• dropbox varken yalan olacak bir başka servis. herkes başlarda güzelmiş diye kullanır ama dropbox kullanan düzenini bozmaz. ayrıca android desteği ne seviyede olacak merak ediyorum.
  • türkiye ücretleri,

    5 gb: ücretsiz
    20gb: ayda 1.99 tl
    200 gb: ayda 7.99 tl
    500 gb: ayda 19.99 tl
    1 tb: ayda 39.99 tl

    olan servis. daha önce icloud alanı satın alanlara indirim miktarı geri ödeniyor.
  • öncelikle ilk duyduğunda benim gibi ooo dropbox, google drive gibi olacak süpermiş diyenler için kısaca bir bilgi vermek gerekirse çalışma sistemi rakiplerinden farklı.

    1- iphone / ipad için : ben macosx den dosya atayım telefonda gözüksün ya da iphone/ipad den klasöre dosya kopyalayım diğer cihazlarda sync etsin gibi bir durum söz konusu değil. icloud destekleyen programları kullandığınızda (apple’ın kendi pages, numbers, keynote gibi programları) dosyaları icloud a kaydet seçeneği çıkıyor, dolayısıyla bu şekilde kaydettiğiniz dosyalar diğer cihazlarınızda senkronize oluyor.
    2- herhangi bir web browser üzerinden (iphone’da olmuyor), icloud.com adresine gidip ordan kayıtlı dosyalara ulaşabilir, yeni klasör yaratabilir, upload/download edebilirsiniz.
    3- macox yosemite için ise finder’ın içinde icloud drive diye bir sekme açılıyor ordan tüm dosyalara direk erişim sağlayabiliyorsunuz,yukarıda 2. maddede anlatılanları yapabiliyorsunuz.
    4- windows için ise icloud drive adlı program yüklenerek, 2. ve 3. maddedeki işlemler yapılabiliyor.

    sonuç olarak benim beklentilerimi karşılamadı. apple’dan daha iyi bir entegrasyon beklerdim. belki ilerde geliştirirler ancak şu an için yetersiz.
  • henüz dropboxin yerini doldurmayacak nesne.
  • eski icloud'la arasında ne gibi bir fark olduğunu anlamakta güçlük çektiğim sistem. zaten icloud aracılığı ile pages vs yazılımları kullanarak oluşturduğumuz dökümanları senkronize biçimde bütün cihazlarımızda kullanabiliyorduk.

    şimdi bunda fotoğraf, word (docx) vs'de yedeklenebileceği söyleniyor da bu kez mac'den bunları yükseleseniz bile ios'dan bunları açma şansı bildiğim kadarıyla yok..

    ne anladım o zaman ben bu işten?
  • apple'ın her bilişim sıçramasına öküzün trene baktığı gibi bakma alışkanlığının bir sonucu olarak herkeslerden sonra verebildiği hizmet.
    icloud dediler sadece iphone'da ne varsa yedekliyordu. şimdi bu nane ile dropbox, google drive hatta ve hatta microsoft'un onedrive'ının yıllardır verdiği hizmeti kopyaladılar sonunda.
    apple'ın dahileri clould drive mantığını sökmelerinin yanı sıra yavaş yavaş her idevice kullananın bir mac sahibi olmayabileceğini de idrak ediyorlar.

    tespit edilen son terbiyesizlik ise 5 gb tutarındaki yeri ücretsiz vermesidir.
    kurnaz!!! 800 usd gömdün zaten makineden. ayrıca, sattığın makine az biraz posta, müzik, film, resim, heykel derken 10-15 gb yer harcıyor. bulutta versene 15 gb ücretsiz!!
  • ios 9'da gelen icloud drive uygulaması ile dropbox veya google drive gibi tüm dosyalarınıza telefon üzerinden erişilebileceğiniz servis.

    http://thenextweb.com/…es-icloud-drive-its-own-app/
  • 20 gb alanımı otomatik olarak 50 gb'a yükseltmiş ve aylık 2,99 tl yapmış sistem.
    20 gb iken 2 tl idi sanırım.

    yeni haliyle enpara.com ile bana aylık 1,5 tl tabi*
  • yeni gelen masaüstü ve belgeler senkronizasyonu ile iş görmeye başlayacak sistem. dosya atmak da mümkün tabi istenildiği takdirde.

    tek sorun iphone'dan fotoğraf yüklediğinizde illa bir versiyonu tutacak telefonda. en iyi depolama seçeneği mi ne diyor.
  • en yavaş bulut şeyi.
hesabın var mı? giriş yap