• 1956 lice dogumlu olan bayba$in 1976'da istanbulda 11 kg eroin ile yakanmi$, 84'te ingilterede 6 kilo eroin ile yakalandiktan sonra 12 yil hapse mahkume dilmi$tir. teror orgutleri , ozellikle de pkk ile olan ili$kileri ve uyu$turucu kacakciligina yonelik bir cete olan ailesinin ba$inda olan ki$idir.
  • geçenlerde diyarbakır kervansaray oteli'nde cezaevinde yaptığı tabloların sergilendi ve satıldı bu kişinin.bir akşam tesadüfen otele giden ben önlerinden geçtim bu tabloların pek bir özelliği yoktu,ha şu vardı adam kendi sergisine çiçek yollamıştı.
  • alaninda dunyanin en muhim kisilerindendir. adi ilk kez amerikan narkotikcileriyle isbirligi yapan turk deniz kuvvetlerinin akdenizde yaptiklari kismetim-1 gemisi operasyonuyla duyuldu. geminin ele gecirelecegini anlayinca 3.5 ton eroin ve 6 ton baz morfini suya gommuslerdi. 1998 yilinda hollanda'da yakalaninca yerine tekerlekli sandalyeyle dolasan kardesi abdullah baybasin * gecmistir.
    diger iki kardesi icin :
    (bkz: sirin baybasin)
    (bkz: mesut baybasin)

    (bkz: yunus agar ve baybasin asireti ile ilgili ifadeler)
  • "ingiltere derin devletinin" korudugu baybasin kardeslerin joe dalton'u. türk-kürt mafyasinin ünlü adami, uyusturucu kacakcisi. ingiliz istihbaratina yaptigi yardimlar yüzünden yaptiklarina göz yumuluyor. uyusturucu kacakligindan kazandigi parayi ise insaat, yatirim danismanligi, tekstil, otelcilik, galericilik, mobilyacilik, restoran isletmeciligi ve güzellik salonu isletmeciligi yatirimlariyla akliyor. bu alanda bir digeri: (bkz: nurettin güven)
  • 28 mart 2006 tarihinde yayinlanan the guardian gazetesindeki bir yaziyla tekrar gundeme gelmistir. ailesinin iliskide oldugu turk ve ingiliz siyasetcilerin kimler oldugu tam olarak gunyuzune cikarsa iki ulkede de siyaset dunyasi ciddi anlamda calkalanacaktir.

    http://www.guardian.co.uk/…ticle/0,,1741039,00.html

    http://www.milliyet.com.tr/…7/t/siyaset/yilmaz.html
  • 30 milyar dolar servet ('grubunun' serveti diyelim). sozluk jargonu bile birakmayan adam.
  • kendi ifadelerinde uyusturucu kacakciligina hic deginmeyen ve sadece isadami nitelendirmesinde bulunan, kendisine yoneltilen tum suclamalari da komplo teorisi olarak nitelendiren sahis. 30 milyar dolarim olsa ben de isadami derim kendime. is yapiyor sonucta. uyusturucu kacakciligi da bir is. hatta serbest meslek. tabii ya.
  • çok önemli açıklamaları olmasına, "savcılara çuvalla delil vereceğim" diye basbas bağırmasına rağmen - ki 'delil' diyor adam- kimsenin tınlamadığı kişi.
    sorsanız, "uyuşturucu kaçakçısının lafına itibar mı edeceğiz" derler ama esas olay taşın altına el sokmamak, korkaklık. başka da birşey değil.
    son günlerde herşeyin altı üstüne getiriliyor ama nedense tansu çiller'li - süleyman demirel'li- mehmet ağar'lı o karanlık dönemi, o dönemde başı yenen zavallı insanları, faili meçhulleri, kanlı ve kirli pazarlıkları herkes unutmuş gibi.

    ilgili birkaç yazı için:

    http://www.sabah.com.tr/…na_cuvalla_delil_verecegim

    http://yenisafak.com.tr/…rlar/?i=20397&y=tahakivanc
  • behçet cantürk ile siyasi açıdan farklarını ahmet hakan vari yazmak gerekse;

    h.baybaşin: "bağımsız kürdistan!"
    b.cantürk: "demokratik türkiye!"
    h.baybaşin: "yaşasın kürt ve kürdistan!"
    b.cantürk: "yaşasın halkların kardeşliği!"
    h.baybaşin: "savaş!"
    b.cantürk: "barış!"
    h.baybaşin: "hewler, qamişlo, mahabad, amed!"
    b.cantürk: "istanbul, antalya, izmir, diyarbakır!"
    h.baybaşin: "sine-i millet!"
    b.cantürk: "shp-hep!"
  • kafası kızınca ben allah'tan bile korkmam derken mecazi anlamda söylemeyen kişi, beş vakit namazında radikal bir islamcıyken lice depreminden sonra allah'a isyan etmiştir, isyan ediş o isyan ediş gerisi malum.
hesabın var mı? giriş yap