• tahakkuk eden ya da vadesi gelen kredinin, tahakkuk ya da vadeden itibaren 30 gun icinde odenmemesi halinde donusecegi statu ve bu tur kredilerin izlendigi hesap.*

    takip hesaplari sureci hakkinda daha detayli bilgi icin: (bkz: watch account)
  • kredi borclulari ve kredi kuruluslarinin basrollerini paylastiklari son derece sikinti verici bir bruce wills filmi. idari takip 2 , idari takip 3 diye devam filmleri de cekilmis ama muhataplari tarafindan ilki kadar sok edici bulunmamistir. cekilenlere allah sabir versin diyoruz. ayrica bazi sinemalarimizda kanuni takip adiyla gosterilmektedir.
  • bazı sinemalarımızda kanuni takip adıyla gösterilmemektedir. kanuni takip, serinin devam filmidir. (bkz: kanuni takip/@elseif)
  • hiç bir bankanın kredisini, kredi kartını kullanmamış, hiç bir bankaya borcum olmamış olsa bile içinde bulunduğum durum. nedir, nasıldır, hangi bankadır bulamıyorum. merkez bankasından borcu yoktur yazısı dahi aldım gidip.

    sanıyorum paralel evrende başım belada lakin, beni takibe almışlar.

    (bkz: la havle)
  • iş bankası tarafından götüme takılmış kazıktır.

    kredi kartının borcu olduğunu haber vermeden, bildirmeden idari takibe alıp, sonra bana hiç haber vermeyip, şans eseri kartın borcu olduğunu öğrendiğimde ödeme yapıp, idari takibi kapattırdım.

    fakat şimdi, kredi dahi kullandırtmıyor sağolsunlar bu kazık yüzünden. idari takibi sicilime 1.07.2014'de kapandı diye işaretlemişler sağolsunlar. fakat idari takip olduğu için kredi dahi çekemiyorum.

    varsa yapabileceklerime dair bilgisi olan bankacı arkadaşlar, yardımlarını beklerim.
  • yakın izlemenin ne olduğunu az çok biliyoruz ancak fuat avninin iddiaları ile bank asya nasıl batırılacak onu anlamadım. bilen varsa mesaj kutumu yeşillendirebilir. bir nevi beyin jimnastiği amacıyla soruyorum.

    tanım: fuat avninin son bombasında geçen terim...

    --- spoiler ---

    fuat avni'nin twitter hesabından yaptığı açıklamalar:

    1. babacan ve bürokratları bu akşam geç vakitlere kadar süren çok kritik bir toplantı yaptılar. toplantı, herkesten sır gibi saklandı.

    2. toplantı kararları ve toplantının gizli notları tiran'a ulaştırılmak üzere benim de içlerinde olduğum danışman ekibine geldi. inceledik.

    3. toplantı kararları, ekonomiyi kaosa sürükleyecek cinsten. saatlerdir deşifre konusunda gelgit yaşıyorum çünkü bunu çok az danışman biliyor.

    4. kararları inceledim yakın zamanda tiran'a ekip olarak sunacağız. belki de deşifre olacağım ama ülke menfaatleri her şeyden önce geliyor.

    5. toplantı notlarına göre bankacılıkta kaos oluşturacak bir kararın günler önce alındığı ortaya çıktı. okurken gözlerime inanamadım.

    6. 'bankasya'ya el koyalım' diye bankasya'dan kötü durumda olan 10 bankaya, 'yakın izleme' kararı alınmış. babacan, ekonomiye ihanet etmiş.

    7. izlemeye alınan ve hakkında alarm verilen bankalar arasında bir kamu bankası, uluslararası bir banka ve önemli bir holdingin bankası da var.

    8. sadece yatırım bankaları değil katılım bankaları da var listede. isimlerini ekonomide oluşacak muhtemel kaostan ötürü yazmıyorum.

    9. toplantıdaki bilgi notuna göre uluslararası derecelendirme şirketlerinin türkiye'yi değerlendirme de geç kalmaları bu 'yakın izleme'den.

    10. uluslararası derecelendirme şirketlerine bile verilen bu bilginin vatandaşlardan saklanması ve herkesin uyutulması tam anlamıyla skandal.

    11. babacan,türkiye ekonomisini sırtlayan 50 bankanın 10'una 'yakın izleme' kararı aldırarak kendi oluşturduğu ekonomik düzeni yıkacak.

    12. bddk, mafyavari bir tarzda, bankalara uygulayacakları yol haritasını vermiş. bankaların bu tedbirleri alarak kurtulması olanaksız.

    13. kurt kuzuyu yemeğe niyetlenmiş, bahane arıyor. bankacılık düzenini alt üst edecek bu deşifreyi yapmasaydım vicdanım rahat etmezdi.

    14. 'yakın izlemeyi' bankacılık kanunun 68 ila 71. maddelerine dayandırmışlar. bu maddelere göre 10 banka maddi sıkıntı çekiyor zor durumda.

    15. babacan ve bddk üst düzey yöneticileri resmen ateşle oynamış, oynuyor. artık olası bütün krizlerin baş aktörleri olacaklar.
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap