• altay'in 1981 dogumlu basarili defans oyuncusu.
  • istanbul ticaret üniversitesi’nde ’uluslararası ekonomik kuruluşlar’ adlı dersin hocası olan , 18 mart salı günü derste "benim ailemin düşüncesine göre alevi kadınları orospudur" dediği öne sürülen doç. dr. ibrahim öztürk' tür.

    okuduğum bu haberde geçen lafın tamamen yanlış kurulduğunu, ağızdan kasıt dışı, başka bir kelime söylerken yanlışlıkla çıktığını düşünmek istiyorum.

    "derste bulunan öğrencilerden 9’u hemen bir şikayet dilekçesi ile durumu istanbul ticaret üniversitesi rektörlüğü’ne bildirdiler.

    şikayet dilekçesini işleme aldıklarını ve doç. dr. ibrahim öztürk’ü işten uzaklaştıracaklarını belirten istanbul ticaret üniversitesi rektörü prof. dr. ateş vuran’ın "bu yapılan insanlık dışıdır, özrü mümkün değildir. bu adam psikayitrik bir vaka" dır dediği ve üniversitesi adına hakarete uğrayan, rencide edilen öğrencilerden özür dileyeceği belirtildi.

    hakarete uğrayan öğrencilerin, alevi kadınlara hakeret eden, aşağılayan, onurunu zedeleyen, insanlıkla uzaktan yakından alakası olmayan bu hakaretten dolayı ibrahim öztürk’ün üniversiteden derhal kovulmasını ve akademik ünvanlarının geri alınmasını talep ettikleri açıklandı.

    doç. dr. ibrahim öztürk hakkında hakaretten ve bir toplumu rencide etmesinden dolayı suç duyurusunda bulunulacağı da öğrenildi.

    istanbul ticaret üniversitesi’nde dışarıdan ders veren doç. dr. ibrahim öztürk, marmara üniversitesi öğretim üyesi ve zaman gazetesi yazarı."

    http://erenlermeydani.com/…kadinlari-oruspudur’.htm
  • derste yaptığı konuşma sırasında verdiği örneğin tepki ile karşılanması üzerine yanlış anlaşıldığını ve kastının bu olmadığını dile getiren kişi.
    örnek:
    “ben ailemden de biliyorum, yakın çevremin ve toplumun bazı kesimlerinin düşüncesine göre alevi kadınları orospudur”

    yanlış anlaşılmakta haklı..evet..var ya da yok ama insanların yaklaşımlarından bahsediyor..ama bu konudaki kendi düşüncesini, bu yaklaşımların ne kadar yanlış olduğunu anlatsa yine tepki görür müydü bilemiyorum..

    ciddi olarak, bu örneği nasıl, neden verdiğini öğrenmeyi çok istiyorum.

    http://erenlermeydani.com/…-tepkiyle-karsilandi.htm

    edit: ben yanıtımı aldım..
    son gelen haber de okulla ilişiğinin kesildiği yönünde..
    açıkçası, örnek verirken kullandığı cümlenin aslında tersini savunduğuna ben inandım..çünkü tüm açıklamaları bu yönde..okulun tavrı bu noktada bana göre adil değil..
    yaptıkları araştırmanın sonucunu bilmem imkansız tabii..
    ama ibrahim öztürk'ün açıklamalarını ciddiye almamak gibi bir lüks yok..
    eğer, kendisinin yaptığı açıklamalar dışında bir durum sözkonusu değilse, haksızlığa uğradığını düşünüyorum.
    toplumdaki hassasiyetlerin doruğa çıktığı günlerde, kelimeler linçe götürür insanları..bundan korkarım.
    tek bir cümleye takılıp, hemen parlamadan önce sorular sormak lazım..öğrenmeye çalışmak lazım.
    http://www.alevi.com/etkinlik m51542c79327.html
  • (bkz: #12901809)
  • "yanlış anlaşıldım" temalı savunmasında zihniyetini ele veren muhterem hoca. derste sarfedilen münasebetsiz sözcüğün öğrencilerini rencide etmesi doğal. sonrasında gelişen tartışmaları ve niyetinin kötü olmadığı ifadeleri biliniyor zaten. beraati zimmet asıldır buna diyeceğim yok.

    ancak hoca kendimi savunacağım derken başka çamlar devirmiş. onlara da ben değinmek istiyorum:

    1)ateistlik iftirası
    "bunu, belki bölücülük sempatizanlığı, aleviliğinden dolayı ateistlik iftirası ve hatta tertemiz alevi bacılarımıza yöneltilen ithamlardan bıktığı için yapıyor."

    demiş hoca. sayın doçent doktorumuzun zihniyetinde ateistlik bir iftira. bölücülük ve orospulukla birlikte aynı cümlede kullanmış. hatta orospuluk için kullanmadığı "iftira" sözcüğünü ateistlik için kullanmış. yoruma bile değmez. bir de bu adam üniversitede demokrasi, barış, özgürlük nutukları atar.

    yazarı olduğu zaman'ın muhterem hocası da aynı kafadaydı. (bkz: bir ateistle bir katil arasinda kiyaslama yapmak)

    2) "1980'lere kadar bu ülkede kürt sorunu yoktu"
    muhterem hocamzın ifadesi. allah allah? bu adam bir de iktisatçı, siyasal tarihten falan da anlar. nasıl yani? "kürt" demek, kürtçe konuşmak yasak olunca sorun olmamış mı oluyor. 19. yy ve 20. yy siyasi tarihinden bihaber mi? dusunmezsen kurt sorunu yoktur mu yani?

    3) "aşiret düzeni içinde alevi reylerini istismardan başka hiçbir katkısı olmayan arkadaş, nihayet "çiçek sulamaktan" fırsat bulup benimle de uğraşmaya başladı."
    kamer genç için diyor. tamam bence de kamer genç makbul bir adam değil de bu ad hominem şahikası nedir? çiçek sulamaktan fırsat bulup muhteremle uğraşmaya başlamışmış. işte belden aşağı vuruş zihniyeti. alevi reylerni istismarmış. aşiret düzeni içinde falan filan. siyasi bilgisi gerçekten şüpheye düşürüyor beni. kamer genç bildiğim kadarı ile herhangi bir aşiretsel angajmanı olmayan, tunceli halkı tarafından yörete yaptığı hizmetler ve bürokratik/siyasi kariyeri ile sevilen biri. tutup da adamı aşiret düzeni içinde alevi reylerini istismar etmekle itham etmek etik değil.

    arz ederim.
  • son yazisi sayesinde ozgurlukculugun belli bir kesimde sadece moda oldugundan artik emin oldugum kisi. sayin ozturk bu sefer de buyurmus ki "hem özgürlükçü bilim adamı kişiliğim hem de ailem sebebiyle alevi hanım efendilere asla hakaret edemem, etmem." http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazino=668418. yani alevi bir kadin olmakla fahiselik arasinda bir alaka bulunmadigini anlatma ihtiyacinda bulunmuyor ama kendi kisilik ozelligi ('ozgurlukcu') ve esi sebebiyle boyle bir yaklasimda bulunmayacagini soyluyor. baska turlu durumlarda bu serbesttir. yani ozgurlukcu birisi olmasa, ailesinde de alevi bir 'hanimefendi' (hanimefendi de baska bir sakat tabir burada tabii, alevi bir kadin, alevi birisi vs degil alevi bir hanimefendi yani bir hanimefendiler var bir de hanimefendi olmayan kadinlar, burda bile seksist ve yargilayici dili, ustelik bunun da farkinda degil) olmasa alevi kadinlarini fahise olarak gorecek kendisi (ha sahsen fahiselikle bir sorunum yok kendisi hakaret olarak goruyormus onu da belirteyim). burdan bi de su cikiyor ozgur kadinlara (artik ne demekse o) istedikleri gozle bakabilir ve hakaret edebilir insanlar, normaldir bu durum, bir sorun yoktur. savundukca batiriyor kendisini farkinda degil..

    hakikaten kotu niyetle soylememistir muhtemelen 'alevilere fahise diyorlar' lafini, yalniz gercek zihniyetini ne yazik ki farkinda olmadan aciga vuruyor, boyle konusuyorlar diye elestiriyor gorundugu kisilerle empati kuruyor vs vs.. sorun da o zaten. evet insanlarin elestirilecek yonlerini anlamak gerektigini ben de dusunuyorum ama bunu yaparken elestirilen hususun dogru duzgun her yonuyle ele alinmasi gerektigini, ozellikle boylesi hassas bir konunun alakasiz bir derste, hem de konunun baglami disinda, ustelik de kotu bir uslupta sadece 'elestirilen' kisilerin bakis acisini ele verir sekilde yapilmamasi gerektigini bir profesore anlatmak saniyorum bana dusmezdi...
  • bogazici universitesinde 2008 yilina kadar verdigi political economics dersinde ozellikle asya kaplanlarinin kalkinma modellerinden bahseden, bu modellerden turkiye icin neler kapabiliriz arayisi icerisinde olan hocadir.
  • http://haber.sol.org.tr/…esine-ziyaret-haberi-17363

    anlaşılana göre uzun yıllar türkiye komünist partisi saflarında mücadele vermiş ve bir üstü tarafından katledilmiş bir erdir. türkiye gibi bir ülkede insan düşünmeden edemiyor, tesadüf mü ?
    güzel ülkemin, güzel halkları, onurlu bir yaşamın sonunda katledilmiş bu genç fidanı sahipsiz bırakmayacaklardır.
  • kendisi için ağıt niyetine;

    (bkz: tutam yar elinden tutam)
  • 17 ağustos 2009 da elazığ'da bir karakolda nöbet tutarken uyuduğu için nöbetçi teğmen tarafından eline verilen pimi çekilmiş bir el bombasının patlaması sonucu ölen şahıs...

    (bkz: nöbette uyuyan askere verilecek ceza)
hesabın var mı? giriş yap