• bazı harflerin kelimenin başında, içinde ve sonunda yazılış şekilleri değiştiği için bütün harfler sayıldığında 24'ten fazla harf bulunduran alfabe. örneğin iki adet mem, iki adet nun, iki adet fe, iki adet tsadi bulunmaktadır. bet'in başka bir versiyonu olarak 've' harfi, kaf'ın başka bir versiyonu olarak da haf vardır.
    (bkz: hatırladığım kadarıyla)
  • bet ile ve, kaf ile haf, pe ile fe, ayni harfin "kuvvetlendirilmi$" halidir.
    ayrica her harfin bir anlami vardir, yazili$i da o anlama benzer
    alef - sumer dilinde boga
    bet - ev
    gimel - deve
    dalet - kapi
    he - allah
    vav - igne
    zayin - silah, yarrak
    khet - kufur
    kaf - el
    lamed - ogrenmek
    mem - su
    ayin - goz
    pe - agiz
    tzadik - hakli, temiz
    kof - maymun
    re$ - sagir
    tav - nota
  • icindeki cogu harfin okunusu arap alfabesindeki harflerin okunusuna benzer bu alfabenin
  • kitaplarda ve gazetelerde kullanılan harflerinin ve elyazısında kullanılan harflerden farlı olduğu alfabe
  • "m"nin üzerine nokta koyunca "ma" diye okumaya izin vermeyen alfabe..
    zira "o" seslisi için harfin üstüne, "u" seslisi için harfin yanına, "e" "i" "a" gibi sesliler için ise harfin altına noktalama işaretleri konur.
    "m"'nin üsten işaret koyarak "ma "yapmak arapçada vardır, ve lakin bu hecenin "ma" mı "me" mi olduğunu kestirmek için kelimeyi tanımak gerekir..
  • gerçekten de kitap harfleri ile elyazısı arasında dağlar kadar fark var; elime geçen bir notu çözeceğim diye canım çıktı yahu. neyse ki tüm harflerin her türlü şekli ve değişik kullanımlarını güzelce açıklayan bir site mevcutmuş: http://www.hebrew4christians.com/…et/aleph-bet.html
  • arap alfabesine nazaran öğrenmesi daha kolay oldu bende. belki de arap alfabesini bildiğimden ikisinin benzer tarafları öğrenmeyi kolaylaştırmış olabilir. matbu harfler için bu böyle tabi, el yazısını bilemiyorum.
  • ibrani alfabesinin üçüncü harfi gimel (camel) deve demektir ve onu temsil eden işaret konvansiyonelleşmiş bir deve resmidir.
hesabın var mı? giriş yap