• kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti'nin genç dışişleri bakanı. bir dönem ubp genel başkanlığı da yapan özgürgün, kktc'de ilk önce sporcu kimliği ile tanındı.
  • oysa biz ünlü bir diyetisyen hanım kızımızla birlikte olduğunu duymuştuk, sürekli televizyonda olanından... ya da yeni bir sazan avıyla karşı karşıyayız...
  • 1965 doğumlu 2 çocuk sahibi fakat halihazırda bekar.
  • yıl olmuş 2013 malum şahıs yine milletvekili seçildi. gelip bizi ağızdan burundan sikse yine seçeriz hamdolsun. gerizekalı değil yarakkafalıyız dese başbakan çıkabilir.
  • bugün yapılacak ubp olağanüstü kurultay'ında genel başkan olması beklenen kıbrıslı türk siyasetçi ve eski dış işleri bakanı. genç bir isim ve geçmişte çapkınlıklarıyla türkiye basınında da oldukça yer etmişti. şimdilerde ise genel başkanlığa yakışır daha vakur ve ağır bir görüntü sergiliyor. kktc siyasetinde her zaman iddialı olan ubp'yi bir sonraki seçimlere iyi hazırlarsa başbakanlık koltuğuna da oturabilir. özgeçmişi de şöyle;

    hüseyin özgürgün (1965, lefkoşa) kıbrıs türkü politikacı.
    ankara üniversitesi siyasal bilgiler fakültesi’nden mezun oldu. daha sonra birleşik krallık’ta dil ve yönetim bilimi eğitimi aldı. atletizm ve futbolda milli sporcu oldu. 1998, 2003, 2005 ve 2009 seçimlerinde cumhuriyet meclisi'ne milletvekilli olarak seçildi. 2006 senesinde 10 ay süreyle ulusal birlik partisi genel başkanlığı yaptı. 5 mayıs 2009 tarihinde kuzey kıbrıs dışişleri bakanı olarak göreve başladı. 2 çocuk babasıdır.

    kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/hüseyin_özgürgün
  • cenaze, düğün ve sünnet gezerek oy toplayan eski sporcu. keşke hep sporcu olarak kalsaydı. çünkü siyasetçi olunca kendi halkına gerizekalı damgasını vurmuş bir karbon formu.
  • kktc cumhuriyet meclisinde polat alemdar rüzgarları estiren ubp genel başkanı.

    http://www.kibrispostasi.com/…name/kibris_haberleri
  • 10.000 yeni üye kaydıyla 31 ekim'deki ubp kurultayında genel başkanlık koltuğunu koruması beklenen kıbrıslı merkez sağ siyasetçi.

    http://politikaakademisi.org/…s-on-31-october-2015/

    http://ydemokrat.blogspot.com.cy/…g-republican.html
  • 20. olağan kurultay sonucunda koltuğunu koruyan ubp genel başkanı.

    http://www.kibrispostasi.com/…name/kibris_haberleri
  • 1965, lefkoşa doğumlu. ankara üniversitesi siyasal bilgiler fakültesi‘nden mezun oldu. daha sonra birleşik krallık’ta dil ve yönetim bilimi eğitimi aldı. atletizm ve futbolda milli sporcu oldu. 1998, 2003, 2005 ve 2009 seçimlerinde cumhuriyet meclisi‘ne milletvekilli olarak seçildi. 2006 yılında 10 ay süreyle ulusal birlik partisi genel başkanlığı yaptı.[1] 5 mayıs 2009 tarihinde kuzey kıbrıs dışişleri bakanı olarak göreve başladı.[2] 13 haziran 2013 tarihine dek dışişleri bakanı olarak görev yaptı. 2013 seçimleri ardından kısa bir süre ubp meclis grup başkanvekilliği yaptı. ardından genel kurulda parti genel başkanlığına seçildi.
    kktc‘de ulusal birlik partisi (ubp)- demokrat parti (dp) koalisyon hükümeti’nin bakanlar kurulu listesinin, cumhuriyet meclisi genel kurulu’nun bilgisine sunulmasının ardından başbakanlık’ta devir teslim yapıldı. ubp genel başkanı hüseyin özgürgün görevi ömer kalyoncu’dan devraldı.
    16 nisan 2016 tarihi itibariyle kktc başbakanıdır. evli ve 2 çocuk babasıdır.
hesabın var mı? giriş yap