• edip yüksel, bayraktar bayraklı, mehmet okuyan, ihsan eliaçık, hakkı yılmaz, mustafa islamoğlu, caner taslaman, emre dorman hepsi biraraya gelirse belki o zaman allahın gerçek dinine yakın bir dine ulaşabiliriz sanırım.
  • "sadece kuran" taklidi yapan sünni.
    bunların önünde, vitrininde hep kuran vardır ancak tezgahın altında rivayetler sizi beklemektedir. hadis dedikleri dedikoduları (kuran süzgecinden geçiriyormuşmuş) dinde kaynak olarak kabul ederler. sadece dedikodu olsa neyse israiliyatı bile kaynak olarak kabul ediyorlar.
    bu vatandaş musa'nın m.ö. 1300 lerde yaşadığını düşünüyor. kaynak ne peki? vikipedia linki atıyor. bu bilginin kaynağı israiliyat. bilimsel olarak musa'yı bırak isa'nın bile varlığı tartışmalı. yani bu vatandaş israiliyatın 6000 yıllık dünyasında yaşıyor!
    antik mısırlıların sadd el-kafara'dan sonra 4-5 kat büyük barajlar yaptığını söylüyor. nerede o barajlar birader? sadd el-kafara'dan başka baraj yok! sadd el kafara "çökünce" ayakları popolarına vura vura kaçıp bir daha oraya geri dönmemişler ve bu baraj işlerini bırakmışlar.
    jawa barajının nil üzerinde olduğunu sanıyor oysa baraj ürdün'de (suriye sınırına yakın)
    sadece kuran diyen namastecilerden değil ama namaz konusunda rekattan sıkıştırana kadar sadece kuran'dan anlatıyormuş gibi yapıyor. yedirebildiği her yerde salat, tesbih, hamd, zikir, salatı ikame etmek vs "namaz" diye yediriyor.
  • youtube kanalında güzel tefsirleri olan bir abimiz. tecrübe eksikliğim ve dini arkaplanımın zayıf olması sebebiyle anlamakta güçlük çektiğim bazı ayetlerde bana yardımcı olmuştur, fikir vermiştir. ayetlerin üzerinden teker teker geçen videoları bulunur. kur'an müslümanı olduğunu videolarını izledikten sonra öğrendim. güzel tesadüf, tesadüf denebilirse tabi.
hesabın var mı? giriş yap