• http://www.youtube.com/watch?v=mapaktcuvhu

    ''huvallâhullezî lâ ilâhe illâ huve, âlimul gaybi veş şehâdeh(şehâdeti), huver rahmânur rahîm(rahîmu). huvallâhullezî lâ ilâhe illâ huve, elmelikul kuddûsus selâmul mû’minul muheyminul azîzul cebbârul mutekebbir(mutekebbiru), subhânallâhi ammâ yuşrikûn(yuşrikûne). huvallâhul hâlikul bâriûl musavviru lehul esmâul husnâ, yusebbihu lehu mâ fîs semâvâti vel ard(ardı) ve huvel azîzul hakîm(hakîmu).''

    'o, öyle allah'tır ki o'ndan başka tanrı yoktur. görülmeyeni ve görüleni bilendir. o, esirgeyen bağışlayandır. o, öyle bir allah'tır ki, kendisinden başka hiçbir tanrı yoktur. o, mâlik ve sahiptir, münezzehtir, selâmet verendir, emniyete kavuşturandır, gözetip koruyandır, üstündür, istediğini zorla yaptıran, büyüklükte eşi olmayandır. allah puta tapanların ortak koştukları şeylerden münezzehtir. o, yaratan, var eden, varlıklara şekil veren allah'tır. en güzel isimler o'nundur. göklerde ve yerde olanlar, o'nu tesbih ederler. o, öyle üstündür, öyle hikmet sahibidir.''
  • haşr suresi'nin son üç ayetidir.

    bir sabah namazı sonrası selimiye camii müezzinine denk gelmiştim. sarhoş insanım ben, daha önce aşina olduğum bu ayetler öyle fena çarptı ki beni, dinlediğim yerden kalkamadım kilitlendim. dondum..

    kuran'ı kerim'in en ahenkli bölümüdür bence, kelimeler; kalıplar, ardı ardına gelen yükselen ve alçalan ifadeler, rabbin merhameti ve kudreti sadece arapçada değil tüm dillerde anlam kazanıyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=mapaktcuvhu
  • haşr suresinin son uc ayetidir. populerliginde, allah'in adlarini yarin yokmus gibi siralamasinin payi olduguna kaniyim.
  • sabah ve akşam namazlarının bitiminde okunur. sonra üç tane ilhas-ı şerif ve fatiha okunur.
  • bir şeyi de sulandırmayın ey tatlı su müslümanları

    edit: sözüm üstte bulunan video içindi.
    dininizi yaşamazsanız yaşadığınızı din zannedersiniz. şeriatımız çalgılı müziği yasak eder. abidik kubidik ilahilerinizdeki müziğe eh diyor idik yahu ayeti nasıl müzikle harmanlarsın bre gafil!
  • aslında la yesteviidir hüvallahüllezi deyip kısaltmayın tatlı sü müslümanları sizi:)
hesabın var mı? giriş yap