• dandik bir sucuk markası için bakmadan önce 2 kez düşünülmesi gereken bölüm.
    içindekiler: karabaş, minnoş...
  • (bkz: bulduru)
  • yemek yazarı cemre narin ve aşçı begüm atakan'ın yapı kredi yayınlarından çıkan tarif ve fikir kitabı. belli malzemeleri ele alıp onlardan çeşitli tarifler verdikleri bu büyükçe kitabı karıştırması oldukça zevkli.
  • tez için kendi kendime yapmayı en sonunda başardığım liste.
    önce metin içinde her bir başlığı seçip, fareye sağ tıklayıp paragraf'a girip, anahat düzeyinden düzey seçiyoruz.
    mesela:
    i bölüm- düzey 1
    1.mmcvcnvncnv- düzey 2
    1.1 xjcjjxjvjjvjcjvjc- düzey 3
    1.2 kfkjkjdkkdkgkgkg- düzey 3
    2. jfvjjjdjjgjjgjjfg- düzey 2
    ii. bölüm- düzey 1 gibi...
    diğer metinler "gövde metni" seçili kalıyor.

    sonra sayfadaki üst menüden "başvurular" sekmesine gidiyoruz. içindekiler en solda yer alıyor. onu tıklayıp içindekiler tablosu ekle dediğiğimizde mucize ile karşılaşıyoruz.
    yaşasın.

    edit: bu entryi de belki ilerde unuturup, tekrar yapmam gerekir diye yazdım.
    (bkz: sözlüğü arşiv niyetine kullanmak)
    not: güncelleme yapmak için, sayfa nolarının yeri değiştiyse f9'a basınız.
  • (bkz: muhteviyat)
  • (bkz: içermez)
  • fihi ma fih içindekiler içindedir, içinde içindekiler vardır, ne varsa içindedir derken içindekiler anlamındaki fihristi akla getiren kalıp.

    bir kitabın başında, içinde ne yazacağının ayrıntılı dökümü gerekmez mi? kitap içeriğinin içindekilerde eksiksiz bulunması gerekmez mi? sonsuza uzayıp gitmeyi geçiyorum, her kitabın basılması en az iki tur yazılmasını gerektirmez mi? okurun ne okuyacağını bilmesi gerekir.

    (bkz: katalog)
    (bkz: dizin)
  • aldınız elinize ayranı inceliyorsunuz. içindekiler,

    1- yoğurt -ayran- kültürü
    2- su
    3- tuz

    su. temel gıda. peki marketten aldığınız içecekteki su nasıl elde edildi hiç düşündünüz mü?

    normalde aldığım her gıdanın içeriğine bakarım. hani bilmeden almışsam bile canımı sıkan bir içerik gördüğümde almam bir daha. kıvam artırıcı, glikoz içeren ürünleri almamaya çalışırım (midemi yakıyor). yine markette elime almış inceliyorum bir içeceği, "içindekiler : su" diye başlıyor. aldı beni bir merak. mühendiz olduğumdan kelli bu fabrikalar nerede ne üretiyor biliyorum. şimdi bu üretici, ağır metal sanayinin ortasında şişeleme yapıyor. artezyenle çektiği suyu -hani o ağır metallerin sindiği topraktan çekiyor bu suyu- arıtıp tozla karıştırıp şişeliyor.

    çok üst düzeyde(!) arıtmanın yapıldığı bu tesislerde tabi ki erikli su kullanılmıyor. ha, erikli de arıtma sudur. yani arıtma olmayan kaynak suyu yok gibi, ama en azından kaynağı belli. sanayinin ortasında değil.

    ağacın dibine döktüğünüzde ağacı kurutan içeceği içmeyin bence.

    kendi adıma dışarıda sadece açık ayran, su, sade soda, çay, şalgam, churchill, türk kahvesi içiyorum. gerçi geçen bir şalgam fabrikasını gösterdi televizyon, hijyenik standart gelmiş sözde. almanya'da olsa 10 kere kapanacak mikrop yuvası yer.

    ayran desen, içinde jelatin var. ey müslüman uyuma. jelatini araştır. almancılar neden jelatinsiz ayran içiyor öğren.

    kola içindeki karamelin kanserojen olmasından ve glikozlu olmasından dolayı tercih etmediğim bir içecek. ice tea türevleri de glikozlu.

    beklemiş filtre kahve, beklemiş çay gibi acılaşır ve midenizi bozar. bu sebepten öyle ünlü kahvecilerde fresh brew içecekler alın. "ay yeni demlemem lazım" derler falan. sallama çay veya türk kahvesi için daha iyi. türk kahvesi hep fresh brew'dir.

    yiyeceklerle ilgili, bir ürünün hem buzdolabında hem de rafta açıkta satılan versiyonları varsa, buzdolabındaki koruyucusuzdur. gidin onu alın (günlük süt gibi). zaten mc, king vb. kesinlikle almıyoruz değil mi? bu kadar şeker yükünü kaldıramaz bünyemiz.

    hindi füme yiyin. hindi füme iyidir.
  • kime hizmet etmek için yapıldığını anlayamadığım iki şeyden biri. diğeri için (bkz: prospektüs). şimdi burda yazanlar sıradan hiçbir tüketici için işe yaramaz. bunları böyle teknik isimlerle yazıp bide yanına anlayabileceğimiz bi kitapçık verseler bari. ne neymiş. hadi anlamıyorum. işim düştü içeriğinde çinko olan gıda ve ürünler bulmak istiyorum. onu da yapamam. burda çinko, yazar ne zinc yazar. garip garip şeyler yazar. nette arayarak bulamadım. bu işi çözmenin bir yolu varsa anlatın öğrenelim de yayalım millete madem bu kadar mühim bişey. hepimiz gıdacı değiliz. ilgili mercileri hangi tarihlerde okursa okusun özele bekliyorum. şimdiden teşekkürler.
  • ... ve şerbetçiotu.
hesabın var mı? giriş yap