• ev ve binalarin ic duzeni ile ilgilenen ve ic tasarimi yapan meslek dali
  • mekanlarin herseyi ile bir mekan olmasini saglayan meslek dali. ev ve binalarla sinirli kalmayabilir, acik alanlarda da hizmet verebilir. insana mekan hissini vermek denebilir. mimarlikdan farki olceginin daha kucuk olmasi..
  • olcek siralamasinda (buyukden kucuge) mimarlikdan sonra, endustri urunlari tasarimindan (ya da mobilya tasarimi) once gelen tasarim dali
  • mimarların aslında zaten yaptığı ve yapabileceği şeylerin daha alt meslek gruplarına indirilmesiyle şehir bölge planlama, peyzaj mimarlığı gibi ortaya çıkmış ıvır zıvır mesleklerden biri. bu tür meslek sahiplerinin kendilerini mimar kisvesi altında tanıtması da ayrı bir aymazlıktır. gerekirse kınanabilir.
  • tdk.nun en son yapmis oldugu calismada "icmimarlik" olarak yazilmasi karari alinmis, bugun itibariyle hacettepe universitesi guzel sanatlar fakultesinde duyurulmus meslek dalidir.
  • bir tasarım disiplini.
    kapitalist üretim ve tüketim mekanizmalarının evrilip yaygınlaşması sonucu, iç mekanın öncekine göre çok çok daha hızlı üretimi ve tüketimi durumuna yanıt olarak doğmuş olabileceğini düşündüğüm, bina-obje ölçeğinde çalışan bir disiplindir.
    yurtdışında oldugu gibi "interior design" seklinde adlandırılmasi çok daha doğru gelir, ama bir kere adına iç mimarlık denmiş, öyle süregelmiştir. cunku mimarlik, insan yapimi fiziksel cevreyi butuncul bir sekilde uretme ve inceleme isidir. tüm tasarım ölçekleri ilgi alanına girer, bu duruma uygun şekilde düzenlenmiştir eğitim programları: mühendislikteki statik, mukavemet, betonarme, çelik, ahşap stüktürler, ısı ve akustik hesapları görülür, şehir (hatta duruma göre bölge) ölçeği de çalışılır mimarlık bölümlerinde, alakalı stüdyolara ek olarak.
    öte yandan zamanın koşullarının ortaya çıkardığı, mimarlıkla yakın akraba tasarım disiplinini dışlamak da olmaz. türkiye'de fiziksel çevrenin üretimi zaten yeterince problemliyken, iki tarafın diyalog kurması ve iş birliği yapması daha makbuldür.
  • (bkz: icli mimar)
  • mimarların yeterli sanat eğitimi almadıklarından dolayı gerçek iç tasarımı yapacak kişilerdir.ayrıca bilindiğinin axine yurt dışındada inanılmaz iş imkanları vardır.tabiiki her bölümde olduğu gibi yeterli bi okulda okuduysanız ve kendinizi iyi yetiştirebildiyseniz.
  • smart bir iç mimarlık, proje, tasarım ve uygulama şirketidir. sıradışı, modern, akılcı ve realist tasarımlarla kalitesi ve güvencesini sizlere de yaşatmak ve bunu yaparken daima mükemmeli sunmak başlıca hedeflerindendir. günümüzün çağdaş tasarım ve uygulamalarından daha da ötesini sunmayı ilke edinen smart iç mimarlık, sizi hayalinizdeki mekanlara ulaştırmak için uzman ve tecrübeli kadrosu, deneyimi ve uygun ödeme koşulları ile çalışmalarını sürdürmektedir.
    *iç mekan tasarımı ve uygulamaları (konut,villa,ofis, iş merkezi, otel, restaurant, cafe, bar)
    *dış cephe tasarım ve uygulamaları
    *çevre tasarım ve uygulamaları
    *fuar standı tasarım ve uygulamaları
    *ürün tasarımı
    *maket yapımı
    *bilgisayar destekli 3 boyutlu modelleme
  • fırıncıdan iç mimar olur mu?

    geçtiğimiz hafta sonu bir antikacı dükkanında çok sevimli, görmüş geçirmiş bir beyle tanıştım. iç mimar olduğumu söyleyince bana ilginç bir eleştiri yaptı. dedi ki: "siz iç mimarlar nedense pek mesleğinize sahip çıkamıyorsunuz ve önüne gelenin iç mimarım diye piyasada iş yapmasına izin veriyorsunuz. oysa ki, gerçek bir profesyonelin elinden çıkmış bir ev, akşam geldiğimde beni en sıcak karşılayandır. sokak kapısını açtığımda bana çoğunlukla eşimden evvel hoşgeldin der..."

    bugüne kadar dekorasyon konusunda hiç duymadığım bir gözlemdi bu. gerçekten de evinize vardığınızda tüm sıkıntıları sokakta bırakabilmek çok önemli. bunu bıraktırabilmek de gerçekten her yiğidin harcı değildir. aynı bey devam etti: "kullanışlı odam, güzel bir banyo yorgunluğumu unutturur. sonrasında eşimi mutfakta lezzetli yemeklerin arasında bir bal çiçeği gibi görürüm. evdeki rahatımız evliliğimizdeki huzurun anahtarıdır evladım!... "

    öyleyse bu nazik beyin uyarılarını dinliyor ve şunu da eklemek istiyorum. nasıl ilk yardım kursunu bitirene doktor denilemezse, lütfen bir takım kurslarla da iç mimar olunamayacağını unutmayalım. aslında ülkemizde en komiği, hem odun ekmeği satıp, hem de itina ile "dekarasyon" yapanlar! eşim, artık hayli ilerlettiği türkçe’siyle, bu insanlara "hiç mimar" adını taktı, haksız da sayılmaz hani! uzun yıllar fransa ve isviçre'de iç mimarlık yaptım, inanın oralarda genelde mimarlara bile iç mimarlık yaptırmıyorlar. madem avrupa standartlarında yaşamak istiyoruz, o zaman yaşam standardımızı hazırlayan mesleklere daha saygı gösterelim. sağlıklı, konforlu, güzel bir çevre, yapı, mekan, yani bizlere bir bütün olarak yaşam biçimi sağlayabilmek için mühendisin, mimarın ve iç mimarın her zaman birbirine ihtiyacı var. ve her şey bitip, ailece güzel bir akşam yemeği için masa etrafına oturduğunuzda gelsin sıcacık, mis gibi ekmekler!

    meltem etchebery, http://www.sabah.com.tr/…p/yas119-20040612-101.html
hesabın var mı? giriş yap