• istanbul büyükşehir belediye meclisi'nde; 277 adet tescilli fayton plakasının 250 bin tl bedelle, atların tanesinin de 4 bin tl bedelle satın alınması için teklif hazırlandı.

    geçen yıl aralık ayında adalar’daki yüzlerce atın yakalandıkları ruam hastalığı sonrası itlaf edilmesiyle büyüyen fayton krizinde çözüme yaklaşıldı.
    istanbul büyükşehir belediye meclisi'nin bugünkü oturumunda aylardır tartışılan fayton taşımacılığı konusuyla ilgili radikal bir karar alınması bekleniyor.

    duyarlı bir adım, inşallah bir an önce gerçekleşir.

    kaynak:https://www.sozcu.com.tr/…esi-satin-aliyor-5571486/

    edit:başlıktaki harf eksikliğine takılan süper zekalar, sizin küfürünüz formata daha aykırı bilesiniz.
    harf eksik olunca anlama yetiniz çalışmıyorsa orasını bilemem tabi.
  • bu konuda çok imza toplandı protestolar yapıldı, neden sesimizi duyuramıyoruz, faytonların hala yasaklanmamış olmasına mı şaşırayım bir de para harcanmasına mı? binmeyin artık şunlara gelir elde edemesinler de bitsin bu işkence.
  • amaç şuan fayton sahiplerinin mağduriyetinin engellenmesi.
    satın alma sonrası atların daha iyi muamele göreceği kesin.
    fayton döneminde 20-25 yıl olan atlarının ömrünün 2 yıla kadar düştüğü söyleniyor.
    atları doğaya bile salsan 10-15 yıl yaşar zaten.
  • faytoncu kardeşlerimizin mağduriyetini gideren çok başarılı icraat.
  • (bkz: 23 aralık 2019 ibb fayton kararı)

    adalar'daki çalıştayda 35 adet faytonun turistik amaçla çalışacağı yönünde karar alınmış. konu özelinde, birçok stk'nın gözünün üzerinde olduğu ibb, kim tarafından yönetilirse yönetilsin, hesap sorulamayan fayton mafyasından çok daha iyi bakım sağlar her halükarda. sayıları sembolik düzeyde tutularak, atlara eziyet etmeden de yapılabilir bu iş. hiç fayton çalıştırılmasın; fotoğraflarda, filmlerde ve kitaplarda kalsın faytonculuk istiyor insan tabii. yine de bu bir kazanımdır.

    kamusal bir işletmenin, kar amacı gütmeden ve atların birer ulaşım aracı değil de "canlı" olduklarının bilincinde olarak bakımlarını üstlenmesinde sorun görünmüyor sanki. geriye kalan 242 faytona bağlı 484 atın bakımının nasıl sağlanacağı ve hangi şartlarda muhafaza edileceği henüz meçhul; ama faytonculara 70 milyon lira ödenmeden önce, çalıştayda bunun da kararı alınmıştır herhalde. atlardan boşalacak alan ise elektrikli araçlarla doldurulacak 2020 yazından itibaren.
  • t: ibb meclisinin oybirliği ile aldığı karar.

    verdiğim vergilerden tutun ibb'ye ödediğim ücretlerin hepsi haram olsun!!

    ekrem imamoğlu'nun almanya'dan kredi bulması zor bir yurtdışı süreciydi. neden? devlet imkanları ibb için kullandırılması akp iktidarınca engellendiği için. izmir büyükşehir belediyesi bu sorunu yıllarca çekerken ankara büyükşehir belediyesi hiç çekmedi.

    ancak 23 eylül 2019 ekrem immaoğlu açıklaması (bkz: ibb'nin 50 milyar lira borcu olması)

    277 x 0,3m = 83,1m fayton maliyeti
    1300 x 4bin = 5,2m atların maliyeti
    toplam maliyet: 88,3 milyon türk lirası

    hem adalar fayton mafyasına ödeme yapacaksın, hem nasıl bir sistem getireceğin belli değil, hem de 1300 atın bakımı nasıl üstlenecek? tukaka konuda b.ka batış. akp-mhp meclis üyeleri keyifle gülmüştür heralde.

    maliyeti ibb'ye yıkan hayvanseveleri ortaya alalım.

    --- spoiler ---
    adalar’daki krize dönen atlı fayton taşımacılığı ibb meclisi’nin gündemine geldi. adalar’da 277 adet tescilli fayton plakasının 300 bin tl bedelle, atların adedinin de 4 bin tl bedel ile ibb tarafından satın alınması teklifi oybirliği ile kabul edildi.
    --- spoiler ---
    kaynak
  • imamoğlu'nun basın sözcüsü: adalar’da 277 tescilli fayton plakasının 300’er bin’den, fayton başına 6 atın da 4’er bin’den ibb’ce satın alınması ve ulaşımın elektrikli araçla yapılması ukome’de kararlaştırılmıştır. atlar veteriner kontrolünde tarım ve orman bakanlığı’nın doğal yaşam alanlarına bırakılacak.
hesabın var mı? giriş yap