• kuruçeşme'de tam gaz inşası devam eden mekan. insanları tam olarak ne satarak düdükleyecekler emin değilim.

    http://www.huqqa.com/
  • (bkz: ipad menü)
  • (bkz: snob)
  • foursquare yorumlarından anlaşılacağı üzere aliyyül âlâ'cıların "piyasa" mekanı. yeni gözdesi. çıtır, sarışın ve şallı.
    https://foursquare.com/huqqaproject
  • 2 gün önceki hürriyet gazetesinde ahmet hakan'ın yazısında bahsi geçen mekan. muhafazakar bohem burjuvalar için o bölgenin ilk alkolsüz restoran-kafesiymiş. kafede tablet menüler varmış ve restoranında dünya mutfağından kaliteli seçenekler varmış.
    bir diğeri için; (bkz: al fakheer)
  • buraya çok bir şeyler yazasım geldi... önce belirteyim ki, kesinlikle siyaset yapma amacında değilim, anarşik, komunist falan da değilim, yanlış anlaşılma olmasın. bu tarz şeylerin toplumu yönlendirme amacıyla kullanıldığı aşikar zaten, güç elinizde olmadıkça neye inandığınızın hiçbir önemi olmuyor, kullanıldığınızla kalıyorsunuz. benim bir kaç tane güvendiğim ilkem vardır arkadaşım, bunlardan en önemlileri de iyi insan olmak ve insanların özgürlüklerine saygı duymaktır. bu yönden yaklaşılırsa, herhangi bir sebeple alkol kullanmak istemeyen insanlar için böyle bir seçenek sunulması çok güzel bir şey. sonuçta sen içiyorsun diye başkaları da içmek zorunda değil. diğer yandan, içimde alarm alarm diyen bir ses var... umarım, umarım eğlence adı altında insanlara benimsetilmeye çalışılan bir şeyler yoktur. ha, benimsetilse ne olacak, yanlış bir şey mi yapıyoruz diyebilirsiniz. haşa, söz konusu dini değerlerse söyleyecek tek lafım olmaz, zaten ne içmeye düşkünüm ne de çılgın bir hayatım var, yani ben de o değerlere sahibim. bende tehlike çanlarını çaldıran husus, herkesin benim gibi olmaması ve köktenci kesim açısından dinin motive edici özelliği. ayrıca din insanın kendisiyle alakalı bir şey değil mi yahu? kulla allah arasına kimse giremez demedimiydiler bize? kafası dağınık bir insan olduğumdan ancak bu kadar yazabildim. demek istediklerimi anlatabildiğimi umut ediyorum. herkesin istediği gibi yaşayabildiği bir ülkede yaşayabilmek dileklerimle.
  • mevcut iktidara şirin gözüküp cuqqa yapma yolu.
  • arkasında cihan kamer olan proje. hani şu akp ile kapanıp, chp ile açılan ve her dönem başbakanın uçağına binen adam.
  • hamburgeri 26, pizzayı 35, makarnayı 24, peynirli sandviçi 22 liraya satan mekan. çay ise 6 lira.

    gidersem birgün...

    hesabı ben ödeyeceksem mönüye bakınca "tamam manzara güzel de bu fiyatlar müslümanlığa sığar mı? diye soracağım.
    hesabı başkası ödeyecek olsa bile hesap geldiğinde"müslüman malı ortaktır" diyeceğim.
hesabın var mı? giriş yap