• dünyanın ilk işe yarar şeyler yapmış kadın matematikçisi olarak bilirim ben kendisini. iskenderiyedeki neoplatonist okulun en ünlüsü, en güzeli olmuş. zeka, güzellik ve bilimum şeyin birleşimi etrafında bi sürü adamın koşmasını sağlamış. onun dışında zamanın dinci barbarları tarafından öldürülmüş. o öldükten sonra zaten bilim de ölmüş ne iskenderiyeden hayır gelmiş ne dünyadan. (bkz: karanlık çağ)
  • öldürülmekle kalmamış etleri kemiklerinden midye kabukları ile sıyrılarak ayrılmış.
  • satirgillerin dişisi. baudolinoda bahsi geçer. bilemem ise benim "hipatya mıydı hepatya mıydı papatya mıydı" düşünüşüme "hepatya olamaz, çünkü hepatitle bi bağlantı kurardım öyle olsaydı" diyerekten aydınlık getirmiştir. papatya meselesini ise hipatya hepatya meselesine bu sabah adapte ettim. hoş durdu velhasıl.

    kısacası; sarışın, uzun saçlı, beyaz elbiseleri topuklarına kadar uzanan ve efil efil esen havalanan, her birinin adı hipatia olan, insan ırkını pek tanımayan, yaratıklar topluluğu.
  • 370-415 yılları arasında iskenderiye'de yaşamış felsefe ve matamatikle (özellikle geometri) ile ilgilenmiş. usturlap gibi bilimsel çalışmalarda bulunmuş, belgelerle kanıtlanan ilk bilimkadını. oldukça güzelmiş.
  • soğan doğrarken gözlerinin yaşarmasını engelleyen lenslerinden eximer laser sayesinde kurtulan, betimlemesi kuvvetli, detaycı suser.
  • 400 lü yıllarda (yok hayır, bu 900 lü hatlar gibi bir şey değil) yaşayan, iskenderiye kütüphanesi'nin müdiresi olan, hristiyan dogmalarına karşı geldiği için işkence ile öldürülen kadın...
    iskenderiye kütüphanesi 382 yılında kurulmuş ve kütüphane için dünyanın dört bir yanına elçiler göndererek kitap talep edilmişti.
    şehre giren her kitabın kütüphaneye bir kopyasının alınmasını için ödünç verilmesini (kopyalama işleminden sonra kitap sahibi geri alıyordu kitabını) yasa olarak kabul ettirmiştir.
    döneminde iskenderiye kütüphanesinde 700.000 (yazı ile yediyüzbin) kitap toplanmıştır.
    ölümü sonrasında zaman içerisinde kütüphane dağılıp gitmiştir.
  • uzaklarda, çok çok uzaklarda olması hasebiyle, konuşurken bazı kelimelerin * * * kullanılmaması gereken şahıs. ayrıca eminim ki, bi yeri kesilse siyah beyaz akar kanı.*
  • (bkz: ipazia)
  • (bkz: hipatia)
  • babası ünlü bilim insanı, matematikçi, gökbilimci theon'dur. zaten onun sayesinde hypatia kendini geliştirebiliyor çünkü o dönemde hiçbir kadın kocası ya da babasının desteği olmadan eğitim alamıyor.

    matematik, gökbilim, vs. çalışmalarının yanında felsefeyle de ilgilenmiş. yeni platonculuk akımını benimsemiş ve bu felsefenin gereklerini yerine getirmiş. ruhunu arındırmak için en katı yöntemleri kendi üstünde uygulamış. dillere destan güzelliği ve erkeklerin ilgisine rağmen ömrünün sonuna kadar bakire kalmıştır.
hesabın var mı? giriş yap