• vergi borcu silinen şirketler sıralı tam liste

    uzun zamandır piyasada dolaşan bir liste var, bu liste mehmet şimşek tarafından da doğrulanmış. chp milletvekili sezgin tanrıkulu geçtiğimiz günlerde onlarca şirketin silinen vergi borçlarını, mecliste başbakan binali yıldırım'ın cevaplaması için soru önergesi verdi.

    soru önergesinde cevap bekleyen sorular;

    1. sosyal medyada “vergisi silinen şirketler” başlığıyla bir listenin dolaştığı ve bir “excel” dokümanının ekran görüntüsünden oluşan listenin başbakan yardımcısı sayın mehmet şimşek tarafından doğrulandığı haberleri göz önüne alındığında, vergisi silinen bu şirketler hangileridir?

    2. vergi borcu silinen bu şirketlerin ortakları ve yönetim kurulu üyeleri kimlerdir?

    3. bahse konu şirketlerin vergi borçları hangi gerekçelerle silinmiştir?

    4. vergi borcu silinen şirketlerin vergi borçları ne kadardır?

    5. türkiye genelinde 4 ekim 2017 tarihi itibariyle hangi şirketlerin ne kadarlık vergi borcu sıfırlanmıştır?

    6. türkiye genelinde 4 ekim 2017 tarihi itibariyle hangi şirketlerin ne kadarlık vergi borcunda "uzlaşma" sağlanmıştır? yapılan uzlaşmaların mahiyeti nedir?

    7. başbakan yardımcısı sayın şimşek'in "siyasi müdahale söz konusu değil" ifadeleri göz önüne alındığında, vergi borcu silinen ve vergi borçlarında uzlaşma sağlanan şirketler hangi kriterler göre belirlenmiştir?

    8. vergisi silinen şirketlerin akp hükümeti'ne yakınlığı ile bilinen kişi ya da kişilere ait olduğu ve bahse konu kişi ya da kişilerin ilgili şirketlerde yönetim kurulu üyesi olduğu iddiası doğru mudur?

    9. anılan tüm iddialar doğru ise, 4 ekim 2017 tarihi itibariyle vergi borcu sıfırlanan tüm şirketlerin (isimleri belirtilmek üzere) toplam vergi borcu ne kadardır?

    10. 2002 - 2017 yılları arasında yıllar bazında 4 ekim tarihi itibariyle türkiye genelinde toplam kaç şirketin vergi borcu (tutarlar belirtilmek üzere) hangi gerekçelerle silinmiştir?

    11. vergi borcu silinen bu şirketlerden kaçının 15 temmuz 2016 darbe girişimi sonrası "fetö" üyesi olduğu tespit edilmiştir?

    http://t24.com.tr/…rketler-meclis-gundeminde,457548

    ayrıca 2013 yılında yapılmış ve 87 holdingten bahsedilen benzeri haberler;
    http://odatv.com/kim-bu-87-holding-3009131200.html
    http://www.ikincicumhuriyet.org/…undem&icerik=58362

    önce;
    (bkz: ya borçlanacağız ya vergileri arttıracağız)
    (bkz: vergiyi tabana yayacağız)
    (bkz: gelir vergisi diliminin %30'a yükselmesi)
    (bkz: 2018'de mtv'nin yüzde 40 artması)
    (bkz: tayyip erdoğan'dan vatandaşlara altın çağrısı)
    (bkz: osmangazi köprüsünün 225 milyon tl zarar etmesi)
    (bkz: suriyelilere 30 milyar dolar harcadık)

    buradan benim anladığım, bu vergilerin silindiği listedeki fakir ama kodaman amcaların, teyzelerin servetlerine servet katabilmeleri için, hükümetin; vatandaşın tepesine binmesi gibi bir anlam çıkıyor. yani filler tepinecek, çimler ezilecek! sadece bu listede bizim bildiğimiz gördüğümüz toplam silinen borç: 3 milyar küsür. daha yeni açıklanan sayıştay raporunda sadece cb sarayının yaptığı geçen yıl ki harcama; 1.3 milyar tl, (bkz: sayıştay'ın 2016 yılı cb sarayı raporu) yalnızca suriyelilere yapılan harcama 30 milyar dolar! bunları kısmak yerine ille de vergi getirilecek yani. hani çok müslüman değerli büyüklerimiz; müsriflik ya da israf denilen kavramlarla henüz tanışmamışlar. hmm enteresan. ya da ekonomiyi kalkındırmanın tek yolu vergileri yükseltmek haricinde; eğitime, bilime, sanata, sanayi ve teknolojiye, merkez bankası bağımsızlığına, basın, yargı, bireysel özgürlüklere, tarıma, çiftçiye, küçük esnafa, akademisyenlere , gençlere, toplumsal barışa değer ve önem verilse, dış politikayı iç politikaya alet etmeden "dışarıda sıfır düşman" sözleri ile devam etseler, o ilk parti bildirgesinde belirtilen 3y yolsuzluk yoksulluk ve yasaklar söylemini hatırlasalar, özellikle bakanlıklarda kariyeri farklı alanda yapmış kişileri, alakasız konumlara getirmeyip, akademik kimliğe ve iyi bir ihtisasa, liyakata sahipleri dışlamadan, herkesi branşına göre değerlendirseler, adaleti serbest bırakarak yatırımcıları kaçırmayıp ya da korkutmayıp farklı yaklaşımlar sergileseler, bakış açılarını değiştirseler ekonomi canlanmaz mı? tarım bakanının da dediği gibi; 2002 yılında kendi kendine yeten türkiye, 2017'de niye yetmez oldu? bunu soran tarım bakanı ahmet eşref fakıbaba
    ya da akp millet vekili şamil tayyar'ın ; "sadece kamudaki israfı önlesek, mtv'yi %5'e düşürseniz de bunu karşılar" dediği gibi

    listede vergi borcu silinen 17 şirketin toplam borcu; 3 miyar 106 milyon lira. bunlardan toplam; 7 milyon 515 bin lira tahsis edilmiş. geriye kalan ise yaklaşık; 3 milyar 31,5 milyon lira. yani devlet bu fakir şirketlere acımış ve bu borcundan feragat etmiş. %97.6 oranında indirim yapılmış. bedavadan biraz fazla yani.

    bu arada küçük bir araştırma yaparak, listede adı geçen şirketlerin nasıl bir padişahım çok yaşa zihniyetine sahip iş adamları, kadınları olduklarını görmeniz çok zor değil. en basitinden termikel grup, yani elektromed'in sahibi kaya kardeşler aynı zamanda da kanal a sahibi. ve melih gökçek'in 1994 yılında belediye başkanı olmasıyla beraber piyasada birden söz sahibi olmuş, ankara'nın doğalgaz, elektrik sayaçlarında tekelleşmiştir. kılıçdaroğlu - gökçek canı yayın tartışmasını izleyenler hatırlar. elektromed belgeleri ile gökçek'i fena yakalamıştı kılıçdaroğlu.
    bunun haricinde zaten piyasalardan bildiğimiz; sabancı, turkcell, tüvtürk; ferit şahenk. akfen holding; hamdi akın. cengiz holding; mehmet cengiz diye uzuyor liste. bu kişilerin neler yaptıklarını, nasıl ihaleler aldıklarını, nasıl piyasada söz sahibi olduklarını da internette gayet iyi bulabilirsiniz. muhalif hiç bir şirketin vergi borcunun silinmesi söz konusu dahi olmamış incelerseniz. bu da demek oluyor ki; devlet bu borcu silerken türk ekonomisini düşünerek değil, yandaşlarının ve kendilerinin geleceğini düşünerek hareket etmiş.

    konuyla alakalı daha önce burada açılan başlıklar için;
    (bkz: 615.9 milyonluk vergi borcunu 7 milyona düşürmek)
    (bkz: galatasaray'ın vergi borcunun 30 milyona düşmesi)
    (bkz: mehmet cengiz'in vergi borcunun silinmesi)
    (bkz: cengiz inşaat'ın vergi borcunun silinmesi)
    (bkz: yeni şafak gazetesi'nin vergi borcunun silinmesi)
    (bkz: galatasaray'ın 300 milyon vergi borcunun silinmesi)
    (bkz: fenerbahçe ve beşiktaş'ın vergi borcunun silinmesi)
  • benim devlete olan borcumdan ne farkı vardı o onların siliniyor benim silinmiyor.

    onlar yandaş, bense vatandaş.

    edit, imla.

    ekleme yapacam, bizim uzlaşma müessesemiz almanyadan alınmıştır. ama almanlar, vergi kanunları idare kararı ile delinmemesi için ve vergi adaleti için bu müesseseyi kaldırdı. bizde ise devam.
    kötü yanlarını al, iyi yanları yerin dibine girsin.
  • ak parti'li ve memur sen'li bazı tanıdıklarım var. adamlar vatana hizmet ettikleri düşüncesiyle kendilerine lütfedilen (!) zamlara razı olmuşlardı. acaba bu vergi borcu silinen şirketler hakkında ne yorum yapacaklar çok merak ediyorum. kendi yaptıkları kahramanlıksa, bu indirimler vatan hainliği olmalı!
  • futbol takımları (bkz: üç büyükler)
  • uzun uzun yapılabilir bu liste kısa bir araştırma sonucu. içlerinden bana en çok dokunan "milletin a... koyacağız" denen mustafa cengiz'e ait inşaat şirketinin 424.4 milyon tl'sinin affedilmesi (haber linki). millet olarak yine giren bana girdi yani, aylık aldığım 4binime göz diken devlet milyonları affetmeyi biliyor.
hesabın var mı? giriş yap