*

  • ielts united kingdom visas and ımmigration anlamını taşıyan ıelts ukvı bundan böyle ingiltere'ye eğitim ve yerleşim için başvuracak adayların girmesi gerekecek sınav çeşidir. adamlar her şeyde kıl olduğu gibi ielts işini de kendi kafalarına göre düzenlemişler. fiyatını da yaklaşık iki katına (2015 senesi için 870 lira) çıkararak yıldırma politikaları uyguluyorlar ancak biz yemeyiz.

    edit: imla
  • standart ielts sınavının aksine sonuçlarının kurallar gereği internet üzerinden açıklanmadığı sınavdır. sonuçlarını heyecanla beklerken mail atmışlar bilgilendirme için. kara kara dert! bekleyeceğiz birkaç gün daha. ben bu ingilizler kadar tok satıcı görmedim arkadaş.
  • hep yılmadan normaline giriyodum dediler ki uk soslusu çıkmış bi de bunu dene. yılmadım ona da girdim.

    sonucum özellikle writing ve speaking bölümlerinde olmak üzere totalde daha iyi geldi. çünkü yılmayıp öncesinde 3 ay irlanda'da yaşadım.

    sınavın formatı, zorluğu, her şeyi aynı sadece sözüm ona güvenliği arttırmışlar ve para sıçan benim gibiler için en önemsiz kısmı gaymesini alt tarafı iki katına çıkarmışlar.

    (bkz: yetmez ama evet)
  • 06.04.2015 tarihinden itibaren ingiltere’de eğitim için alınması gereken tier 4 vize türünde yapılan değişiklik neticesinde okulların talep ettiği sınav türü.

    esas itibariyle ielts akademik veya general modülünden hiçbir farkı yoktur, sorulan sorular vs herşey aynı. yalnız güvenlik bağlamında fotoğraf çekimi, sınav salonunun kamera ile kaydedilmesi gibi değişiklikler içerir.

    en büyük fark ise işbu entrynin girildiği tarih itibariyle sınav ücretinin 870,00- tl olması. ekonomik açmazlar yaşayan britanyanın kurnazlıklarından biri diye düşünüyorum, göçmenlik politikası bahane..
  • 5 nisan 2015 tarihinden önce alınmış eski ielts sonuçlarının 5 kasım 2015 tarihine kadar geçerli olacağı belirtilen yeni ielts sınavı.
  • 6 nisan 2015 tarihindeki değişiklikler sonucu 23 nisan 2015'ten sonraki bir tarihte girilen klasik ielts sınavları ingiltere vizesi için geçerli olmayacak. 23 nisan'dan önce yeterli puanı alan kişilerse 5 kasım 2015'e kadar geçerli puanlarıyla ingiltere'ye vize başvurusunda bulunabilecek. daha fazla detay için resmi sayfayı ziyaret etmekte fayda var.
  • tier 4 başvuruları için;

    gidilecek okul higher education institutions listesinde ise okulun belirlediği dil sınavından alınan puan yeterli olurken - ki pek çoğu standart ıelts'i kabul ediyor- bu listede olmayan okullara gidilecekse girilmesi gereken sınavdır.

    heı list için bkz. higher education institutions
  • ekim ayı itibariyle ücreti 1095 tl olmuş sınavdır.
  • ingiltere'deki bazı okulların düz ieltsi kabul etmeyip direkt daha güvenli olduğunu düşündükleri için tam iki katı ücrete tekabul eden sınavı.
  • tier 2 general tipi çalışma vizesi için de geçerli olan sınav tipidir.

    academic ve general olarak ikiye ayrılsa da vize için her ikisi de kabul edilmektedir.

    bildiğiniz ielts'ten farkı her aşamaya girerken fotoğrafınızı çekmeleri, parmak izi almaları ve sınavların kayıt edilmesidir. bir de fiyatıdır. 1903tl gibi bir fiyatı vardır ve british council ve de idp yapar(mış).

    ıelts ingilizce sınavıdır evet, ama her bölümün tekniğinin çalışılması gereklidir. bir çok kişi tekniği bilmediğinden alabileceğinden düşük alacaktır. teknik dediğime bakmayın bir haftada bu tekniği kazanabilirsiniz. bunun için kuşkusuz en iyi kaynak road to ielts'tir. sınava kayolduğunuzda last minute modülü ücretsiz olarak verilir ama merak ediyorsanız bu linkten de ilgili içeriğin önemli kısmına erişebilirsiniz. http://www.roadtoielts.com/freeversion/ burada özellikle videoların izlenmesi ve birer deneme yapılması, hiç bilmeden sınava girilmesine göre ciddi avantaj sağlayacaktır.
hesabın var mı? giriş yap