• --- spoiler ---

    bugüne kadar virüse karşı yapılan pek çok çalışmayı hayata geçiren istanbul büyükşehir belediyesi (ibb) halkı bilgilendirmek koronavirüse karşı bilgilendirmek için harekete geçti.

    ibb’den alınan bilgiye göre belediye bu amaçla farklı dillerde afiş, pankart ve anonslar hazırladı.

    türkçe, ingilizce, arapça, farsça ve kürtçe hazırlanan bilgilendirme afişlerinde istanbulluların sağlıklarına dikkat etmeleri isteniyor.

    --- spoiler ---

    link

    link 2

    tanım: çok güzel bir harekettir.

    edit: bütün haber sitelerinde başlık böyleydi. herhangi bir manipülatif algı söz konusu değildir. ayrıca bu başlığın altına yazılanlar ırkçılık konusunda bir arpa boyu yol almadığımızın göstergesidir. sanki mağarada uyuyup, yeni uyanmış gibi "kürt diye bir şey yoktur, kürtçe diye bir dil yoktur, sinirden ellerim ayaklarım titriyor" serzenişleri yapan ruh hastası ekşicileri de görmüş olduk.

    türk, kürt kardeştir. nokta.
  • --- spoiler ---

    bugüne kadar virüse karşı yapılan pek çok çalışmayı hayata geçiren istanbul büyükşehir belediyesi
    --- spoiler ---

    den sonrasını okumadım. aynen kanka, açtığı hastaneler ve yeniden düzenlenen evde sağlık hizmetleri ile çığır açtı

    (bkz: dont feed trol)

    edit: biz dont feed trol dedikçe, sözlük trol alımına devam ediyor, tamam trol kardeş anlıyorum evine ekmeği bu sayede götürüyorsun da özelden neden küfür ediyorsun?

    edit for trol v2: belediye hastane mi açar diye soranlar olmuş, benim yazdığımdan anladığın bu ise benim sana bu entry ile ilgili anlatabileceğim bir şey yok demektir.
  • muhtemelen virüs türkçe bilmeyen kürtlere de bulaşabildiği için ve hatta o kürtlerden 'safkan' türklere de bulaşabileceği için yapılmış çalışmadır.
  • afişler türkçe dışında ingilizce arapça farsça ve kürtçe bastırılmış ya en çok tepki çeken en çok konuşulan kürtçe afişler olacaktır. ekrem imamoğlu da chdpkk'lı terörist ilan edilecektir.
    başlık sahibi bile durumu desteklese de kürtçeye dikkat çekmiş.
  • övünülmesi gereken harekettir, ibb sonunda demografisindeki en yüksek nüfuslara yönelik ve bir metropole yakışır şekilde çalışıyor.
  • bu ülkede herkes okuma yazmayı türkçe dili üzerinden öğreniyor değil mi? okuma yazma bilmeyen birisi kürtçe afişide okuyamayacağına göre, bu şovmenlikten başka nedir? anca hdp’lilere sevimli görünmeye çalış, başla bir bok yapma.
  • hemen itler havlamaya başlamış, paralı yavşaklar diye. ne kadar batıyor size böyle güzel şeyler ya, farsça ne için iran lobisini arkasına almak için mi gerizekalı.

    tanım: halkın sağlığını önemseyen ve onlara bir şekilde ulaşmaya çalışan afişlerdir.
  • kürt oylarını kaybetmedikçe dağ olsa dayanmaz karşısında. helal başkanım. bitiyor saltanat.
  • istanbul'da yaşayan kürtler bu hastalığı teğet mi geçecek?
  • olması gerekendir.

    ingilizceye tahammül varsa kürtçeye de olmalı. ırkçılık utanılası bir şeydir.
hesabın var mı? giriş yap