• ks. istanbul fotograf ve sinema amatorleri dernegi.
    http://www.ifsak.org.tr/
  • aylık programında sinema günleri de düzenleyen ve bu ayı stanley kubrick fimlerine ayıran mekan. amatör insanların dia gösterilerinin de herhangi bir ücret ödenmeden izlenebildiği, kapısından kimin girip çıktığı belli olmayan mekan.
  • fotograf seminerleri ucretli olan ($u anda 70 milyon civarinda sanirim) dernek..
  • beyoglunda hiçkimsenin yerini tam olarak bilmedigi ama rahatça biliyomuş gibi davrandıgı mekan. ay orası eski yeri yok burası yeni yeri derken bulmak için beni yürümekten gebertmiş acayip aydınlık mekan.
  • kasım ayı boyunca ifsak'ta fotoğraf günleri kapsamında, fotoğrafçılık üzerine bir çok aktivite düzenleniyor. özellikle amatör fotoğrafçılar için fotomaraton eğlenceli olabilir.
  • derneğin yeri, beyoğlu 'nda ayhan ışık sokak 'tadır. daha kolay bir tarifle, bereket döner 'in bol sakallı şubesinin olduğu sokağa girip, dönerciyi geçtikten sonra 30-40 m. daha yürürseniz derneğe ulaşırsınız.
  • degısık bır tarıfle dezanj ın ustu.
  • kisa film olayina girmek istendiginde hem egitici, hem ogretici hem de hesapli olarak karsimiza cikan guzel ve amator ruhlu olusum.
  • beyoğlunda bulunan , amatör ruhlu ve gayet nezih bir fotoğraf evi - kursu. kafe dezanjın hemen üstündedir. fotoğrafçılığın genel kavramlamlarını öğretmek amacıyla iki ay süren kursları vardır. bu kursun son haftası edirneye fotoğraf çekmeye gidilir. daha sonra bu fotolar hocalar tarafından acımasızca eleştirilir - ki bu sizin yararınızadır. kurs bittiğinde elinizdeki eski fotoğraflara bakıp ; "ulan ne danik şeyler bunlar" , "burda ışık fazla gelmiş " , "kompozisyon olmamış" , gibi yorumlar yaparsınız. oldukça rahat ve sevecen bir ortamı vardır, kar amacı gütmez bu yer. pazar günleri film gösterimleri olur , yılda bir kez fotoğraf maratonu olur. size verilen filmi iki gün içerisinde belirtilen konuyla ilgili fotolarla doldurmak zorundasınızdır. bu film jüriye teslim edilir daha sonra ve birinciler açıklanır. çokta şirin bir kedi vardır içerde. çok güzel dia gösterileri olur. kurslara en başta katılım çok fazla olur ama sonra bir bakarsınız yarı yarıya azalır gelenler. hocalar genelde farklı mesleklerle uğraşan kimselerdir. derinine indikçe fotoğrafçılığın aslında ne kadar cep yakan bir uğraş olduğunu anlarsınız.
hesabın var mı? giriş yap