• birtakim hayata kusmu$ entel-dantel ahalinin, kent ya$aminin "ezici yogunlugu ve karma$asindan, sahte, yalanci hayatlarindan ve ili$kilerinden" kacmak, biraz kafa dinlemek, sevdikleri ama para getirmeyen, ne bileyim sus kabaklarindan e$yalar, abajurlar falan uretmek gibi, kendinin mu$teriden fazla ictigin bir bar acmak gibi, birtakim i$ler yapmaya yonelmek istediklerinde kullandiklari kavram.

    bunun bir diger versiyonu "bu noktadan insana pozitif enerji yayiliyor, ondan ayrilamiyorum, icim huzurla doluyor" a$amasidir ki, bunun tercumesi de "ben o kadar tembellige ali$tim [ve kenarda da bana yetecek param var zaten] ki cali$makmi$, $ehirmi$, mesaiymi$, bunlar benim altimda kalan $eyler, ben yatar oblomovculuk oynamaya devam ederim, hatta oblomov degilmi$im gibi gosterip oblomovculuk oynarim" dir.

    boyle kavramlardan bahseden tipleri gordugunuzde tabanlari yaglamak en akil kari i$ olsa gerektir. aksi takdirde sizi de etkilerine alabilir ve bodrum'un kimsenin bilmedigi, bilenin unuttugu bir daginda/koyunda gelenlerden neredeyse para alinmayan bir bar acmanin ne kadar akillica bir i$ oldugu fikrine kendinizi kaptirabilirsiniz.
  • hafif esintili bir son yaz pazarında billie holiday'le arkadaş olmak..
    balkonundan koca bir kış uzak kalacağını bilerek gökyüzünü izlemek bir yandan..
    o balkonun duvarına yerleştirdiğin bir duvar saksısına güzeller güzeli bir kumrunun tünemesi, çalıçırpıyı senin yuvana taşıyıp, kendi yavrusuna yuva hazırlaması.. günlerce hiç kıpırdamadan can vermeye çalışması..
    onu izlemek, gözlerini kapatıp havayı solumak, yüzünü güneşe, kulağını billie'ye vermek...
  • rakı şişesinde balık olmak
  • bir sinema koltuğunda yanı başındaki el olmak
  • kolay bir iş değildir. bazen hayat boyu süren çalışma ve tecrübe gerektirir.
  • insanın ruhsal yönden rahatlaması...
  • sıcak bir yaz gününde çocukluk günlerinin geçtiği mahalleden adım adım geçmek. zihnine dolan çocukluk anılarınla derin derin nefes almak.
    iç ses: çocukluğun çok sancılı geçtıği halde bunu hissetmen ilginç.
  • dünün pişmanlıklarını ve yarınların korkusunu içinde taşımadan karşılanan sabahın şu ilk saatlerinin sessizliği ve dinginliği, huzur olabiliyormuş.
  • gizlediğin sakladığın derdin varsa çok zor, bir de bunun açığa çıkması kesin ve göz göre göre yaklaşıyorsa imkansız.
hesabın var mı? giriş yap