• babamın zoruyla sınavına gireceğim meslektir. hayır bilseydim türkiye çapında sadece 50 kişinin alınacağını başvurmazdım bile. 21 kasım'da ankara'da yapılacak olan sınava girmem bile saçma ama git bi şansını dene diyen babamı kıramıyorum, sanki çekilişe katılıyormuşum gibi hissediyorum. neyse ki ankara alışveriş merkezleri açısından cennet sayılan bi kent. gitmişken üç beş bişey alırım diye avutuyorum kendimi.
  • 21 kasim 2010 idari yargi hakim adaylığı sınavı ile bunlardan biri olabiliyorsunuz.idari yargı hakimi olmak için hukuk veya iibf mezunu olmanız gerekiyor.sınavı ösym düzenliyor ve sınav sonucu alınacak hakim adaylarının 1,5 veya 2 katı kadarı mülakata çağırılıyor.iibf mezunlarına %20'lik kota konduğu için iibf mezunlarının girmesi hayli zor.örneğin bu ay yapılacak sınavda 100 kişinin mülakata çağırılması gerekiyor.iibf mezunu bir arkadaşın en azından mülakata çağırılması için ilk 100'e girmesi ve bu ilk 100'de de 20'den fazla iibf mezunu olmaması gerekiyor.kısacası, iibf mezunuysanız, hayat çok zor.
  • hukuk fakultesi mezunu olmayanlarin icra etmesini desteklemedigim meslek. abuk subuk kararlar cikiyor sonra biz ugrasiyoruz.
  • sözlük yazarlarının anasının, babasının, çoluğu, çocuğu için istediği meslek. beni de sağolsun hukuk fakültesi mezunu bir arkadaş gaza getiriyor. iibf mezunu olacağım, yok öyle, yok böyle öve öve bitiremiyor, gerçekten de cazip gelmiyor değil hani bana.

    kendisinin babası hakim. geçenlerde anlattı. babası köyde, yeri geldiğinde 3 kuruş paraya muhtaç olan aileye sahipmiş. kimsenin kendilerini görmediğini, yardım etmediğini falan anlattı. ama şimdi hakim olunca** kendisini hor gören adamlar, götünü yalayacak kıvama gelmişler. diyorum da, parasını pulunu geçtim, o saygınlığı, başka hiçbir meslekte bulamazsınız. kendi makamında, cumhurbaşkanına bile ceketin düğmelerini ilikletebileceğiniz, onun karşısında eğilip bükülmek zorunda kalmayacağınız derecede bir saygınlık... rüya gibi lan.

    bakalım, arkadaş bana yardımcı olacak ama benim gibi bir adam için harbiden rüya la bu.*

    edit: ve bu ülkede hakimin, savcının da saygınlığı kalmadı artık. bu yönden, 5 yılda ne kadar da hızlı değişti güzel ülkem.
  • maliye bölümünden de alır.
  • özlük hakları:
    2013 yılının ikinci altı aylık döneminde göreve başlayacak bekar ve çocuksuz idari yargı hakim adayı, ek ödemesiyle birlikte, aylık net 3000 tl ücret alabilecektir.
    şeklinde düzenlenmiştir.

    kaynak: `:memurunyeri.com/meslek-rehberi/4979-idari-yargi-hakim-adayligi-ve-maaslari.html`

    edit: yok mu hiç idari hakim aramızda? yeşillendirebilir mi varsa?
  • 1-2 yıl sonra edineceğim sıfat.

    (bkz: tarihe not düşmek)
  • hukuk fakültesi mezunu olmasanız dahi edinebileceğiniz ünvan.

    desteklemiyoruz. hukuk okumayan hukukla uğraşmasın. herkes kendi işini yapsın. hukuk zaten ölmüş ağlayanı yok.
  • hukuk okumuşların ne halde olduğunu bildiğimiz için, lise mezunu bile yapabilir bu mesleği.

    hukuk okumuşlarda var bu snobluk ama. 4 yıllık okul mezunusun işte fazlası değil. işletme mezunundan tek farkın müfredat.

    e idari yargıda ihtiyacın olan tüm müfredat, tüm nosyon başka fakültelerde de verilebiliyor.

    sen hukuk fakültesi mezunusun diye dünyanın en büyük hukukçusu olmuyorsun.

    artı, hukuk dediğimiz şey atom fiziği de değil. öğrenirsin sıkıntı olmaz.
hesabın var mı? giriş yap