• adelet bakanlığı yanında, santaj baş müdürlüğü, akp avukatlığından sorumlu bakanlık ve propaganda bakanlığı görevlerini de yürüten süpper bakan mehmet ali şahin'in tarihe geçecek şevkat dolu seçim demeçlerinden birinde sarfettiği cümle. sayın bakan söz konusu konuşmayı; ein volk ein reich ein führer * ve en sonunda da heil tayyip! diyerek bitirmiştir.
  • yapsa da yaptırmayız anlamına gelen bir beyan olmuş gerçi. ama olsun. sonuçta hökümet gibi adam. o kadar kusur olur.
  • nedir ki? sonuçta zaten ortada olanın artık umarsızca dile getirilmesidir,akp kadrolaşıyor dendiğinde kemal kılıçdaroğlunun akrabası çalışıyo ssk da banane diyenler için değişen birşey yoktur.yine gemiciktir,kendi halinde ticaret yapan bakan oğludur.rahat tutun bünyenizi arkadaşlar zira bu gerilim her gün her an karşımızda,her seferinde tepkilenmek yıpratır yorar bünyeyi.
  • deniz baykal dese "gomünist bu işi gücü iftira atmak" şeklinde tepki alacak cümle.
  • daha önce de hükümetin başka üyeleri tarafından da duyduğumuz anti- demokratik cümlelerden biri. bu cümlenin normal demokrasilerde ne anlama geleceğini ve sonuçta söz sahibinin istifası ile sonuçlanacağını bilmeyen yoktur sanırım. benim canımı sıkan ise ; necip milletimin bu konuyu zerrece önemsememesi , bu ve buna benzer sözlerin akp'nin oylarında değil azalmaya , bilakis artmaya neden olmasıdır.
  • içler acısı bir şantaj cümlesi. ülkeye hükmedenler her fırsatta zihinlerindeki fesatlıkları ağızlarından kaçırıyor ancak gözleri körelmiş kişiler tarafından yine görmezden geliniyorlar. yani diyorlar ki ülke yararına bir şey yapsalar dahi bizden değillerse buna izin vermeyeceğiz. hadi şimdiki iktidar dışından söylenince yalan dolan, iftira oluyor. peki kendi ağızlarından çıkınca söylenecek ne kalıyor geriye? şimdi bunu eleştirenlerde suçlu olur. önceleri sosyal hakları, halkın bilinçlenme isteklerini savunanlara komünist damgası vuranlar şimdilerde gözün gör dediğini söyleyenleri laikçi, kemalist deyip kendilerince bir alt sınıfa koyuyorlar. ziyan beyinlerinize edilecek laf yok, küfürbaz ettiniz körpe akıllarımızı. körelmiş gözlerinizin ta amına koyayım.
  • bir temenni cumlesi olarak :

    (bkz: secmenle zitlasan hukumet gelecek secimi kazanamaz)
hesabın var mı? giriş yap