• iki arkadasin seni icq da araya alip aslinda soylemedigin biseyi soylemis gibi gostererek seninle dalga gecmeleri
  • bok atmanin kibarcasi
  • yaşanmamış olan bir olayı yaşanmış gibi anlatmak, suçlamak. (bkz: iftira)
  • bir tür cinnet tezahürüdür.

    şizofrengi yaşayan bireyin, hayal dünyasında kurguladığı senaryoya kendisinin de inanmasıyla, çekincesizce aktardığı ve aktarttığı ifrazat boşaltma yöntemidir.

    mevcut hastalığa yöneltilecek kelam, bu aşamada manasını yitirir. yine mevcut zavallılığı işaret edecek herhangi bir ima ya da tespit tümcesinin de hiç bir geçerliliği yoktur. zira yazılı ya da sözlü iftira, hiç bir olay ve durumu kucaklamaya/karşılamaya ve paslamaya muktedir de değildir. dil de düşmüştür, haysiyet kadrajı da daraldıkça daralmıştır.

    birey, tuba'nın dalı filan zanneder kendini ki, dünyasal bütün hal ve gidişatı büyük bir kibir ve eziklik duygusuyla küçümsemekte beis görmez. narsist hırsı, faşist hırçınlığıyla çoktan flört etmeye başlamıştır.

    "aynaya bakmaya cesareti yoktur" demek de yalnıştır.. çünkü "ayna", hem metaforik olarak hem de reel bazda, kişinin görüş açısını terk etmiştir.. niye terk etmiştir? biriken utancını aksettirmeye korktuğu için..

    uzatmaya gerek yok: iftira atan kişi zehirli iksiri içip, karşı tarafın ölmesini bekleyecek kadar aklını yitirmiş, kalp gözünü mühürlemiştir...
  • iftira atmak ne demek inci?

    (bkz: uçurtmayı vurmasınlar)
  • çok zor olsa da sakin kalabilmeyi gerektirir maruz kalınca. bu durum iftiracının kudurup, dozu arttırıp kendini rezil etmesi ile sonuçlanır genelde. dişi sıkıp sabretmek lazım.
  • çaresizlik eylemi. alçalmaktayken başvurulur.
  • bulunduğum güneydoğu ilinde çocuklar bunun yerine "suçuma koydu" diyorlar. ilk duyduğumda çok gülmüştüm.

    bir başka ilginç yaygın kullanıma örnek:
    - defterin nerde?
    - öğretmenim kardeşim dün akşam çantama girmiş, defterimi yırtmış, ondan getiremedim.

    çantaya komple giriyorlarsa demek. (swh)
  • karşı tarafa yapılan büyük bir haksızlıktır.
    hayır bir de o olayı sen yapmadığın halde herkese yapmış gibi gösterip, aslında kendisinin yaptığını örtmeye çalışmış oluyorlar ya büyük terbiyesizlik.
  • iftira atan için çok kolay ve basit bir eylemken,iftira atılan için sindirmesi çok zor,uykuları haram eden bir etki gösterir.kalbiniz öyle bir kırılır ki beyniniz öyle bir bulanır ki kendinizi uzay boşluğunda hissedersiniz.gece aniden kalkıp ağlamaya başlarsınız,bianda kalbiniz hızla atar sinir sisteminiz karıncalanır.
hesabın var mı? giriş yap