• 2015'te turkiye'de gosterime girecegi duyurulmus, sonrasinda bazi ulkelerde gosterildigi halde turkiye'de izleyiciyle bulusamamis film. cennetin rengi, baran, sogut agaci, sercelerin sarkisi gibi gibi harika filmlere imza atmis mecid mecidi, bu son filmini iclerinde yusuf kaplan ve hayrettin karaman'in da bulundugu gruba izletmisti diye hatirliyorum.
  • türkiye'de 28 ekim 2016'da gösterime girecek 2015 filmi. gösterim tarihi manidar.

    filmde türkiye için iki çekince var:
    1) iran filmi olması. malum şia. cübbeli duydu mu bilmiyorum, film çıktıktan kısa süre sonra haber türk'e çıkarma yapacaktır.
    2)yorumlardan gördüğüm kadarıyla hz. muhammed'in ellerinin ve saçlarının görünmesi. türkiye için bir tabu sayılır.
  • maliyeti 30 milyon dolar olan ve yapımı yanılmıyorsam 5 yıl süren film. ayrıca yönetmeni de majid majidi'dir efenim.
  • bugun izleme fırsatı bulduğum, yer yer göz yaşlarımı tutamadığım, çok güzel olmuş film. biraz uzun olsa da bana akıcı geldi, zamanın pek farkına varmadık. resullullah'ın peygamberliğinden önceki döneme odaklanılmış.
  • dün izledigim film. daha dogrusu salondaki saygısız seyircilere karşı izlemeye çalıştığım film. yer kadikoy / rexx sinemasi.
    coluk cocuk ve cikarttiklari poset hisirtisi.. akabinde birinin su poset hisirtisini keser misiniz diye haykirmasi, telefonla resim cekenlerin patlattığı flashlar, burnuna ustune spray sikan abi, gec gelip girenler, telefonla konusan abi, arayi gerektigi gibi kullanamayanlarin donuste diger taraf bos iken bizleri rahatsiz edecek sekilde onumuzden gecmeleri, ikide bir cantasini dusuren abla... dayanilacak gibi degildi.

    filmi masalimsi buldum. sunu da kabul ediyorum, bu konunun filmini cekmek kolay degil.. emeklerine sağlık.
  • müzikleri çok başarılı olan filmdir
  • film genel olarak guzel ama sizi koltuga çakacak kadar iyi degil. kiyaslama yapmak gerekirse de bir çağrı filmi asla degil. hz. muhammed (s.a.v) oldugu sahnelerde surekli nuru temsil eden ışık kullanmalari ciddiyetten uzak ve konuyu dagitmis. ayrica hz.muhammedin (s.a.v) daha cok diyalogu olsaydi daha iyi olacakti. filmdeki diyalog ağırlığı ebu talip ve abdulmuttalib uzerine.
  • tartışmalara sebep olan film. ismailağa cemaati filme gidilmemesine dönük yoğun bir kampanya başlatmış. hz.muhammed'in çocukluğunu anlatan filmde elinin ve sırtının görünüyor olması eleştiriliyor. yönetmenin iran'lı olmasından kaynaklı yoğun bir filmin altında siyasi mesaj arama çabası da var. yusuf kaplan, yeni şafak'ta filme epey giydirmiş. bebekliğinin anlatıldığı kısmın hristiyan ikonografisine benzetilmesi eleştirisi var. bazıları da filmde yönetmenin hz.peygamberin anne-babası ve amcasının iman edip öldüklerini göstermesini ve peygamberin çocukluğunda gösterdiği harikulade halleri sorun etmiş.
    hz.muhammed'in hayatını anlatan en son film 1976 yapımı çağrı'ydı. millet yıllardır, bir film çıksa da şöyle güzelce bir linç etsek diye bekliyormuş belli ki.
  • izlemek istediğim merak ettiğim bir filmdir fakat yorumlanması, imdb puanı ile kendini kanıtlar, internete de düşerse bir zaman ayırır izlerim ama film içinde h.z muhammed'in görünmemesi gerekir ki putlaştırılmasın diye malesef iranlı müslüman bunu da çarpıtmıştır bir de yönetmenin
    ''islamiyeti doğru tanıtmak için '' yaptığım bu film demesi beni benden aldı.

    bir recep tayyip erdoğan cevabı ile seslenmek istedim :

    - eeeey iran müslümanlığı sizden öğrenecek değiliz.

    ben de eklemek isterim:

    iran değilmi ki suriye değil mi ki bu orta doğu ülkelerinin yobazlığı ,bağnazlığı,
    şeriatçılığı değilmi ki bugün tüm dünya müslüman karşıtı ne kadına kadın gibi davranır bu ortadoğu ülkeleri ne de insana insan gibi davranır tüm dünyaya göstereceğiz müslümanlığı deyip peygamberimizin elleri ve sırtını tasvir etmesi çok malca , salakça ve aptalca umarım çoluk çocuğunu götüren ebeveynler çocuklarının hayallerini ve düşüncelerini de kontrol edebilirler çünkü çocuklar yanlış anlayacak,yanlış öğrenecek bir çok şeyi...

    önce çocuğa gösterilmez ebeveyn önce kendisi izler uygunsa çocuğa izletir bekleyelim görelim bakalım neler söylenecek...
  • hz. muhammed allahın elçisi filmini dün izledim. gereksiz abartlı sahnelerin olduğu bir film. mesela hristiyan bir papaz ile peygamberin el ele tutuşması vb gibi sahneler islama fobinin tavan yaptığı bu dönemlerde iyi bir yaklaşım fakat düşündükçe iyimserlik bitiyor ve sahnelerin fazla abartılı ve gereksiz olduğu fikri oturuyor kafanızda. ayrıca sadece ebu talip ve hz. ali nin ismi geçiyor filmde.(kaldı ki bir çok kitapta ve görüşlerde ebu talibin müslüman olarak ölmediği yazar) 4 büyük halifeden ve bir çok sahabeden hiç bahsedilmiyor. film derinlemesine incelendiğinde politik ve proje sahnelerin fazla olduğu açıkca görünüyor. peygamberin bebek, çocuk ve gençlik halinin fiziki olarak tasvirlendiği görünüyor ben bir an tasvirlenen yüzde görünecek sandım fakat böyle bir hataya düşmemişler. fiziki olarak bir görüntü var ama ne yüzü ne de sesi kesinlikle yok. film akıcı mucizelerden, bebeklik, çocukluk ve gençlik dönemlerinden güzel sahneler var. gidilebilir bir film olmuş fakat hiçbir zaman bir "çağrı" filmi gibi olmayacaktır.
hesabın var mı? giriş yap