• i.idi amin dada; 300000 kisiyi katletmis (kimilerini yemis), özellikle hindulari uganda'dan surmus , mossad destegiyle darbe yaptigi ve sonrasinda israil ve ingiltere tarafindan destenlendigi ileri sürülen yamyam diktatör. en cok isim yapmis kafatascilardan bir tanesi (bkz: mississippi masala)

    ii.haluk kirci denen kisinin mahlasi.
  • uganda baskani olmadan once boksordu.
  • o kadar et yemeye yüksek tansiyondan muzdarip olması süpriz olmayan bir kişi..
  • bu zalim diktatörün batılılar tarafından en affedilmez özelliği beyaz iş adamlarını ve ingilizleri köle olarak kullanmasıydı. lakin bazı fotoğraflarını görünce gizlice takdir etmiştim. beyazları köle gibi kullanıyor, onları esir alıyordu. hele bir fotoğrafta görmüştüm. iki kravatlı ingiliz iş adamı ellerinde yelpaze ile idi amin'i serinletiyordu. sanki ben serinledim. "etme bulma dünyası", "dinsizin hakkından imansız gelir", "çivi çiviyi söker", "faşizminden faşizme mektup"...
    ne derseniz deyin. ingilizler/avrupalılar yüzyıllarca kara kıtayı yağmaladılar. siyahî insanları sattılar, çalıştırdılar. zengin avrupa medeniyeti idi amin'in yeğenleri, komşuları ve kardeşlerinin kanıyla kuruldu. eh intikam da böyle bir şey işte. maalesef. bu kanlı diktatörün yaptığı avrupaya ders olsun. londra metrosunu hintli kölelere boğaz tokluğuna yaptıran ülkenin işadamı da böyle yelpaze sallar.
  • kamu sektöründe veya özel sektörde rahatlıkla öcü olarak istihdam edilebilecek tıynette ve mizaçta bir insan.
    bir de "iiidi amiiiin" diye uzata uzata okunursa daha bir tadına varılır.
  • kıbrıs barış harekatı sırasında harekat planlarımızı komşu ülkeleri işgal etmek için isteyen, boksa ve ii. elizabeth'e özel bir düşkünlüğü olan diktatör karikatürü.
  • beyaz iş adamlarını köle olarak kullandığı bir resim aşağıdaki adresten görülebilir:
    http://www.wehaitians.com/…ler of unganda dies.html
  • ingiliz sömürgecilerin, acımasızlığı ve kendilerine yakınlığı nedeni ile (okuma yazma bile bilmediği halde) ilk ugandalı subay yaptıkları kişi. kendisi anlaşılmaz bir şekilde yükselmiş, zamanla askeri bir diktatörlük kurmuştur. yüzbinlerce insanın ölümünden sorumlu olan idi amin ingiltere, israil, daha sonraları da libya ve suudi arabistan tarafından desteklenmiştir.
    ilk zamanlarda batılı basın tarafından "afrika'nın sevimli diktatörü" olarak lanse edilen idi amin'in zamanla kana susamış bir zorba olduğu ortaya çıkmış, filistinli teröristlere destek vermesi ve asyalıların uganda'dan kovulması uluslararası tepkiye neden olmuştur.
    bütün tepkilere rağmen, diktatörlüğün sonunu hazırlamak batılı ülkelere değil, komşu ülke tanzanya'ya düşmüştür. iki ülke arasındaki savaşın sonunda idi amin ülkeden kaçmış, arap dünyasına yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine kucak açan suudi arabistan'a sığınmıştır.
  • bu amcanın iktidarı sırasında bakanlarından birini yediğine inanılır.
    zira kendisi de hayattayken bu söylentiyi asla yalanlamamıştır. bir devlet başkanına yakışmıyor tabii. misal bizim buralarda olmaz öyle şey. bir kere bizimkiler incecik afrikalı değil ki. şişmanlar. bir oturuşta dış işleri bakanını yiyen adamı takdir ederim aslında.
  • pink floydun pulse konserinde brain damage şarkısı icra edilirken bir an üstteki perde de görünür.

    the lunatic is in my head.
    the lunatic is in my head
    you raise the blade, you make the change
    you re-arrange me 'til i'm sane.
    you lock the door
    and throw away the key
    there's someone in my head but it's not me.
    and if the cloud bursts, thunder in your ear
    you shout and no one seems to hear.
    and if the band you're in starts playing different tunes
    i'll see you on the dark side of the moon.
    "i can't think of anything to say except...
    i think it's marvelous! hahaha!"

    bir de bunun türkiyede mülkiyede okumuş versiyonu vardır. sayı olarak idi amininkini tutturamamıştır. üstelik hareketim marksist-leninist halk hareketi diye ayak yapar. bu ülkenin son 20 yılını yemiştir. sevgili dinleyiciler bu ünlümüzü tanıdınız mı?
hesabın var mı? giriş yap