• sürekli yeni vergiler çıkaran, gıdadan giyime, içkiden, sigaraya, benzine hatta bebek mamasına kadar zam uygulayan değerli hükümetimiz; neden kemer sıkma zahmetine girmiyor.

    mesela 1 ay m.v, bakan ve cumhurbaşkanı maaşları halka dağıtılsın, 1 ay insanlardan vergi alınmasın, tüm siyasi partilere hazineden yardım bir süreliğine kesilsin, devlet yönetimi içinde israfın önüne geçilsin, devletimiz '' tutumlu '' olsun.

    devlet kurumlarında gereksiz yer kaplayan kişiler işten çıkarılsın. belediyelere akan para denetlensin, bu paralar nereye harcanıyor nereye gidiyor araştırılsın.

    sürekli vergiler ve zamlar ile bir yere varamayız, biz de yorulduk artık. biraz da siz elinizi taşın altına koyun sayın hükümetimiz.

    devlet halk için olmalı halk devlet için değil.
  • cevabı "hükümet sıkması gereken kemerle vatandaşı kırbaçladığı için." olan sorudur.
  • ümük sıkmak daha eğlenceli de ondan.
  • tarzı değil.
  • onlar niye sıkıntıya girsin ki biz varken? nasılsa her koşulda arkalarında olan çoğunluk var. aç kalmak çok umrunda değil bizim milletin bir kısmının. hükümetin de biz pek umrunda değiliz kendi keyifleri tıkırında.
  • göt iyice genişlediği için kemeri sıkmaya gerek kalmıyor kanımca
  • nedenini zaytung çok güzel ifade etmiş: "geçtiğimiz hafta doğalgaza gelen yüzde 20'lik zammın ardından bugün de başta alkol ve sigara olmak üzere pek çok ürüne getirilen ek vergilere toplumun herhangi bir kesiminden olumsuz bir tepki gelmemesi hükümette yüzleri güldürüyor. gelen zamların muhalif kesim tarafından ''bunlara oy verenlere mustehak, az bile yapıyorlar' şeklinde, iktidara destek veren kesim tarafından da 'neticede ekonomik saldırı var, tabii yapacaklar'şeklinde desteklendiğini ifade eden ekonomiden sorumlu başbakan yardımcısı mehmet şimşek, ekonomi politikasının toplumun tamamı tarafından bir şekilde onaylanmasının sevindirici olduğunu kaydetti. "
    http://www.zaytung.com/…aberdetay.asp?newsid=343731
  • yemiyor da ondan.

    bunca yandaş yemlenmeden kuyruğunda neden kalsın bunların?
  • (bkz: keynesyen iktisat)

    ülke büyüdü ama -sokakları mercedes ve bmw ile dolsa da- zenginleşmedi zira borç alarak büyüdüğümüz ve üretken yatırımlar yerine sosyal harcama ve verimsiz sektörlere yöneldiğimiz için genel toplamda aslında fakirleştik. türkiye ekonomisinde halen en büyük sermaye sahibi ve yatırımcı devlet, ki devlet olmanın gereği de hiç bir rasyonel yatırımcının yapmayacağı yatırım ve harcamaları yapmaktır. bizimki gibi, derinliği olmayan ekonomilerde hükümetler kemer sıktığı zaman ekonomi küçülür.
hesabın var mı? giriş yap