• odtülü gençliğin yazdığı, teknoloji muhabbetleri biraz civilizationdan arak gözükse de üretim, teknoloji, kaynaklar, halkın mutluluğu, nufus dengelerinin güzel bir şekilde tutturuluduğu yerli yapım online strateji oyunu. ogamenin tahtına adaydır
  • tur tabanli online strateji oyunu
    geliştirilecek yüzlerce teknoloji, onlarca farklı askeri unite var.
    17 nisan 2006 da alpha ve beta surumlerinden sonra ancyra dunyasi acildi ve oyuncu alımına başlandı.
    tur sayılarının kısıtlılığından uzun soluklu bir oyun olacağını tahmin ediyorum.
    oyundaki asıl amaç düzenli bir ekonomi kurduktan sonra ordularla diğer oyunculara(krallıklara) sefer yapıp toprak kazanmak, ayrıca hiç bir abuse a sebeb olmayacak şekilde tasarlanmış ticaret sistemi dikkat çekiyor.
    help sistemi yeterli, oyuna yeni başlayanlar için ayrıca bir guide yazılmış.
    referans sistemiyle ekstra tur ve toprak kazanilabiliyor. ayrıca ilk 300 turu kapsayan süper bir tutorial'ı olan oyun
  • strateji kurmayi, her seyi hesaba katip uzerinde dusunup oyle hareket etmeyi sevenler icin bulunmaz bir eglence kaynagi. oyunda birbirinden farkli arastirmalar, arastirmalarla ortaya cikan binalar, birimler ve stratejiler bulunmakta.

    basma kalip bir stratejisi olmamasi en guzel yanlarindan birisi. ayrica sonradan girenlere de bir nevi noob korumasi koymasi ve duzgun bir strateji olusturmasina izin vermesiyle yeni gelenleri sogutmayacak bir yapiya sahip. 300 tur'u harcamadan evvel baslangic yardimini arkasindan sayfalarda bulunan yardim bolumlerinin hepsini ve en nihayetinde de forumu okumak bir cok seyi ogrenmek icin fazlasiyla yeterli. bunlari gerceklestirmek icinse yarim saat ayirmak gerekiyor.

    oyunun genel mantigi ise soyle; her 10 dakikada "1" adet artan turlar harcanmadan evvel bina, arastirma, uretim, vergi ve diger paylar ayarlanilip daha sonra tur harcanmaya baslaniliyor. elde edilen maden, asker ve diger seylerle birlikte yeni bir seye baslaniliyor ve yine tur kullanilmaya devam ediyor. bir gunde elinize gecebilecek tur sayisi ise 144 + 6 (bir gunde en fazla 6 defa referans olarak gosterilebiliyorsunuz ve her referans 1 tur ve 5 toprak kazandiriyor). oyunun yapimcilarinin soyledigi gibi oyuna gunde ortalama yarim saat ayrildigin da tum yapmak istenilenler yapilabiliyor. oyunun gidisatini belirleyen en onemli sey strateji. mantigi oturttuktan sonra oyunda zorlanilacak hicbir yan kalmiyor.

    suanda 1.000 i gecen oyuncu sayisi ile gelecekte adindan cokca soz ettirecek bir oyun oldugu acik. bu yazi yazilana kadar 4 adet yeni uyenin oyuna kayit olmus olmasi da bunun kaniti olsa gerek. benzeri sayilabilecek oyunlara gore (orn: palantis) arastirma, urun cesitliligi, bina ve strateji bakimindan fark attigi soylenebilir. 6 aydan fazla surmesi planlanan oyun su haliyle bile oynamak icin yeterli seviyede. sonuc itibariyle oynayin, oynattirin ya da "ortada hukumdar var yandan gec" deyip yolunuza devam edin, evet.
  • sabah 9 akşam 6 çalışan, akşamlarını ve haftasonlarını ise bilgisayar oyunlarına adayan kişiler için paha biçilmez mesai saati oyun ve eğlence paketi. günlük tur sınırlamasının olması da işlerin aksamasını dolayısıyla işten kovulmanızı engelliyor.
  • yerini tutacak kadar olmasada civilizationi bilgisayarina yükleyemeyen bünyeye ilaç gibi geldi. daha şimdiden ekran başında tur bekleticek kadar müptela etti kendine.
  • basta, yeni bir ogame mi? diye panik yaparak oyuna kayıt olduktan sonra, tur sınırlamasını görünce rahatladığım, bir çeşit civilization oyunu olduğunu anladığım gayet eğlenceli strateji oyunu.
  • bilkent cyberparkta bulunan kitlesel yazılımın geliştirdiği süper turn based strateji oyunu.
    acayip güzel düşünülmüş ayrıntılarıyla beni mest etmiştir.

    (bkz: serefsizim aklima geldiydi)
  • antiochia dünyasında işlerin sarpa sardığı oyun.

    iki müttefik krallık olan empire of doom ile aslan imparatorluğu arasında amansız bir savaş başladı. oyunun böyle zevki kalmadı diyen aslan kral**empire of doom'a savaş açtı. ancak her iki taraftan da bu savaştan pek memnun olmayanlar oldukça fazla. zira "eski dost düşman olur mu abi" diyorlar.

    savaşa doom tarafından katılan antiocha'nın en organize, en şahane böyle en anlatılmaz aşmış krallığı olan hattrick* dengeleri alt üst etti. oyunun başlarından bu yana aslan imparatorluğu ile iyi ilişkileri olan hattrick krallığı'nın savaşa karşı cepheden girmesi olayları iyice dallas boyutuna getirdi.

    aslan kralın ve düşman krallıkların karşılıklı duygusal konuşmaları sonucu ortam iyice salya sümük bir hal aldı sayın seyirciler. yakında tüm krallıklar ateşkes yapıp savaşmayalım sevişelim derse buna hiç şaşırmam doğrusu. gerçi ben sevişmem o ayrı. ne sevişcem len elin adamıyla.

    hükümdarlar haber ajansı antiochia'dan bildirdi efendim.
  • çoğu online strateji oyununun aksine, üst sıralarda yer alabilmek için asosyal olmanıza gerek olmayan oyun. her akşam doğru stratejilerle ve elinizde hesap makinasıyla sadece onbeş dakika geçirmeniz bile ülkenizi düzlüğe çıkarmak hatta o savaş senin bu savaş benim deyü koşturmanıza imkan tanıyacaktır. oyunda bulunan birçok teknoloji (bu teknolojilerin yaygınlık oranına göre değer kazanması), kara ünitesi, deniz ünitesi, birliklerin hünerleri ayrıca casus operasyonlarıyla düşmana terör estirme, düşmandan altın çalma veya düşmanın general/amiralini öldürebilme özellikleri çok iyi düşünülmüş ve oyuna çok gerçekçi (gerek teori, gerekse pratik olarak) yansıtılmış.

    halkınızdan insafsız vergi alınca, ülkenizdeki yemek sıkıntısında veya daha önce diplomatik olarak savaş açmadığınız birisine savaşmaya gittiğinizde düşen halkın morali üretimi etkiliyor; bu düşen moralleri tapınaklar, tiyatrolar, arenalar inşa ederek düzelterek üretimi yine en üst noktalara taşıyabiliyorsunuz. savaşlarda ordunuzu çok iyi yöneten bir asker general mertebesine yükselebiliyor, bu generaller (generalin yön bulma/zalimlik/saldırı gücü vs gibi özelliklerine bağlı olarak) sefere çıkarken ordunuzun hedefe daha hızlı ve daha az masrafla gitmesini sağlayabiliyor. veya savaşa askerleriyle birlikte katılıp onlara tecrübe kazandırabiliyor.

    tabi birde krallık olayları var, henüz o kadarına şahit olmadım. kurulan ittifaklar, yapılan savaşlar, halkınızın sizin gözünüzün içine bakması sadece bilgisayar başında değil, yolda yürürken bile strateji düşünmenize neden olabilir.
  • her halukarda guzel oyun. sayet iyi yapilanir ve planlarinizi kisa donem yerine uzun donem uzerine kurarsaniz hicbir zaman cok fazla zaman harcamaniz gerekmiyor, en guzel yani da bu zaten. lakin diger oyunlarla ortak bir yani var krallik vb olusumlar icine girerseniz, tanistiginiz/tanisacaginiz kisilerle cok fazla zaman harciyorsunuz ki bu aslen kotu bir sey degil.
hesabın var mı? giriş yap