• sanıyorum silahları mustafa armağan geliştirmiş.
  • yarın protokol ziyaretleriyle başlangıcı verilecek olan, savunma sanayi boy gösterme platformu.

    savunma sanayinde çalışan personel dahi form doldurup güvenlik aşamasını geçerek davetiye kodu aldı.

    özellikle taktik tekerlekli zırhlı araçlarda mükemmel bir kapışma söz konusu. birbirini tetikleyen bir rekabet var son yıllarda sektörde. devletimizin bu rekabetin fitilini taraf olmadan ateşlemesi milletimizin selameti için önemlidir. darısı paletli zırhlı araçların ve hava araçlarının başına diyelim.

    milli savunma sanayinin gelişmesi demek, her şeyin gelişmesi demektir dostlar. önce çok kızdığınız 'sadece montaj' yapılır, daha sonra devlet bir ihale açar, kısmetse motorundan elektronik donanıma kadar hepsi yapılır. memlekette güzel şeyler de oluyor emin olun. tek eksiğimiz patronların devleti bu konuda tetiklememesi, korkak davranmasıdır.

    "hadi yapalım" diyecek babayiğitler lazım. mühendisler elinde kalem kağıt deli fişek gibi bekliyor emin olun. sabredilmediği sürece "yapamadılar" diye bir şey yok.
  • geçen idefe göre çok bir fazlası olmayan fuar. mesela tai nerdeyse 3 ideftir aynı standı açıyor. kimse de demiyor ki bu anka sadece fuarda göstermek için mi yapıldı?

    istanbulda olması da son derece saçma olmaya başladı. sektörün birkaç firması hariç hepsi ankaradayken neden bir haftalığına ankarayı istanbula taşıtıyorsunuz ki? doğrusu bu fuarın ankarada bir havalanında olmasıdır. düşünsenize bir yanda stand, diğer yanda bizim uçaklar uçuyor, tanklar vb. dünyada bu iş böyle zaten*
  • fuara gelecek yabancı teknoloji firmalarına kolaylık olsun diye istanbulda yapıyorlar ama yerli üreticiler ve müşteriler ankarada. kendi kendinize çalıp oynamak diye tanımlıyorum. bok var herşeyi istanbulda yapıyorsunuz.
  • bu yıl ziyaretçilerin davetiye ile girişi kaldırılmış, fuara gelmek isteyenler
    http://forms.tuyap.com.tr/davetiye/idef.php
    linkine girerek talep edilen bilgileri dolduruyorlar, güvenlik aşamasını geçenlere bir e-posta geliyor ve giriş kartını fuara gelişte alıyorlar.
  • kısmetse yarın katılacağım, türkiye cumhuriyeti tarihinin tartışmasız en büyük mühendislik şovu.
    sektörün içinde biri olarak öyle güzel şeyler duyuyoruz ki "vay be, bunu da mı yapmışız?" diyorum. kendi şirketimin araçlarından bile ilk defa fuarda göreceğim araçlar var. projeler öyle gizli yürütülüyor ki insanımızın "biz hiç bir şey yapmıyoruz" kızgınlığına hak vermemek elde değil.
    güzel şeyler de oluyor diyoruz ya, gerçekten oluyor dostlar. savunma sanayinde ilerlemek demek her alanda ilerlemek demektir.
    gidin, lütfen gidin görün ve türk mühendislerinin neler yapabileceğine şahit olun. ilk taşı attık dostlar, ilerleme çok daha hızlı olacak kısmetse. sabır, zaman, destek lazım.

    güçlüyüz, cesuruz ama her manada hazır olmamıza biraz daha var. o vakit masaya yumruğumuzu vuracağız.
  • organizasyonun rezalet olduğu fuar.

    12.30 da geldiğim fuar alanına saat 13.45 itibariyle girebilmiş değilim. zaman saman atıştıran yağmur altında upuzun bir sıra mevcut. en iyi ihtimalle içeri girişim 14.30.

    sıranın sebebi sadece bir noktada yapılan gbt uygulaması.

    not: fuardan birkaç gün önce online form olayını kapattılar.
  • aselsan, roketsan ve tai'nin 10-12 ve 14. salonlarda tüm envanteri döktüğü savunma sanayi fuarıdır. ayrıca tekerlekli araçlarda da fnss, otokar ve bmc firmaları da 6. ve 7. salonlarda göğsümüzü kabartmıştır.
  • hafta sonu olmaması ve işim nedeniyle katılamadığım fuar.

    milli savunma bakanının açıklamasını izlemiştim. hangi ürünlerin sergilendiğinde dair videoları da görme fırsatı buldum. ama en önemlisi, bunları yerinde görebilmekti. keşke ziyaret günlerine cumartesi ve pazar günlerini de dahil etselerdi. gerçekten bu alanda umut verici gelişmeler yaşanıyor. özellikle de araçlardaki en kritik parçalardan birisi olan motorların yerli olarak üretilmesi konusundaki çabalar takdir edilesidir.

    bu arada atatürkçü olanları dışlamaya çalışanlar olmuş. hatırlatmak isterim ki üretilen savunma ürünlerinin hemen hepsinde kemal atatürk imzası bulunuyor. türkiye'nin ilk uçak fabrikası bizzat atatürk'ün emriyle 1926'da kuruluyor. 1950'de sanırım adnan menderes döneminde kapatılıyor. fazla söze gerek yok. o ihanetler gerçekleşmeseydi şu anda belki de dünyadaki sayılı uçak üreticileri arasında olurduk.

    özet bir bilgi için buraya göz atmakta fayda var.
hesabın var mı? giriş yap