• (bkz: anlatmak)
  • (bkz: izah etmek)
  • söylemek, belirtmek, anlatımlamak, göstermek.
  • ifade etmek, ifade etme islemini gerceklestiren icin ekstradan bir sey yapmasina gerek olmayan fekat ifade edilme islemine muhattap olan taraf icin sirat koprusu uzerinde sekerken halen daha soylen(e)memis cumlelerinin varligi ile icinin bir turlu istenen huzura erememesi durumudur..

    aha tam bu nedenden dolayi da ifade etmek tumcesi aslinda recursive bir hal alarak ifade edememek tumcesi ile anlam paylasir ve benzeri bir ifade gerektiren soru yada yanit vermeniz gereken bir durumla karsilastiginizda pacalarinizdan akittiginiz salakliginiz ile kalirsiniz .. aslinda salakliktan ziyade -hos bir tabir olmadi kabul ediyorum- fanatizim derecesinde tutkulu oldugunuz bir seye karsi hissettiklerinizin karsiligini yeryuzunde varolan kelimelerle/alfabelerle bulamamaniza tekabul eder.. evet.. -bu sanki daha iyi oldu-

    zaten bu isi kelimelerle icra edenlere dunya da sair, ingilterede william blake, fransada ressam, turkiyede sezen aksu, marsta muzisyen, lubnanda da deli dendigini hepimiz biliyoruz.. hadi o adamlar sansli ordan yirtti.. peki ya o kategoriye asla sokamayacagimiz ama son derece kalabalik olan geride kalanlari nereye alalim? hayatini o kadar yogun hissedip fakat hicbiryere koyamayan/konduramayan adamlari.. ve sirf bu ifade edememe cemberinde kismisliktan dolayi mimikleri bile disaridan gorene 'var bi sakatlik bunda' dedirten insanlar ne yapsin.. iste ben buna uzuluyorum en cok.. hadi ben de sansliyim ki seviyorum*.. seviliyorum*.. hadi boyle de eledik o kalabaligin cogunu.. peki ya ona bile ulasamayacaklar ne yapsin.. iclerinin eridigi ile bir omur gecirmek zorunda olanlar icin ifade ediyorum.. olm cok ozelsiniz.. hepiniz ayri ayri sevilin emi..
  • tarzı her canlıya göre değişir.
  • soyut halde olan düşünceleri, diğer insanların da anlayabilmesi için somut hale getirmektir. yüzle, vücutla, sesle, yazılarla ya da klavyeyle yapılabilir. yapılması gerekendir, çünkü ifade edilmeyen duygu ya da düşünceler içimizde hapsolurlar ve her geçen gün büyüyerek bizi rahatsız etmeye başlarlar. aç kapıyı, sal gitsin.
  • sevgiyi de sevmemeyi de ifade etmek bir kendini aşma çabası gerektiriyor, oysa yine her ikisi aralıklardan hep hep sızıyor.

    "hayır, hayır, sözcüklerin tümü içimden çıkmadan bir an bile uyuyamam." tezer özlü - yaşamın ucuna yolculuk

    (bkz: ifade/@ibisile)
    (bkz: söz söylemek), dillendirmek, anlatmak
    (bkz: ruh/@ibisile)
  • hissettiğini aktarma kanısından öte hissettirileni aktarma durumudur bazı bazı. eylemi gerçekleştiren değil de eylemi tetikleten, ifadenin keskinliğini ve sertliğini sırtlar.*
  • sözlük yazarlığı sayesinde yapılan şeydir. twitter gibi mecralar bazen yetersiz kalıyor bu iş için.
  • (bkz: #109885769)
hesabın var mı? giriş yap