• deniz, hüseyin ve yusuf'un idam edildigi gece durumu kabullenemeyerek giriştiği bombalı eylem sırasında iki elini ve bir bacağını kaybeden kişidir. deniz'in okuldan sınıf arkadaşıdır. 68'de öğrenci hareketlerine katılmaya başlamış, 70 darbesinden sonra 80 darbesiyle de gözaltına alınmış, ve toplam 7.5 sene hapis yatmış, 90'da isveç'e sürgün gitmiş, 98'de ise ancak geri dönebilmiştir. halen anadolu halk bilimleri ve kültür derneği'nin başında çalışıyor. misalen:

    http://muazzezcig.blogcu.com/…an-odulu_2257339.html
  • rıfat ılgaz'ın cart curt kitabında kendisinin başına gelen olaydan bahsettiği kişi. mahkemede başından geçenleri şöyle anlatıyor:

    " devam ediyorlardı sorgulamaya. ölümle kucak kucağaydım. devamlı kan veriyorlar. kusuyorum, tek başımayım odada. doktorlar müdahele etmek istiyorlar, bırakmıyorlar. pıhtılaşmış kan dolu yatakta ıstıraptan inliyorum. konuşamıyorum. yavaş bir sesle, iyileştiğim zaman yetkilerle mahkemede konuşacağımı söylüyorum. bize ifade vereceksin diye zorluyorlar. tekrar kusuyorum, izledikleri, ısı ve nabız göstergesi had safhaya vardığında ancak bırakıyorlar. ve bu hal iki gün devam ediyor."
    cart curt kitabından alıntıdır.
  • osmaniye'li bir ibrahim çenet de bozcaada'da kaymakamdır şu an. bir şiir kitabı vardır.
  • kendisiyle yapılmış çok geniş bir söyleşi:

    ibrahim çenet: deniz, mahir ve ibrahim’i göğsümde taşıyorum

    deniz gezmiş ve arkadaşlarının asılmasının yıldönümünde, mücadele arkadaşları ibrahim çenet ile onları konuştuk... 6’ncı filo protestolarından ona elleriyle dürüm yediren yaşar kemal’e, aynı hücreyi paylaştığı yılmaz güney’e kadar uzun ve dolu dolu bir hayata tanıklık ettik.

    http://www.gazeteduvar.com.tr/…-gogsumde-tasiyorum/
  • osmaniye’nin mhp’den belediye başkanı. mhp’li görünümlü akplidir aslen. osmaniye halkı düşünmeden sorgulamadan oy verdiği için 3 hilal görünce mhp’ye oy verdiğini düşünse de adam aslında akpnin kaymakamıdır.

    osmaniye kadir karanın elinde köyden beter halde bırakıldı. çenet, düzeltmesi için ciddi paraya ihtiyacı var. mhp ekibini tamamıyla silip yerine düzgün ekip getirirse şehir bişeye benzer ama aynı ekiple devam ederse osmaniye bir 5 sene daha rezil durumda kalır
hesabın var mı? giriş yap