• bira-patates ikilisi, akşam yatmadan önce biraz rahatlamak*, yemeğin yanında tadı ve yemeği tamamlaması* *, günün yorgunluğunu atmak için eve gitmeden önce bir yerde bir bardak bir şey içerek hem sosyalleşmek hem de kafa dağıtmak, sarhoş olup eğlenmek, kararında içildiği zaman kanseri, kalp krizini engellemesi vs. vs.

    neden çok kardeş. yeri gelir memleket kurtarırsın, yeri gelir sevgilinle başbaşa romantizm yaşarsın, yeri gelir tek başınasındır canın sıkılır, müzik açarsın bir kadeh bir şey koyarsın iki dakika kendinle başbaşa kalırsın.

    içki içmek sadece sarhoş olup amı götü dağıtmak değildir. içki içmek bir kültürdür. bizde nasıl rakı masası önemliyse başka kültürlerde de benzer şeyler görülebilir.

    sen ağzınla içmeyip bağımlı oluyorsan suçlu içki değil seni bağımlı yapan zayıf karakterindir.

    edit: başlık başa.
  • salaklıktır. (kendim için söylüyorum)
    benim yaptığım bariz keyifden hatta bir kere yemin etmiştim.

    (bkz: gereksiz)
    (bkz: cesaret)
  • sınav veya önemli bir event öncesi alkol içmek insanı rahatlatır. tabi içmenin de bir adabı var.
  • yüzleşemekten korkmaktır. acıları ertelemektir.

    türlü türlü kılıflar uydurduklarına aldırmayın. yanlarına kaderdaş toplamak için yapıyorlar. şarabı paylaşmak ile ekmeği paylaşmak arasındaki kalın çizgiyi göremeyenler, tabii ki de anlayamaz bunu.
  • (bkz: zevk)
  • kilometreyi sıfırlamaktır. adam gibi içtiğiniz sürece okadar keyifli bir mevzudur ki ömrünüze ömür katar sadece hedefinden şaşırtmayacaksınız. kontrol edilebilir bir güçtür düzgün hükmederseniz vezir , hıyarlık yapar içtiğiniz içkiye saygısızlık yaparsanız rezil olursunuz. keyifle içeceksiniz , herkesle içmeyeceksiniz en değer verdiklerinizle içiceksiniz ki pamuk gibi olun. herzaman motor yağı gibi bira içmeyeceksin mesela yada tekila , rastgele içmeyeceksin , önce bir sorucan kendine bugün kendimi nasıl hissediyorum diye. gevşemek mi istiyosun bir kadeh rom yada viski yada 3 4 kadeh ama saatlere yayarak , eskiyi mi yad ediceksin rakı , saaatlerce keyifli arkadaşlarla balık yanında , aklına mı esti sahil mi yapıcan iki bira buz gibi yanında fındık fıstık güzel bir sandalye , partiye mi gittin al martini iç iki üç tane hakkıyla keyifle içkiye eşlik et oda sana etsin. ama kız tavlıycam abi gitcem en clupta pahalı içki açtırıcam millete anlatıcam diyorsan siktir git ne bok yiyorsan ye sana bakan kızada sana da jargonuna da sokiyim ozaman nasıl başladım nasıl bitirdim ama öyle .. içki kötülüklerin anası değildir efendim ego kötülüklerin anasıdır fitilide kötü ellere geçtiğinde içkidir.

    edit : imla
  • körkütük sarhoş olup rezalet çıkarmak kepazeliktir.
    ama adam gibi içmek güzeldir, dostluğa mezedir.

    aklının toksinlerini atmaktır, iki satır muhabbettir, karşılıklı atılan kahkahadır.
    ya da dün akşamki real - bayern maçını tek başına, elinde buz gibi birayla izlemektir.
    ayrıca evet tatlıdır da.

    kendi mezhebinden gayrı kimseyi insan yerine koymayanların ekmek paylaşma dersi vermeye kalkması abes.
  • kendime sorduğumda bulduğum en samimi cevabın, "unutmak istenilen şeyleri" unutmak ve hayatın gerçekliğinden bir gece de olsa uzaklaşmak olduğu şey.

    gerçi ekonomik dertlerin, borç külfetinin de hayatın gerçekliği olduğu, bunların beraberinde stres getirdiği ve bunlardan uzaklaşmak için de bir para* ödendiği düşünülürse, baya bir ironikleşiyor.
hesabın var mı? giriş yap