• çok değerli müstakbel cumhurbaşkanımız ekrem imamoğlu'nun az önce twitter üzerinden duyurduğu müjdedir. başkanıma çalışmıyor diyenler utanır mı acaba bilmem.

    not: pidelerimiz 365 gramdır.
    ek not: serbest piyasa ekonomisini bozar diyen arkadaşları da azıcık insafa davet ediyorum. istanbulda yüz binlerce insanın 4 liralık pideyi alma durumu yok. onlar için çok büyük bir müjde bu.

    kaynak
  • devlet bahçeli : "halk ekmek büfeleri derhal kapatılmalıdır!"
  • "1,5 derken neyi kastetmektedir ?! buçuk derken 1 den ayrılmayı mı ima etmektedir ?! anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs ve halkı kin ve galeyana getirmekten yargılanmalıdır!" diyen çıkar mı acaba denebilecek durumdur.
    "hahahahha saçmalama" şeklinde tereddütsüz cevap verememektir aslında günümüzdeki komedya.
  • demekki isteyince ve çalmayınca gayet de yapılabilirmiş. mesela bazi muz cumhuriyetlerinde hem çalıp, soyup soğana çevirip hemde indirim yapın diye esnafı tehdit ediyorlar. allahtan burda yok öyle bir şey.

    edit: aktroler mesaj atıyor bu yazdığıma, sonuç olarak bakkaldan marketten daha ucuz değil mi ? cevap evet daha ucuz. e o zaman shut the fuck up !

    adamlar yoksulluğu cözdüler, yaşam tarzı haline getirdiler, 3 kuruş para veriyor diye aktroll olup hepimizi topluca fakirlestirmeye çalışan bir düzene hizmet edecek kadar it oğlu it olmamalı insan. evet sevgili aktroller sizin de fakir olmanızı istiyorlar. allah beyin vermiş ama kullanma kısmını kişiye bırakmış.
  • açıkçası üzüldüm bu başlığı okuyunca.

    ben hiç bir avrupa ülkesinde herhangi bir şehrin belediyesi ekmeği ucuz satacak diye haber olduğunu görmedim.
    ekmeği boşverdim; herhangi başka bir gıda maddesi için de geçerli.
    belki savaş, iç savaş döneminde olmuştur.

    yazık bu ülkeye. gerçekten yazık.
    milyonlarca insan burnu pudralı haramzadelerin elinde hilkat garibesine döndürüldü.

    edit:

    romalılar! güzel insanlar!
    birçok yazarın bana mesajla yolladığı “türkiye bir avrupa ülkesi değildir” bilgisi ile ufkum ikiye katlandı.
    kaldı ki benim de bu entry'de böylesi bir iddiam olmadı.
    ama 20 sene öncesinde bu ülke insanının (gerçekçi ya da değil) avrupa birliği'ne tam üyelik gibi bir hayali, bir gayesi vardı. bunu da unutmayın.
    yüzölçümü konya kadar olan hollanda bile türkiye'nin 6 katı büyüklüğünde tarımsal ihracat yapabiliyorsa oturup düşünmek lazım.
    hatta türkiye avrupa'yı doyurabilecek kapasitede verimli tarımsal alana, çiftçilik ve üretim potansiyeline sahipken kendini bile doyuramıyorsa oturup bir daha, hatta bir daha düşünmek lazım.
    acı ama gerçek.

    ekmek herkese yetecekti aslında
    tarlaya karga dadandı
    ambara fare
    fırına hırsız
    memlekete harami...
  • devlet bahçelinin ibb kapatılsın kampanyası başlatacağı olaydır. başka türlü durduramıyorlar başganımı.
  • malum meslek odalarının halka ucuza pide satmak temelli şikayetlerinin ne zaman dilekçeleştirileceğini merak ettiren eylem.
  • iktidarın, ibb'nin “ekmeğine” bu sefer nasıl taş koymaya çalışacak, merak ettiğim konudur.
  • çok affedersiniz de fırıncıların ne suçu var dediğim saçma karardır. fırıncılar bu durumda ne kazanacak? anlamadığım kadarıyla ve umut ederek sınırlı sayıda pide üretiminden bahsediyordur diye düşünmek istiyorum
  • fırıncılara sokayım. ben alacağım ekmeğin ucuzluğuna bakarım. fırıncılar odası gitsin bu ülkenin hali ne diye sarayda eylem yapsınlar çok mutsuzlarsa.
hesabın var mı? giriş yap