• 1.
    2.
    3.
    4.
    5.

    gördüğünüz gibi bu beş tanesidir.
    bir insanın ölümünü gerektirecek suçun ne olduğu sorusu sorulduğunda, ortak bir değer yargısıyla ortaya mantıklı bir cevap çıkamıyorsa, idam tekrar düşünülmelidir.

    büdüt: öldürme üzerine kısa bir film'i* bitirdim az önce. finalde işlediği bir cinayet sonrası devlet tarafından idam edilen bir genç var. kieslowski, birey için iğrenç, korkunç, kötü, ahlak dışı olan bir davranışın, devlet eliyle yapılınca nasıl da normalleştiği mesajını veriyor. bence de gayet haklı bir eleştiri. duygusal davrananların anlamakta güçlük çekecekleri türden.
  • (bkz: cinsel istismar)

    çünkü, buna maruz bıraktığınız insan geriye kalan hayatında yaşayan bir ölü olacak.
  • çocuklara uzanan eller diyeceğim ölüm onlar için kurtuluş
  • ne kadar uğraşırsak uğraşalım ortak bir yargıya varamayacağımız listedir.
    hatta bu liste, yargıya varabilecek gücü elde eden kişiler için çok büyük bir silah haline gelecektir.
    nasıl bir toplumda yaşadığımızı az çok biliyoruz, mesleğini kötüye kullanan insanlar çıkmaması da imkansıza yakın. ve bir insanı suçlamak gerçekten o kadar da zor şey değil.

    örnek vermeme gerek yok aslında, biliyoruz kaç kişi üstüne atılan suçlardan dolayı hapis yattı; başına gelmeyen kalmadı.
    tecavüzle suçlanan kaç kişi suçlayan kişinin akrabaları tarafından öldürüldü ve masum olduğu çıktı sonradan ortaya. eğer bulabilirsem atacağım yakın zamanda ortaya çıkmış bir suçlamanın ve sonradan masumluğu kanıtlanmış bir cinayet kurbanının haberini.
    aynı haberin başlığının altında da bir sürü küfürler edilmişti, iyi olmuş denmişti. ne oldu sonra? masumiyeti kanıtlandı ve boşa giden bir can daha.

    bu yüzden bu listeyi herkes kendi kafasındaki doğrulara göre dolduracağından, herkesin doğruları farklı olduğundan ve ortak bir yargıya varılabilse bile ne kadar doğru olduğu tartışılabileceğinden; böyle bir liste yapmamak en doğrusudur.

    edit: haberin linkini buldum, http://www.posta.com.tr/…rtaya-cikti-haberi-1392369
  • yoktur
  • (bkz: cehape'nin bir oyu daha azaldı)
    bu ifadeyi kullanan orosbu zihniyetlilere...
  • ben de o suçu işleyenlerin kafasına vura vura öldürmek istiyorum. özellikle çocuklar ile ilgili olan suçlarda.

    ama haksız yere idam edilecek 1 suçsuz insan için bile getirilmemesi gereken şey bence. kandırılmaya elverişli bu topluma idam getirilmesi olabilecek en kötü şeylerden biri. suçun kanıtlanması diye bir şey olsa , ergenekon'da balyoz'da yok yere hapse atılan paşaların da suçu kanıtlanmıştı. neyse hala izlemeyenleriniz varsa ;

    (bkz: the life of david gale)
  • hiçbir suç bir canı almaya değer değildir
  • idam savunulabilecek birsey degil malesef. cocuk istismari da buna dahil. pedofilleri kisirlastirirsin direk..

    ama ulkedeki duruma bakinca ciddi ciddi gerekli oldugunu goruyorum.. dindar kesimden de, aydin cagdas kesimden de, kendisi gibi dusunmeyen herkesin yanlis oldugunu dusunen buyuk bir kitle var. (dindar kesimde bu oran daha fazla, ama onlarin cogu dindar degil, dinci.)

    ulkeyi kurtarmak adina, karsilikli olarak, sen akp lisin boksun, dindarsin susun busun diyenden tut da, chp lisin ateistsin, ataturku seviyorsan islam dusmanisin diyen herkesi, sosyal medyadan vs takip edip idam etsinler bence..

    farkliliklara tahammul edebilen kalanlarla bi sekilde yolumuzu buluruz bence.. uzun da kicina kina yakar, kimi birbirine dusurucem ulan ben diye..
hesabın var mı? giriş yap