• snoop dogg'un bu yaz yayınlayacağı albüm. snippet'lar güzel.

    https://www.instagram.com/p/by_cfy8n-16/
  • albüme ismini veren şarkının klibi yayınlandı. battlecat prodüksiyonda ve talkbox'ta müthiş bir iş çıkarmış. batıyakası hip hop müziğine ait dünden bugüne birçok elementi harmanlamış. şapka çıkarıyorum. tabi ona bu fırsatı veren snoop dogg'un sıfır ticari kaygı vizyonunu da alkışlamak lazım. ben de sana teşekkür ediyorum.

    "twenty-plus years, i ain't even gotta sell it
    i ain't even got to show up to get the money"

    adamsın be uncle snoop.

    edit: 16 ağustos'ta yayınlanacağı duyuruldu.

    edit 2: tam tamına 22 şarkılık albüm. inanılır gibi değil.
  • (bold) ooooha ooooha (bold)

    22 şarkılık albümde bir çok gereksiz şarkı olmasını doğal karşılamakla beraber, tek kelimeyle "klasik" diyebileceğimiz ve snoop'un diskografisinde önemli bir yer edinecek şarkıların sayısı da az değil.

    so misinformed örneğin, slick rick gibi bir efsaneyle böyle derinliği olan bu kadar güzel tınlayan bir şarkıyı yapabileceğini tahmin edemezdim. bayıldım. let bygones be bygones single olarak çıktığı anda plağı duvarda bir klasik olarak yerini aldı. albüme ismini veren i wanna thank me, albümün smash hiti countdown, lbc sokaklarında yeni bir anthem olacak one blood one cuzz, kendinizi eşlik etmekten alamayacağınız new booty, doggfather albümünden esintiler sunan 90lar, oldschool ve disco topu kokan do you like i do beklentileri fazlasıyla karşılayan şarkılar.

    bunların yanında club'larda kop kop yapmak, kıçını sallamak isteyenler için yaz bitmeden imdada yetişen do it when i'm in it, little square ubitchu gibi şarkılarla beraber worldwide radyolarda dönmesini beklediğim chris brown'lı turn me on, russ ile düet yaptığı take me away, trey songz ve swizz beat'in eşlik ettiğirise to the top gibi piyasada kesinlikle iş yapacak şarkılar da var. first place diye bir şarkı var ki, eminim ki ne radyolarda çalacak ne de adı sanı duyulacak ama atmosferiyle, jazz, soul, rnb tınılarıyla mest eden, albümüde altın değerinde bir şarkı. bu kadar kalite bu devirde fazla. yeni akım trap ve mainstream de es geçilmemiş, what u talkin' bout, blue face hunnids, focused gibi eserlerle kral her yere yetişirim, alayınızı cebimden çıkarırım bebeler mesajını sıkıştırıvermiş albüme.

    şimdi gelelim albümü dinlemeye başladığımda, tracklistte gözümün devamlı üzerinde olduğu, heyecanla ama sabırla dinlemek için sırasının gelmesini beklediğim şarkıya. ya ben size ne diyeyim. duygulandım çocuk gibi ağladım, üstüne mutluluktan sırıtarak eşlik etmeye başladım nakarata, boğazım düğümlendi sonlara doğru artık eşlik de edemedim ama öyle de mutluyum ki... wintertime in june'u her şeyiyle yaşattınız. sen ne büyük bir sestin nate dogg. senin gibisi gelmedi gelmeyecek de. huzur içinde, ışıklar içinde uyu.

    beni uzun zamandır bu kadar tatmin eden, benklentilerimin üstünde çıkmayı başaran bir albüm olmamıştı sanırım. yıllar sonra gidip orjinal bir hip-hop albümü alacağım galiba. bunu snoop dogg'un başarması benim için ayrı bir haz ve moral kaynağı oldu. teşekkürler sana, hem de binlerce kez.
  • sadece eskiden yaptığımız gibi mahallemizde takılalım istiyorum. tam olarak böyle, dawg!

    hip-hop/rap, en az akşam yemeği için herhangi bir canlıyı öldürüp, onu kesip, pişirme ve kızartma işlemlerini keşfettiği aşamadan sonra; bir yakınına başından geçen tüm bunları anlattığındaki an kadar bir hikaye anlatım yoludur. işte o kadar ilkeldir, heyecanlıdır. bu adamlar da bunu köküne kadar yapar. i wanna thank you too, homie.

    albüm kapaklarını çizgi filmvari seçmekte ısrar eden bu 47 yaşındaki çocuk adam, gta radyoları demek olan bu beyaz saray'ın önündeki bankta tüttüren dogg da bize çiçeklenme dönemini aksatmadan yaşatıyor her zaman. rapçiler bunu her yaz yapıyor zaten, yapmalı. çöp arabası düzenli olarak gelip çöpleri şehirden uzaklaştırmalı. buram buram kalite, buram buram sulanmış çiçek.

    prodüksiyon albüm genelinde feciket olsa bile ben swizz beatz beatlerine takıldım şu sıralar. kışa meze nassa bu albüm, sarmaya devam.
  • snoop doggun yeni albümü
    albüm hem yeni hem de eski hiphop müziğinin esintilerini içinde barındırıyor
hesabın var mı? giriş yap