• şnurov adlı türkologun türkiye proletaryası adlı eserinden sıkça alıntı yapmıştır ibrahim yoldaş. hala kemalizm ile yüzleşememiş solcuların okuması cumhuriyeti daha iyi tahlil etmelerini sağlar.
  • (bkz: yav he he)
  • ibonun düşünceleri doğru ama eksikti. emperyalist güçler ve burjuvazi sınıfıyla birlikte devrim yaptığı doğrudur. fakat onun düşündüğü gibi işçi ve çiftçi sınıfı ezmek için değil, onların hayatlarını kurtarmak içindir.
    zaten savaş dönemi bittikten sonra yaptığı devrimlerle bunu kanıtlamıştır. (bkz: köy enstütüleri)
    onun inandığı maocuların yaptığı devrimi ilerleyen dönemlerde görüyoruz. inanıyorum kı o da bu gunlerı görse bizler gibi düşünürdü. kemalist devrim evet burjuvazi sınıfını güçlendirmiştir fakat ülke refağı sağlandıktan sonra köylüler eğitimle kalkındırılmaya çalışılmıştır. bir gün adnan menderes gelir ve devrim hayalleri o gün biter. kendisi söylenildiği gibi kürdistancı değildir. ölüm yıldönümünün yaklaştığı bu günlerde kendisini savgı ile anıyoruz.
    devrim silahla değil eğitimle olur aksi terörizm olarak adlandırılır.
    elbet şafaklar gelir.
  • ikinci maddeden kadir mısıroğlu'na bağlamış tez.

    (bkz: #91029232)
  • ikinci maddeden kadir mısırlıoğlu’na bağlamayan tezdir. söz konusu maddenin kurtuluş savaşı ortasında fransa ve italya ile anlaşılması bakımından doğruluk payı vardır.

    not: ibocu değilim.
  • illuminatron isimli kemalist cahile cevaben;

    kaypakkaya teori olarak çayan ın çok ilerisindedir. en büyük ispatıda kemalizm eleştirisidir. çayan ın kemalizm ve ulus kavramlarına olan bakış açısı sorunludur ve eleştirilmelidir. burada teori olarak kaypakkaya değil, diğer bütün kemalistler olarak sen ve türevlerin eksiktir, geridedir. çayan yoldaştır candır ama kemalizm çözümlemesi sorunludur.
  • kadir mısıroğlu seviyesinde mantık atlatmaları barındıran tezdir. araya gerçekleri serpiştirince, mantık var sanılıyor.

    daha önce sözlükte yazdım. herhalde troll arkadaşların gözüne çarpmadı. faşist, emperyalizmle eklemlenmiş bir devleti, bunlar darbe yapacaktı davalarıyla, yargıya doğrudan atama izni veren referandumla yerinden edemezsin. o "faşist militarist devlet" dediğin adamlar o ne mahkemeyi ne de o sandığı ortada bırakır.

    buna kalkışanın, tarihte ne olduğu birçok ülkede bellidir. hatta küba'daki devrim de sistemin abd'ye dayanıp oligarkların bu kadar taviz vermez olmasından gerçekleşebilmiştir.

    daha iş hayatına atılmadan öğrenci dernekçiliği yapınca dünyayı çözdüm sanmak pek çok bireyin yaptığı bir hatadır. öte yandan kendisinden kemalist bürokrasi çekinmese, hapiste çürütmekle yetinir. ölümüne yol açmazlardı. ne oldu, kendisi gibilerin ömrünü kısa kesen bürokrasi işbirlikçi olarak yeşil karanlığı seçti. kaypakkaya, kimin emperyalizm işbirlikçisi olduğunu göremedi, görmemesine neden olan bürokrasiyi de emperyalizm dağıttı.

    edit: yalnız ilginçtir. 2020 senesinde, pkk'ya abd'nin silah verdiği ve terörizmini desteklediği zamanda bu "kaypakkaya çözmüştü yea"cı tayfa epey azalmıştı. demek ki hala bir goygoy damarı var. aslında kaypakkaya yaşasaydı, onun açısından da bu iyi karakter testi olurdu. bakalım etnikçilik mi üstün yoksa o kadar tezini yazıp karşındakini akademik dilde en kötü suçlarla karaladığın ideolojin mi.

    bop dendiğinde kürt milliyetçisi tayfa ve yancısı solcular üç maymuna yatar. türkiye, nato ülkesi derdi. ışid yaratılırken ve sahadan abd silahlı kuvvetlerince pkk gözetiminde libya ve sudan'a suriye'den çekilirken ortada üç maymuna yatacak yer de kalmadı.

    bu arada fethi okyar, atatürk istediği için muhalefet partisi kurduğunda taa abd'de türkiye'yi "doğru yol"a sokacağına dair köşe yazıları çıkan yerde kemalist devlet nasıl işbirlikçi olmuş, ülkeden italyanların savaşmadan çekilmesi ama sonradan mussolini'nin tehdit savurduktan sonra afrika'ya saldırması, fransızların savaşı kaybedip ulan suriye'de de direniş başladı diyerek çekilmesi nasıl işbirlikçilik olmuş. bunlar çok ilginç düşünce ahlaksızlıklarıdır. en az 60 senedir çeşitli sosyalist kitaplarda bu iddialar yazar. kronoloji terk olduğundan, bazı iddialar sadece laf olduğundan kaynakçası da yoktur. olay nedir. türk aydını algısında 1945 sonrası ya abd ya sscb vardır. kemalist devlet çok kutuplu dünyada kurulmuştur. ama 2.dünya savaşı sonra sscb'ci değildir. ondan faşisttir, işbirlikçidir.

    algı bu kadar adamlarda. süsleyince özü değişmiyor. düşünce ahlakı, bu arkadaşlarda inönü'nün gazeteye demecini bile yanlış alıntılayacak kadar yok olabiliyor. fanatiklik yani. işte ülkede, 1800lerden kalma bir doğu sorunu var. doğu'da otorite yitiren devlet, müslüman vs hristiyanda buranın ağası benim çekememiş. bölgedeki çerkez, kürt müslüman unsurlara dayanmış. kürt ağaları da bu boşlukta ermenileri güzelce sömürmüş. bundan dolayı otorite sahibi olmuş, bölgeyi kürtleştirmiş. tehcir vs zaten hak getire.

    koyuyorsun, oradan faşizm tezi zaten kürtler de memnun değil. işliyor. ha bu arada faşizm diyen kürtlerin en kuvvetli saha hareketi pkk, suriye'de 9 yaşında çocuğu her biji nidalarıyla tarıyor. türkiye içinde gözlem noktası kurmaya kalkıp normalde onlar için duran kürt doktoru da bu sefer durmadı diye arabasında tarayıp öldürüyor. ne önemi var. faşist devlet de bitti.
  • kaypakkaya'yı insanlar anmıyorlar. çünkü türklerin anadolu'dan silinmesini planlayan lloyd george, lord kitchener *kendisi hitler'in ilk toplama kampı örneklerini boerlere karşı sergilemiş*, lord curzon ve rus çarı örnekleri varken, kemalist devleti kurtuluş savaşına rağmen emperyalizm işbirlikçiliği ile suçlamıştır. bu ya cahilliktir ya büyük gerizekalı utanmazlıktır. seçin hangisi. edit: arkadaşın, kaypakkaya anan soruşturma geçiriyor lafını niye anma yok olarak aldım çünkü ben siyasal islamcı değilken, siyasal islamcı troller, kaypakkaya başlığında, "kemalizm hakkında haklıydı" derken bunu kendime suçlama almıyorum. gidin eski ortaklarınız siyasal islamcılara dert yanın. bürokrasi onlarda. sorun neden aktroller kaypakkaya överken, kaypakkaya anması yapanlar soruşturuluyor.

    hani ülkede tekeller kuruldu. bunlar batının üstün teknolojik gücü, ve sömürüye bağlı sermaye birikimine boyun eğdi diye bu gerçekler değişmediğinden kaypakkaya'nın tezlerine zırva diye bakıyor insanlar. arkadaş, yüzsüzlükte son seviyeye vurup 32 cm olayına girmiş. bu kadar karaktersiz bir eril dille de goygoyu vardır bunların.

    maske diyen arkadaş şu anda abd tarafından milyarlarca dolar silahlandırılmış, suriye'de bölge hakimiyeti olsun diye islamcı militanlarla işbirliği yapmış pkk'nın sözlükteki atarlı goygoycularından. boşuna yazmıyoruz. bu önemli bir karakter testi.

    kısaca ya toptan abd'ci olacaksın ya da sscb'ci. sscb'ci değilsen, işbirlikçisin. kaypakkaya'nın tezini buna indirgiyorlar.

    ha bu arada kaypakkaya'yı ananların desteklediği pkk, şu anda abd ve ab ülkelerinden milyarlarca dolarlık silah hibesi aldı. böyle gerizekalılıklarınız ifşa edilince, öfke, kin adını koyuyorsunuz ama ikiyüzlü ideolojik goygoy sadece budur. yazılır geçilir.

    tortu, işbirlikçi, deşifre. internet var arkadaşlar. insanlar, pkk'nın eylemlerini de biliyor. biraz utanma duygusu edinin.
  • bir de uzun goygoyunu üstü açık ve kapalı küfürlerle sadece hikaye anlatarak gerçekleştiren arkadaşın paragraflarına tek cümle cevap verelim.

    kemalizmin, batı işbirlikçisi olduğunu iddia eden kaypakkaya'nın tezlerini, suriye'de abd* planı olan bop'u gerçekleştirmeye çalışan pkk yancıları savunmaktadır. kısaca 32 cm arkadaşın kendisi kaypakkaya'ya ihanet etmektedir. bitti.
hesabın var mı? giriş yap