değilsiniz, rezalet bir sistemin mecburiyetleri altında ezilip ses çıkaramayan tiplersiniz. hepiniz idealisttiniz söylemde. çok da nadir sanıyorsunuz kendinizi, düşünce yapınızı, aldığınız nosyonu, felsefeden psikanalizden elde ettiğiniz hiper çıkarımları falan... bırakın bu işleri. elinizi sallasanız üç beş meslektaş çarpacak, iki lafından biri karar diğeri freud olan tiplerle karşılaşacaksınız. özelliğiniz yok artık. büyütmeyin kendinizi fazla, doğal olun. sıkıldım sizden. gücü cübbenizin eskimiş asaletinden değil kendi benliğinizden alın biraz.
  • güzel bir oluşumdur. sormak istediğiniz bir soru yoksa bile, arada girip göz atmakta fayda vardır, bilmediğiniz bir sürü şey öğrenirsiniz. forumda uygulanan kurallar bazen katı gibi görünebiliyor kullanıcılara, fakat hukuk ciddi bir mesele olduğu için ve bazı kullanıcıların cidden saçma sapan şeyler sorması/yazması yüzünden, bunun böyle olması gerekiyor, başka çaresi yok. özellikle, ceza davalarının/ceza hukukunun ele alındığı bölümde çok ilginç tartışmalar olabiliyor bazen. bahsettiğim bölümde genelde şunlara rastlarsınız:

    - esrar kullanmaktan veya bulundurmaktan hakkında mahkeme açılanlar ve bu suçtan ne kadar ceza veya denetim alacağını öğrenmeye çalışanlar.

    - hasım olduğu birini dövmek-yaralamak veya öldürmek planları yapıp, ne kadar hapiste yatacağını merak edenler.

    - kocası tarafından şiddete uğrayan(veya yaralanan) ama hala tehdit altında olduğu için kocasını mahkemelerin elinden kurtarmaya ve şikayetini geri almaya çalışan kadınlar.

    - reşit olmamış bi kızı kaçırmayı kafasına koymuş, ve bunu nasıl ceza almadan halledebileceğini soran liseliler.

    - adli sicil kaydını sildirmeye uğraşanlar.

    vs. vs.

    ama şu gördüğüm soru, cidden fantastikti, aynen kopyalıyorum:

    soru:

    evime daha önceden giren bir hırsız hiç birşeye dokunmadan evde bulunan anhatarlarımdan birisini kopyalatmış, müstakil binada oturuyorum ben evde yokken belli aralıklarla eve girip çıktığını farz edelim örneğin ben bu hırsızı evdeyken yakalayıp bıçaklayarak öldürdüm diyelim, adam anahtar ile girmiş hiçbir zorlama falan yok,üzerinde hiçbir suç aleti yok bendede bir çizik yok, ben ölen vatandaşın üzerine göz yaşartıcı sprey ve bıçak yerleştirirsem parmak izlerini ayarlasam.

    bu işin sonu ne olur?

    cevap 1:

    sn.gökhan,bence sen senarist olmalısın!

    cevap 2:

    suç uydurma
    madde 271. - (1) işlenmediğini bildiği bir suçu, yetkili makamlara işlenmiş gibi ihbar eden ya da işlenmeyen bir suçun delil veya emarelerini soruşturma yapılmasını sağlayacak biçimde uyduran kimseye üç yıla kadar hapis cezası verilir.

    (bkz: konu kilit beyler dağılın)
  • üye olurken t.c. kimlik no, cep telefonu numarası, gerçek ad-soyad gibi bilgiler vermeyi zorunlu kılan, "yanlış bilgi vermek üyelikten çıkarılma sebebidir!" diye de uyaran bir site. neyin kafasını yaşıyorlar anlamadım. altı üstü komisyoncu sözleşmeleriyle ilgili birkaç şey soracaktım, bunun için her türlü telefon dolandırıcılığında çatır çatır kullanılabilecek kişisel bilgilerimi kim bilir kimlerin ulaşabileceği bir database'e gönderme zorunluluğumu nasıl bir mantıkla açıklayabilirler acaba.
  • üyelerinin yüzde 90'ı tarlabaşında bonzai ile yakalanıp, mahkemeye çıkarılan gençlerden oluşan site *.

    genelde sorulara cevapta bulamazlar, diğer üyeler, bi arkadaş!!larının başına gelenlerden örnek verip , daha da akıl karıştırırlar. olur da bir avukat falan yazarsa da , o da sadece öğüt verir.
hesabın var mı? giriş yap